Φουστέρ knows…

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης κάνει την αποτίμηση της νίκης στο Περιστέρι ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, κάνοντας ειδική μνεία στον πρωταγωνιστή: Νταβίντ Φουστέρ.

Φουστέρ knows…
INTIME SPORTS

Είναι από τους παίκτες που λατρεύουν να έχουν οι προπονητές στη διάθεσή τους. Ποδοσφαιριστής που θα τρέξει πολύ, θα πρεσάρει, θα μαρκάρει, θα σκοράρει και το κυριότερο που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Ο περυσινός πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, Νταβίντ Φουστέρ περίμενε υπομονετικά μέχρι να πάρει φανέλα βασικού και αξιοποίησε την ευκαιρία στο Περιστέρι χαρίζοντας στους «ερυθρόλευκους» την πέμπτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Κι όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον πολύ δύσκολο αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Άρσεναλ, κόντρα στην οποία ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σκόραρε δύο φορές πέρυσι στο Champions League, τόσο στο Emirates όσο και στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Φουστέρ Knows, λοιπόν, όχι μόνο σε ότι αφορά τις εγχώριες, αλλά και τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έδωσε πολύτιμους βαθμούς και νίκες στους Πειραιώτες.

Τα δύο «διπλά» του Ολυμπιακού, για παράδειγμα, πέρυσι στο Europa League, σε Ρωσία (επί της Ρούμπιν Καζάν) και Ουκρανία (εναντίον της Μέταλιστ Χάρκιβ) ήρθαν από τα δικά του πόδια. Επίσης, ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο πέρυσι για το πρωτάθλημα και κυρίως αυτός που χάρισε τον τίτλο του κυπέλλου στους «ερυθρόλευκους» στον τελικό με τον Ατρόμητο Αθηνών.

Ο Φουστέρ είναι από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να λύσουν τον γρίφο, όταν ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει καλά ή μπλοκάρει επιθετικά, όπως συνέβη το Σάββατο το βράδυ στο Περιστέρι. Το ευχάριστο για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι ότι μπορεί, παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών, να βγάζει «άσους από το μανίκι» σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Τη μία είναι ο Τζεμπούρ, την άλλη ο Μήτρογλου, πότε ο Φουστέρ και πότε κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Το ζήτημα είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός και στην Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα δεν παίζεται...

Σχετικά με το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, (τουλάχιστον προς το παρόν) δεν παίζεται! Κι αυτό δείχνει και το πόσο πολύ έχει ανοίξει η «ψαλίδα» μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και των υπόλοιπων ομάδων. Διότι, όταν δεν έχεις υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεν παρουσιάζεις όμορφο θέαμα, έχοντας παράλληλα τόσες πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών, κι όμως καταφέρνεις να κερδίσεις σε μία δύσκολη έδρα, όπως αυτή του Ατρόμητου Αθηνών χωρίς μάλιστα να απειληθείς σοβαρά, δείχνει και τη διαφορά που χωρίζει τον πρωταθλητή από τους άλλους συλλόγους της Super League.

Το θέμα, όμως, για τον Ολυμπιακό και εκεί αξίζει να δοθεί προσοχή, είναι πως η έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού και το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος δεν πρέπει να τον «τραβήξει» προς τα κάτω. Διότι, αυτό θα έχει επιπτώσεις στην εικόνα του και στην Ευρώπη. Ο Ζαρντίμ και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρουν σύντομα τρόπους, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί αγωνιστικά, διότι χρειάζεται δουλειά σε αρκετούς τομείς, ανεβάζοντας τα δικά του στάνταρ, ανεξάρτητα από το πώς δουλεύουν και τι κάνουν οι άλλες ομάδες.

Όσο για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, αξίζει κανείς να σταθεί: Πρώτον, στην καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά την τρέχουσα περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συμπαγείς στα μετόπισθεν και αυτό ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας.

Δεύτερον, στην εξαιρετική παρουσία του Κώστα Μανωλά, ο οποίος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον Ολυμπιακό.

Τρίτον, η απουσία του Τζεμπούρ ήταν εμφανής, καθώς επιθετικά οι Πειραιώτες έδειξαν πολύ λίγα πράγματα στο συγκεκριμένο ματς, ενώ ενδεικτικό είναι ότι το μοναδικό τέρμα προήλθε από στημένη φάση.

Τέταρτον, παρά την έλλειψη κλασικών ακραίων χαφ , αλλά και την απουσία σημαντικών παικτών, όπως οι Τζεμπούρ, Αμπντούν, Τοροσίδης, Φετφατζίδης και Φέισα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα όπως αυτή στο Περιστέρι.

Ο Ιμπαγάσα, όπως συνέβη και (στα Γιάννενα) παραμονές του αγώνα με τη Σάλκε, αγωνίστηκε σε όλο το ματς και αυτό δείχνει ξεκάθαρα, ότι για τον Ζαρντίμ (αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που περνάει καθημερινά η διοίκηση στην τεχνική ηγεσία και τους παίκτες), προέχει το πρωτάθλημα και όσο για την Ευρώπη βλέπουμε…

Διαβάστε ακόμη:

Νοσοκομείο ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK