Ποιος κυβερνάει αυτήν την ΕΠΟ;

Tι κοινό έχουν η ΕΠΟ και ο... Γιώργος Παπανδρέου, γιατί κολλάει γάντι στην ομοσπονδία μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τι άλλο ακριβώς πρέπει να γίνει για να διαπιστώσουμε ότι η επιχείρηση "εξυγίανση" απέτυχε; Απορίες, παραμονή του τελικού, από τον Νίκο Γιαννόπουλο.

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
grammenos EUROKINISSI SPORTS

Το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελορίζο την ένταξη της Ελλάδας στο 1ο μνημόνιο (μηχανισμό στήριξης το έλεγαν τότε). Ουσιαστικά ανακοίνωσε την χρεοκοπία χωρίς να χρησιμοποιήσει την επίμαχη λέξη. Εν έτει 2018 η ΕΠΟ έκανε κάτι παρόμοιο. Με την επιλογή της να φέρει ξένο διαιτητή για τον τελικό του Κυπέλλου παραδέχθηκε-εμμέσως πλην σαφώς-ότι χρεοκόπησε μαζί με την ελληνική διαιτησία.

Πιο εκκωφαντική απόδειξη αποτυχίας στην προσπάθεια εξυγίανσης, για όνομα του όποιου θεού, δεν υπάρχει. Υποτίθεται ότι ο Γραμμένος και συν αυτώ ανέλαβαν την ποδοσφαιρική εξουσία για να απαλλάξουν το άθλημα από τη διαφθορά και τη σήψη, φαινόμενα που όντως είχε προκαλέσει το προηγούμενο καθεστώς (οι εκπρόσωποι του οποίου έχουν γίνει εσχάτως πολύ αυστηροί κριτές ενώ στα χρόνια της παντοδυναμίας του συστήματος σιωπούσαν).

Τελικα, μέσα σε μία σεζόν, την πρώτη εδώ και χρόνια κατά την οποία υπήρχε ανταγωνισμός, και μάλιστα, μεγάλος για τον τίτλο, παρατηρήσαμε ότι ο τίτλος κρίθηκε στα δικαστήρια, ότι η ελληνική διατησία απαξιώθηκε ακόμη πιο πολύ και ότι οι παράγοντες απασφάλισαν, πάντα με την ανοχή της ΕΠΟ και των νέων πατρώνων της.

Υποτίθεται επίσης ότι η νέα διοίκηση με τις ενέργειές της θα απομάκρυνε τον κίνδυνο του grexit και τελικώς οι αβελτηρίες της τον έφεραν ακόμη πιο κοντά, να εξαρτάται από τη συνολική έκβαση του τελικού και το αν οι κάφροι θα προτιμήσουν να εκτονωθούν εκτός ή εντός γηπέδου. Μιλάμε για τεράστια, παταγώδη αποτυχία που ουσιαστικά "καθρεφτίζεται" και στην κυβέρνηση η οποία προφανώς πόνταρε σε κουτσά άλογα.

Πλέον, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, πολλές λύσεις στην ΕΠΟ δεν απομένουν. Πρέπει, πάση θυσία, να προκύψει νέα διοίκηση που θα έχει στοιχειώδη αποδοχή από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τους "μεγάλους" οι οποίοι έτσι και αλλιώς κινούν τα νήματα στο προσκήνιο και, κυρίως, στο παρασκήνιο. Πλήρης ταύτιση απόψεων δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, μίνιμουμ συναίνεση όμως δεν είναι απίθανη, έστω και τώρα.

Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο, δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι η ηγεσία της ομοσπονδίας βρίσκεται, στην ολότητά της, στα χέρια του Γραμμένου. Κολαούζοι, έτσι και αλλιώς, στην ΕΠΟ, υπήρχαν πάντα, άρα γιατί όχι και τώρα; Ποιοι ήταν αυτοί ας πούμε που έκλεισαν πεντάστερα ξενοδοχεία πέρυσι στο Ηράκλειο όντας σίγουροι ότι ο τελικός θα διεξαχθεί εκεί και καλούσαν κόσμο και κοσμάκη;

Ποιοι είναι αυτοί που ενεργούν ανεξάρτητα από τον πρόεδρο αισθανόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως λόγω, πιθανότατα, των σχέσων τους με κεντρικούς κυβερνητικούς παράγοντες; Ποιος, τέλος πάντων, κυβερνά αυτή την ομοσπονδία; Αυτό, κύριε πρόεδρε, πρέπει να το μάθουμε γιατί το δικαιούμαστε.

Ας ελπίσουμε ότι τα χειρότερα έχουν ήδη έρθει και δεν θα παρατηρηθούν ευτράπελα το Σάββατο, γεγονότα που θα μας σπρώξουν μακριά από την παγκόσμια οικογένεια του ποδοσφαίρου. Οχι ότι θα ήταν κακό αλλά καλύτερα να το επιδιώξουμε και να μην μας το επιβάλλουν, με ατιμωτικό, μάλιστα, τρόπο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK