Ο κόσμος απαίτησε "11"... Βράνιες και τους είχε!

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της έκανε η ΑΕΚ στο Βέλγιο, άσχετα αν και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, έθεσε σε καθεστώς... ανυπαρξίας τη γηπεδούχο Μπριζ κι αν ήταν λίγο πιο τυχερή ενδεχομένως να πανηγύριζε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από αρκετά χρόνια. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ο κόσμος απαίτησε "11"... Βράνιες και τους είχε!

Η απαίτηση του κόσμου, ακόμη και πριν τα ματς με την ΤΣΣΚΑ, ήταν να δει την ΑΕΚ με έντεκα... Βράνιες, να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που ζήτησε ο κόσμος το πήρε και πέραν του Βόσνιου, είδε και τον Τσιγκρίνσκι, αλλά και τον Τσόσιτς να κρατάνε με ηρωισμό τα "κιτρινόμαυρα" μετόπισθεν.

Το 3-5-2 που ο Χιμένεθ το λέει και 4-3-3 είχε κι έναν εξαιρετικό Μπακάκη στα δεξιά. Ο Έλληνας παίκτης αγωνιζόταν με τραυματισμό από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλε το δεύτερο σφίγγοντας τα δόντια. Πολλοί θα αναρωτηθούν πώς ένας παίκτης που έτρεχε σε όλο το ματς ακατάπαυστα, κατάφερε να το ολοκληρώσει χωρίς να ζητήσει αλλαγή. Οι 11... Βράνιες που αναφέραμε παραπάνω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Αφήνοντας τον Γιόχανσον εκτός βασικής ενδεκάδας, ο Χιμένεθ, όπως ήταν λογικό μας γέμισε με ερωτηματικά. Το έκανε γιατί ο Σουηδός δεν "κόλλαγε" στην στρατηγική προσέγγιση της αναμέτρησης ή γιατί έπρεπε να τσεκάρει πώς θα είναι η ζωή χωρίς τον διεθνή Σουηδό στη μεσαία γραμμή και τον "πιτμπουλ" Γαλανόπουλο στη θέση του.

Η μετά-Γιόχανσον εποχή, εφόσον η ΑΕΚ δεν αποκτήσει άλλον χαφ, πρώτης γραμμής, φαντάζει ιδανική για την ομάδα! Ο Γαλανόπουλος είναι γρήγορος, ακούραστος και προικισμένος στο κομμάτι της δημιουργίας του παιχνιδιού. Στο Βέλγιο αυτό έδειξε ο ταλαντούχος παίκτης της Ένωσης που έτρεχε αδιάκοπα και όχι χωρίς λόγο, γιατί ήταν εκεί που έπρεπε όταν έπρεπε για να βοηθήσει την ομάδα του να αμυνθεί και να βγει στην κόντρα. Κοντρολαρισμένος, παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Γαλανόπουλος "έδεσε" ωραία με τους Μάνταλο και Σιμόες.

ΑΕΚ ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Το πιο έντονο πρόβλημα του "δικέφαλου" στην παρούσα φάση είναι το γκολ. Χωρίς να σκοράρεις δεν κερδίζεις... Κι η ΑΕΚ όσο δεν μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μόνο η ψυχή δεν φτάνει για να πετύχει το ζητούμενο.

Βέβαια, στο Μπριζ, εκτός από την έλλειψη καθαρού φορ η ομάδα του Χιμένεθ ήταν και εξαιρετικά άτυχη! Μην ξεχνάμε πως έκανε τέσσερις καραμπινάτες ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο... κάποιος βρέθηκε εκεί για να σπρώξει τη μπάλα έξω από τα καρέ των γηπεδούχων.

Με την αποβολή του Λιβάγια, που επιμένω ότι δεν είναι σέντερ φορ και τον παροπλισμό του Γιακουμάκη, ο "φευγάτος" Αλμέιδα είναι ο μόνος επιθετικός που έχει απομείνει στις επιλογές, άσχετα αν ο Χιμένεθ μας είπε ότι επιθετικοί είναι και ο Κλωναρίδης με τον Μάνταλο. Επιθετικές αρετές διαθέτουν, γκολτζήδες δεν είναι...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΡΙΣΤΑΣΟΝ

Ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε πως προτιμάει τον Πατίτο, που ήταν για να φύγει ενώ παράλληλα σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι κάποιοι θυμούνται αυτούς που δεν παίζουν. Ο Τρίστασον ήρθε και παρουσιάστηκε ως μεγάλο επίτευγμα της ομάδας. Το ότι δεν μπαίνει καν 18δαδα γεννάει πολλά ερωτηματικά, αλλά και πάλι και ο Πατίτο που για τον Μανόλο είναι καλύτερος δεν παίζει γιατί δεν "κολλάει" στο σχήμα.

Από τους δύο προτιμάει περισσότερο τον Λάζαρο που πραγματικά το βράδυ της Πέμπτης κι ας έμεινε η ΑΕΚ με δέκα ελέω αποβολής Λιβάγια, κάθε φορά που είχε χώρο δεν κοιτούσε να... φάει χρόνο, αλλά να τον εκμεταλλευτεί επιθετικά για την ομάδα του.

Η ΡΕΒΑΝΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Είχαν ακούσει πολλά τελευταία οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Χιμένεθ. Στο Βέλγιο έβγαλαν ψυχή και έδειξαν ότι το έχουν. Ο Ισπανός το φώναζε καιρό ότι οι ποδοσφαιριστές του είναι... ψυχωμένοι κι αυτό αποδείχθηκε.

Όλα είναι με το μέρος τους και με μία παρόμοια εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και τον κόσμο στο πλευρό της η ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα έχει τις δυνατότητες να περάσει. Από εκεί και πέρα όμως είναι στο χέρι των άνωθεν να "κουμπώσουν" στο παζλ δύο-τρία κομμάτια που στην... ψύχωση θα φέρουν ουσία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK