Ο Μπουμάλ στα πράσινα, αχαρτογράφητα ύδατα

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τη μεταγραφή του Ολιβιέ Μπουμάλ στον Παναθηναϊκό η οποία θα μπορέσει να γίνει χρήσιμη μόνο κάτι από ορισμένες προϋποθέσεις. Αλλιώς...

Ο Μπουμάλ στα πράσινα, αχαρτογράφητα ύδατα
INTIME SPORTS

Οι τρεις μάγοι με τα δώρα έφεραν εφέτος στον Παναθηναϊκό τον Ολιβιέ Μπουμάλ. Για τους πράσινους προφανώς η πραμάτεια των μάγων δεν θα μπορούσε να είναι πιο πλούσια, ταιριάζει γάντι στη μνημονιακή πράσινη εποχή των ισχνών αγελάδων.

Πρόκειται, το δίχως άλλο, για στοίχημα. Ας μην κοροϊδευόμαστε ο Μπουμάλ, από πλευράς παραστάσεων, δεν έχει ακόμα ειδικό βάρος και τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά. Προστίθεται στο ρόστερ με την ταμπέλα του ταλαντούχου που μπορεί, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να βοηθήσει.

Οι προϋποθέσεις έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες. Με το σύστημα το οποίο θα επιλέξει ο προπονητής για να τον χωρέσει μέχρι το βαθμό προσαρμοστικότητας του Καμερουνέζου σ' ένα σύνολο το οποίο δεν έχει δουλευτεί αρκετά και ουσιαστικά τώρα αρχίζει να ξαναχτίζει τα θέλω και τις ανάγκες του.

Παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μπουμάλ ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει. Γρήγορος, πραγματικά ταχύς, και με την μπάλα και χωρίς αυτήν, ικανός στην εκτέλεση αλλά και στο να πατά περιοχή, ο Αφρικανός θα καλύψει, θεωρητικά, κενά. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι αφομοιώνει με επιτυχία τους όποιους νέους και ταλαντούχους φορούν τη φανέλα του ούτε κανείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο παίκτης προστίθεται σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή, κάθε άλλο.

Ο ορισμός της υπεραξίας

Περισσότερο με το βλέποντας και κάνοντας έχει να κάνει αυτή η μεταγραφή. Αν ο Μπουμάλ προσαρμοστεί γρήγορα και ο Στραματσόνι του βρει κατάλληλο ρόλο στην 11άδα, ο Καμερουνέζος μπορεί να βοηθήσει και μάλιστα άμεσα. Προσέξτε, να βοηθήσει, όχι να κάνει τη διαφορά που σίγουρα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Αν όχι, τότε οι προσδοκίες θα "μετακομίσουν" για το καλοκαίρι με το σκεπτικισμό όμως να έχει ήδη προστεθεί.

Αυτός που φυσικά οφείλει να αισθάνεται απολύτως ικανοποιημένος για το ντιλ είναι ο Πανιώνιος. Με 50.000 (τόσο στοίχισε η αγορά του παίκτη το 2014 από τον Ηρακλή Ψαχνών) βάζει παντελόνι, κατά το κοινώς λεγόμενο 300.000 (μην ακούτε τα παραμύθια περί 500.000, μετρητά δεν υπάρχουν τόσα στη συμφωνία). Υπεραξία στο φουλ, κατάλληλη να διδάσκεται αφενός σε ομάδες που θέλουν να μάθουν να πωλούν και αφετέρου σε φοιτητές οικονομικών που μελετούν το φαινόμενο της υπεραξίας.

Για το παιδί πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα. Ηθελε να φύγει και δεν το έκρυβε. Χρήματα από το ποδόσφαιρο ακόμα δεν έχει βγάλει, εκτός από αυτά που τον βοηθούν στο βιοπορισμό. Στον Παναθηναϊκό του δίνεται η δυνατότητα να ανέβει στο επόμενο ποδοσφαιρικό επίπεδο και εν συνεχεία να αποκατασταθεί οικονομικά κατά το δυνατόν. Τουτέστιν κίνητρο και διάθεση (προφανώς) υπάρχει. Αν συνωμοτήσουν και οι θεοί του ποδοσφαίρου, ίσως ζήσουμε τη συνέχεια ενός όμορφου ποδοσφαιρικού παραμυθιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πήρε Μπουμάλ ο Παναθηναϊκός

Τα δεδομένα για Μπουμάλ και Παναθηναϊκό

Και με τη βούλα ο Μπουμάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK