ΤΕΛΟΣ: Ο Ατρόμητος πάει για πρωτάθλημα!

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από το ελληνικό ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Στο ρόλο του... κομμουνισμού, ο Ατρόμητος που απειλέι να τινάξει στον αέρα τα όνειρα των τριών μεγάλων για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Αν μπορεί να τα καταφέρει; Ο Νίκος Γιαννόπουλος λέει το μεγάλο ναι!

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Να ήμασταν, λέει, σε άλλη χώρα και να βλέπαμε ένα καθαρό αουτσάιντερ να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον πρώτο γύρο. Θα τολμούσε κανείς να αφήσει την εν λόγω ομάδα εκτός των διεκδικητών του τίτλου; Οχι βέβαια! Στην Ελλάδα όμως της συνήθως "σημαδεμένης" τράπουλας και των ατελείωτων παρασκηνιακών φημών κανείς δεν συμπεριλαμβάνει τον Ατρόμητο στους διεκδικητές. Θα ξεφουσκώσει λένε, δεν αντέχει τον πρωταθλητισμό λένε.

Πράγματι, μπορεί να ισχύουν οι παραπάνω επιφυλάξεις. Μπορεί, ας πούμε, ο Ουάρντα να μην κάνει οκτώ γκολ στο δεύτερο γύρο, ο Μάντσον να μην βγάλει μάτια, ο Βασιλακάκης επιστρέψει στον πλανήτη Γη από το γαλαξία στον οποίο κατοικεί τον τελευταίο μήνα. Ολα αυτά μπορεί να γίνουν. Μέχρι τότε όμως ο Ατρόμητος είναι μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν την κούπα της Superleague. Χωρίς αστερίσκους και παραπομπές!

Ο Ατρόμητος τελείωσε το πρώτο μισό με μία μόλις ήττα που είχε και διαιτητή σφραγίδα ας μην ξεχνάμε. Θα μπορούσε επίσης να έχει στο σακούλι του δύο βαθμούς παραπάνω αν ο διαιτητής Μάνταλος και ο ανεκδιήγητος βοηθός του έβλεπαν αυτό που είδε όλος ο κόσμος στο AEL FC Arena, ότι το γκολ του Ρισβάνη ήταν καθαρό σαν το κρύσταλλο!

Εχει, επίσης, πέντε εκτός έδρας νίκες (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα), έχει κρατήσει αλώβητο το σπίτι του, νίκησε εκτός και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, δεν "μάσησε" στα Πηγάδια, δεν κατάλαβε τίποτα από τη βαθμολογική ανάγκη των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Ολα αυτά όχι με κλεφτοπόλεμο και ποδοσφαιρικό κυνισμό αλλά με διάθεση δημιουργίας, επιθετικό πνεύμα, προσέγγιση ομάδας που διαθέτει ποιότητα και "balls".

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Tι άλλο να κάνει δηλαδή για να πείσει; Δεν μένουν και πολλά. Για την ακρίβεια, δεν μένει τίποτα. Ολα τα stress tests στο δρόμο προς την καταξίωση ο εφετινός Ατρόμητος τα πέρασε και με εξαιρετικό βαθμό.

Οι Περιστεριώτες ομορφαίνουν και άλλο ένα πρωτάθλημα που εφέτος τουλάχιστον δείχνει ότι θέλει να βγει από τη μιζέρια που το χαρακτήρισε τα προηγούμενα χρόνια. Συνθέτουν την ωραία, ρομαντική ιστορία που αναζητά κάθε ποδοσφαιρόφιλος που σέβεται τον εαυτό του και το άθλημα που αγαπά. Του αουτσάιντερ που έρχεται από το πουθενά για να σαρώσει στο διάβα του όλα τα κατεστημένα και όλους τους ισχυρούς. Σαν κόμικ της παλιάς καλής εποχής!

Επί του πρακτέου: Μπορούν, έστω και αν δεν κάνουν τη μεταγραφή που θέλει ο Κάναντι τον Ιανουάριο, έναν ακόμη καλό γουίνγκερ δηλαδή. Αρκεί να μείνει ως έχει. Να μην αλλοιωθεί το ρόστερ του και να μείνουν οι βασικοί ποδοσφαιριστές του μακριά από τους τραυματισμούς. Περιμένει τους άλλους τρεις διεκδικητές, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην έδρα του και δικαιούται, πλέον, να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει αυτό που καμία ομάδα στα δικά του κυβικά δεν κάνει ξανά στην Ελλάδα.

Να βάλει στην τροπαιοθήκη του τον τίτλο του πρωταθλητή χαρίζοντάς το στο Περιστέρι, στην εργατούπολη της Αθήνας που η κρίση λίγο έλειψε να τσακίσει. Θα είναι και ένας τεράστιος συμβολισμός. Πώς το λέει εκείνο το διαφημιστικό moto? Impossible is nothing... Aυτό ακριβώς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK