Οι αριθμοί δεν λαθεύουν, ο Ολυμπιακός νίκησε στα ίσια!

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Λονδίνο δεν ήρθε με κλεφτοπόλεμο αλλά με κανονικό ποδόσφαιρο στο μέτρο του δυνατού. Ο Νίκος Γιαννόπουλος επιχειρεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του παραθέτοντας συγκεκριμένα νούμερα.

Οι αριθμοί δεν λαθεύουν, ο Ολυμπιακός νίκησε στα ίσια!

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του ιστορικού αγώνα στο " Εμιρέιτς" κόντρα στην Άρσεναλ χαρακτηρίζαμε τη νίκη του Ολυμπιακού ως τη μεγαλύτερη της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Με ζεστό, ακόμα, το κεφάλι, θα υπέθετε κανείς ότι πρόκειται για μία βιαστική εκτίμηση.

Με τον χρόνο να περνάει όμως και το κεφάλι σιγά-σιγά να αποκτά συνήθεις θερμοκρασίες αυτή η αίσθηση γιγαντώνεται αντί να αμβλύνεται. Μία ματιά στη στατιστική έφερε την πρώτη δικαίωση και μία ακόμη πιο αναλυτική ματιά σε επιπλέον στατιστικά ευρήματα χάρισε σιγουριά. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος Ολυμπιακός ever μακριά από το Φάληρο, Ριζούπολη, ΟΑΚΑ κτλ.

Ας αρχίσουμε από τα απλά, αυτά που ίσως έπιασε το απλό μάτι. Ο Ολυμπιακός μέσα στο Λονδίνο είχε 8 τελικές συν άλλες δύο προσπάθειες που υπολογίστηκαν ως σουτ, αλλά μπλοκαρίστηκαν. Απόδειξη του ότι όταν είχε την μπάλα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ήξερε τι να την κάνει, πως να την μεταφέρει γρήγορα μπροστά και να απειλήσει. Τα συνολικά 10 σουτ ήρθαν με μόλις 37% κατοχή.

Επιπλέον, κάτι επίσης απίστευτα σημαντικό για ένα τέτοιου επιπέδου ματς. Οι πρωταθλητές έκαναν μεγάλη προσπάθεια να μην πουλούν την μπάλα στον αντίπαλο και χάνουν την κατοχή σε επικίνδυνα σημεία. Δεν τα κατάφεραν τέλεια σ' αυτόν το τομέα αλλά η στατιστική, που ποτέ δεν λαθεύει, έδειξε 70% ακρίβεια στις πάσες. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Προχωρώντας σε πιο εξειδικευμένα στοιχεία διαπιστώνει κανείς τη συνέπεια των παικτών του Ολυμπιακού στις εναέριες μονομαχίες. Σχεδόν οι μισές κερδισμένες από κεφάλια παικτών της πρωταθλήτριας Ελλάδας με την μπάλα να σηκώνεται αρκετά από το έδαφος, ειδικά στα τελευταία λεπτά που η Αρσεναλ πίεσε ασφυκτικά. Η Αρσεναλ των πολλών αμυντικών προβλημάτων όμως λέει η άλλη ανάγνωση.

Το πιο σημαντικό όλων; Τα παραπάνω ανδραγαθήματα έγιναν καθαρά, ποδοσφαιρικά, στα ίσια, χωρίς διάθεση για τα συνηθισμένα, σε τέτοια ματς, κόλπα για να κερδηθεί χρόνος και να σπάσει ο οίστρος του αντιπάλου. Μόλις 10 φάουλ σ' όλο το ματς έκανε ο Ολυμπιακός παρά την πίεση που δέχθηκε και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της Αρσεναλ κυκλοφορούσαν με εκπληκτική ακρίβεια την μπάλα (θυμηθείτε το γκολ του Αλέξις).

Συμπέρασμα: Δεν έτυχε, πέτυχε που έλεγε μία παλιά καλή διαφήμιση από τα χρόνια της αθωότητας. Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τα σωστά υλικά, την άκρως κατάλληλη συνταγή (4-1-4-1 με τον Καμπιάσο σε ρόλο σκούπας) και έβαλε το φαγητό του στο φούρνο ελπίζοντας ότι και η τύχη θα κλείσει σε κάποια σημεία του μάτι. Εγινε και αυτό (αλλιώς, κακά τα ψέματα, τέτοια διπλά δεν βγαίνουν). Ο Ολυμπιακός σκόραρε στην πρώτη καλή ευκαιρία μετά τα γκολ που δέχθηκε.

Ετσι λοιπόν η νίκη της Ντινάμο Ζάγκρεμπ επί της Αρσεναλ την προηγούμενη αγωνιστική αν και αρχικά φάνηκε ότι δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, τώρα δεν αποκλείεται να ευεργετήσει τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός, με τρεις πόντους πλέον στο τσεπάκι του, πηγαίνει άκρως αισιόδοξος για τις δύο αναμετρήσεις με τους Κροάτες. Η Αρσεναλ, χωρίς βαθμό, θα συγκρουστεί δύο φορές με την Μπάγερν του Γκουαρδιόλα. Περιττό να τονίσουμε ποιος από τους δύο (Ολυμπιακός ή Αρσεναλ) έχει το δυσκολότερο έργο. Ηδη γίνεται λόγος για....Grexit των Αγλλων!

Διαβάστε ακόμη:

Αρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3

Το σποτ του Αρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3 από το Sport24radio

Τα καλύτερα tweets για το Άρσεναλ-Ολυμπιακός

Σίλβα: "Αξίζαμε τη νίκη γιατί δουλέψαμε πολύ"

Οι αποκρούσεις του Ολυμπιακού πάνω στη γραμμή

News 24/7

24MEDIA NETWORK