Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός χάρισε στον κόσμο του ένα χαμόγελο ανακούφισης που είχε μεγάλη ανάγκη. Το έκανε μάλιστα παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά το σκοτάδι είναι ακόμη πηχτό και η άκρη του τούνελ βρίσκεται μακριά. Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τους κινδύνους που ακόμη απειλούν τον πράσινο οργανισμό.

Ο Νικ Καλάθης θα μας αναγκάσει να μιλάμε εν έτει 2017 για αποτελεσματικούς τρόπους να αποφύγει κανείς το κακό το μάτι. Ο ομογενής γκαρντ είναι πλέον τόσο απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό που τυχόν απουσία του θα ανατρέψει εντελώς τις ισορροπίες. Σχολιάζει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Οι εξαφανισμένοι Αλαφούζος και σία θα παραμείνουν εξαφανισμένοι. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν στον Παναθηναϊκό. Μέχρι νωτέρας θα ζήσουν μόνοι τους, θα νικάνε μόνοι τους, θα πονάνε μόνοι τους. Οποιος μένει σ' αυτήν την ομάδα οφείλει πλέον να προσαρμοστεί. Σχολιάζει ο Ν. Γιαννόπουλος.

Οι νίκες, κυρίως οι εμφατικές ως προς το σκορ, χρειάζονται σε κάθε ομάδα που θέλει να τονώσει το εγώ της. Υπό αυτή την έννοια ο Παναθηναϊκός εσχάτως ευτυχεί. Ο Ουζουνίδης αναμφίβολα τον έχει βάλει σε ράγες επιτυχίας. Ομως το...μνημόνιο στην ΠΑΕ καροδοκεί. Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει.

 Ο Νίκος Παππάς που είναι ο πραγματικός MVP της νίκης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, ο Γιάννης Μπουρούσης που ξαναφόρεσε τη στολή του ηγέτη και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε που έπαιξε με την υπομονή του κόσμου. Ο Νίκος Γιαννόπουλος φωτίζει μερικές από τις γωνίες μίας σημαντικής αλλά...προβληματικής επιτυχίας.

Η μέχρι στιγμής σχέση του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Μπουρούση στο παρκέ δεν είναι αυτή που θα ήθελαν οι δύο πλευρές. Ομως οι πράσινοι τον Ελληνα σέντερ τον χρειάζονται όσο ποτέ. Ο Πασκουάλ, άρα, οφείλει να βρει τη λύση. Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον παίκτη που χρωστά μόνο στον εαυτό του.

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού, ο Τσάβι Πασκουάλ μπόρεσε να επηρεάσει τόσο πολύ σ' έναν αγώνα το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον εργολάβο Καταλανό που έριξε το καλούπι για να χτίσει στο άμεσο-και όχι μόνο-μέλλον κάτι πραγματικά ελκυστικό.

Ο Παναθηναϊκός έκανε για 30 λεπτά μια χαρά δουλειά στο Καζάν αλλά στην τελευταία περίοδο σαν να άνοιξε το παρκέ και να τον κατάπιε. Σαφέστατη ευθύνη του κατά τα άλλα διαβασμένου Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος δεν κατάφερε να παρέμβει στο παιχνίδι όταν η μπάλα έκαιγε. Σχόλιο του Νίκου Γιαννόπουλου.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τη μετά-ντέρμπι εποχή στον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο, που έχει πάρει - καιρό τώρα - διαζύγιο με την κοινή λογική.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να σφραγίσει τη Θύρα 13 η οποία σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως κακό.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον κουρασμένο Αλαφούζο και τον απόντα Πατέρα, ενώ σχολιάζει και το πλάνο του Στραματσιόνι για Αμπέντ και Καλτσά.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βέροια και τονίζει την απουσία δημιουργικού μέσου που θα ενώνει με αξιοπιστία και στοιχειώδη αποτελεσματικότητα τη μεσαία με την επιθετική γραμμή.

"Ο θυμός και η έλλειψη ανοχής είναι εχθροί της ορθής κρίσης". Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Αναστασίου ξέρει το παραπάνω γνωμικό, προϊόν της σοφής σκέψης του Μαχάτμα Γκάντι, αν δεν το ξέρει όμως, καλό θα είναι τουλάχιστον να το εφαρμόσει. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός βούτηξε με το κεφάλι από την Ακρόπολη και όχι μόνο δεν σκοτώθηκε αλλά βρήκε πορτοφόλι, το άνοιξε και αγόρασε, ακριβά είναι η αλήθεια, μία τεράστια νίκη. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.