Ο Δελφάκης δεν μας επέτρεψε να λύσουμε την απορία...

Ο διαιτητής Δελφάκης που ήταν ο x-factor του ματς του Περιστερίου, η απορία που δεν θα λυθεί ποτέ εξαιτίας του, ο τρομερά ποιοτικός Κώστας Φορτούνης που μία ενέργεια πήρε το ματς και ο μεγάλος νικητής των πάγκων Γιώργος Κορακάκης. Ο Νίκος Γιαννόπουλος καταθέτει τα συμπεράσματά του για το διπλό των πρωταθλητών.

Ο Δελφάκης δεν μας επέτρεψε να λύσουμε την απορία...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι από αυτά τα ματς που σου αφήνουν ένα κόμπο στο στομάχι, μία πικρή γεύση στο στόμα και πολλές απορίες στον ... εγκέφαλο.

Η κυριότερη: Τι θα γινόταν στην αναμέτρηση του Περιστερίου αν ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί στο σκορ, όπως το δικαιούταν βάσει της εικόνας και πως θα αντιδρούσε ο... κοιμισμένος σ' όλο το πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός;

Δεν θα το μάθουμε ποτέ, θα μείνει μόνο ως ένα αν στο μυαλό μας και στο μυαλό των περισσότερων από όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο.Το... στενάχωρο της υπόθεσης αφορά τη διαιτητική παρέμβαση. Διότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος δεν άνοιξε το σκορ όχι μόνο λόγω της επιπολαιότητας του Στόιτσεφ αλλά και λόγω των αντιδράσεων του Δελφάκη και των βοηθών του.

Λάθη, λάθη, λάθη τα περισσότερα κατά των γηπεδούχων για να μην κρύβουμε την αλήθεια πίσω από εύκολες γενικότητες. Σ' εύκολες φάσεις, ακόμα και στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Δελφάκης, κακά τα ψέματα, έπαιξε 60-40 Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο και με τις δικές του παρεμβάσεις διαμόρφωσε ένα συγκεκριμένο status quo στο ματς. Χωρίς καμία αμφιβολία

Ο χειρότερος Ολυμπιακός στη μετά... ΑΠΟΕΛ εποχή

Αν χωρίσουμε την εποχή του Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό στη προ το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και στη μετά, αυτό στο Περιστέρι ήταν σίγουρα το χειρότερο ματς των πρωταθλητών μετά την ήττα από τους Κύπριους.

Χωρίς νεύρο και καμία ζωηράδα στο παιχνίδι του, οι "ερυθρόλευκοι" περίμεναν απλά μία έξαρση κάποιων εκ των ποιοτικών παικτών τους για να σκοράρουν και να... αράξουν. Αυτό δεν συνιστά σοβαρή προσέγγιση αγώνα. Ούτε η αγγαρεία που έκαναν οι παίκτες κατά το πρώτο ημίχρονο.

Οχι ότι στο δεύτερο ο Ολυμπιακός μάγεψε με την απόδοσή του, το γκολ όμως τον βοήθησε να παίξει πιο σίγουρα κερδίζοντας από εκεί και πέρα τις προσωπικές μονομαχίες και βγάζοντας αντιπιθέσεις στους χώρους που προέκυπταν.

ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΔΙΠΛΟ... ΓΙΟΚ

Ο Κώστας Φορτούνης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όπως και κανένας συμπαίκτης του. Η ποιότητά του όμως είναι τέτοια που του επιτρέπει να σφραγίζει την τύχη αγώνων ακόμα και όταν παίζει πολύ κάτω από τα δικά του στάνταρντ.

Ξαναδείτε λίγο το ριπλέι του γκολ του Ολυμπιακού. Πως κινείται πριν βγάλει τη σέντρα, πως αγγίζει την μπάλα με το αριστερό για να σερβίρει το έτοιμο τέρμα στον Ιντέγε, με τι άνεση κάνει το δύσκολο να φαίνεται εύκολο και το περίπλοκο, απλό.

Εχει χάρισμα σ' αυτό ο Τρικαλινός, η τεχνική του κατάρτιση φτάνει σε τέτοια επίπεδα που ακόμα μία και μόνο πάσα να κάνει τη διαφορά. Εστω και αν το υπόλοιπο παζλ της εμφάνισής του δεν το θυμάται κανείς.

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα με αβίαστα λάθη και άστοχες τοποθετήσεις, όμως κέρδισε τον Ρέτσο ο οποίος αν και άρχισε σχεδόν...καταστροφικά από την πλευρά του, στη συνέχεια ανέβηκε και κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν μην τι άλλο παράσημο για τον πιτσιρικά που δεν είναι καν αριστερό μπακ (και από αμηχανία φέρνει σχεδόν πάντα την μπάλα στο δεξί πόδι).

Ο πρωταθλητής πάντως αποκλείεται να προχωρήσει πολύ μέσα στη σεζόν μ' αυτήν την αμυντική συμπεριφορά και με το συγκεκριμένο δίδυμο στόπερ. Ο Μπέντο ούτε τυφλός είναι ούτε βλάκας, αναμφίβολα θα ζητήσει παρέμβαση εκεί τον Ιανουάριο εκτός και αν μπει πάλι δυνατά στο ροτέισον ο Σιόβας.

Ο ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο Ατρόμητος μπορεί να μην πήρε τίποτα από την εν λόγω αναμέτρηση (αν και το εδικαιούτο 100%) έχει να λέει ότι κέρδισε έναν προπονητή για το μέλλον. Σ' ένα χαμένο παιχνίδι; Φυσικά γιατί όχι, δεν κρίνονται όλοι και όλα από τα αποτέλεσμα. Τουλάχιστον όχι όλες τις φορές.

Με την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Μπάχα από την αρχή στο πλάι του Κεϊτά (και να θυσιάσει τον αρτίστα Τόνσο) ο νεαρός Ελληνας τεχνικός έκανε την ομάδα του πολύ πιο συμπαγή ενώ ταυτόχρονα απελεύθερωσε και τις δημιουργικές ικανότητες του Ούμπιδες.

Ο δικός του Ατρόμητος απείλησε στα ίσια τον Ολυμπιακό σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο χωρίς, μάλιστα, την ίδια ώρα να κινδυνεύσει καθόλου. Σίγουρα η ήττα, που προήλθε από τη μοναδική σοβαρή φάση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στα καρέ του Γκορμπούνοφ να φέρνει πίκρα (συν τη διαιτητική συμπεριφορά), όμως στο Περιστέρι, που έχουν μάθει να βλέπουν μακριά, τον Κορακάκη και τα προσόντα του θα τα εκτιμήσουν. Κακό του κεφαλιού τους αν δεν το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
Σπανός: Αλλοίωση αποτελέσματος
Είδε τα προβλήματα ο Μπέντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK