Ο Παππάς κέρδισε την ευκαιρία του…

Πριν από τη δεύτερη σερί αναμέτρηση στην Ευρωλίγκα ο Μάκης Δρόσος γράφει για τον παίκτη Παππά. Το χρόνο που μειώθηκε απότομα όταν ήρθε ο Πασκουάλ και την ευκαιρία που άρπαξε.

Ο Παππάς κέρδισε την ευκαιρία του…

Ο Νίκος Παππάς από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού ο Πασκουάλ είδε το χρόνο του ολοένα να μειώνεται έως που το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είχε απλά ένα ρόλο συμπληρωματικό σχεδόν διακοσμητικό. Συμπλήρωνε απλά τις αποστολές και η συμμετοχή του ήταν σχεδόν μηδενική στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Προφανώς ο Πασκουάλ δεν είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί του, αλλά κάτι δεν του άρεσε στο τρόπο που αγωνιζόταν ο Έλληνας γκαρντ. Διότι αν ενθυμούμαστε το πρώτο καιρό ο Νίκος Παππάς έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες.

Φτάσαμε στο σημείο που ο Παππάς έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα και βοήθησε την ομάδα του να αποφύγει μία γκέλα ολκής, από τον Προμηθέα Πατρών. Η εμφάνιση αυτή έφερε το θέμα του Παππά και πάλι στο προσκήνιο και ο Πασκουάλ δίκαια θεώρησε ότι πρέπει να του δώσει μία ευκαιρία και στην Ευρωλίγκα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Προσωπικά είδα το καλύτερο παιχνίδι του Παππά με τον Παναθηναϊκό, από όσα μπορώ να ανακαλέσω στην μνήμη μου. Καλύτερο ακόμα και από εκείνο το παιχνίδι που είχε κάνει μέσα στο Βελιγράδι (απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα τον οποίο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε) με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη και στη συνέχεια τραυματίστηκε.

Λέω το καλύτερο παιχνίδι του Παππά, γιατί για πρώτη φορά τον είδα να παίζει πραγματική άμυνα, για πρώτη φορά τον είδα να γυαλίζει το μάτι του και στα 18 λεπτά που έμεινε μέσα στο παρκέ δεν μου έδωσε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την ιδέα ότι βάζει το εγώ του ή το σκοράρισμα πάνω από το σύνολο της ομάδας. Δίχως ίχνος υπερβολής στο παιχνίδι του και με μόλις 1 λάθος στο ενεργητικό του.

Είναι και από τα παιχνίδια που η στατιστική αν την απομονώσεις αδικεί κατάφορα την προσπάθεια ενός παίκτης και την εικόνα του. Και φυσικά μας έδωσε το highlight του αγώνα με το κάρφωμα που έκανε, με την τρομερή εκτίναξη μέσα στο πρόσωπο και ανάμεσα από 4 χέρια παικτών της Μπαρτσελόνα.

Ο Παππάς έχει πάρει τις ευκαιρίες του στον Παναθηναϊκό, με όλους σχεδόν τους προπονητές που έχουν περάσει από τον πάγκο των πρασίνων. Είναι από τα αγαπημένα παιδιά του κόσμου, με την κερκίδα μοιραία να ψάχνει στην μετά-Διαμαντίδη εποχή έναν παίκτη για να ταυτιστεί μαζί του και να φωνάξει ρυθμικά το όνομα του.

Ο Παππάς δεν έχει «αρπάξει» τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί. Ίσως το λάθος του να είναι ότι θεωρούσε δεδομένο ότι μοιραία θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα παίζει και θα ξεκινάει, που θα γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Με την εσφαλμένη ίσως πεποίθηση ότι δεν πρέπει να βελτιώσει άλλο το παιχνίδι του. Και πολύ περισσότερο νομίζοντας χωρίς να παίζει άμυνα.

Μία εμφάνιση σαν αυτή με τον Προμηθέα την περασμένη αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα, ειλικρινά δεν λέει κάτι, ούτε αποτελεί έκπληξη. Με αυτήν ωστόσο ο Παππάς κέρδισε την ευκαιρία να αγωνιστεί και για σημαντικό χρονικό διάστημα με την Μπαρτσελόνα την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Είχε μία ακόμα ευκαιρία να αρπάξει από τα μαλλιά και με την εικόνα του την χθεσινή, έστω και με τους μόλις 2 πόντους στο ενεργητικό του, με το ένα και μοναδικό κάρφωμα, με κάνει προσωπικά να είμαι από τους πρώτους που θα το γράψει ότι θα πρέπει να παίζει για ένα 15λεπτο τουλάχιστον με ανάλογη παρουσία στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του. Με βάση και οδηγό την διάθεση του στην άμυνα του, την ενέργεια του και τις επιθετικές του επιλογές θεωρείται δεδομένο ότι θα έρθει και το σκοράρισμα.

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η εξωγηπεδική ζωή του παίκτη. Ο αθλητής μέσα σε επιτρεπτά όρια πάντα ανάλογα με το πρόγραμμα του έχει δικαίωμα να βγει για τον καφέ του, για το ποτό του, το έχει ανάγκη μάλιστα για να αποφορτιστεί. Το κάνουν οι περισσότεροι Αμερικάνοι και λοιποί κοινοτικοί που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας, μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών περνάνε και τα όρια.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Το βασικό είναι για τον Παππά να μην επαναπαυτεί στις 2-3 καλές εμφανίσεις και χαλαρώσει στην συνέχεια. Δεν είναι αδικημένος ο Νίκος Παππάς σε ότι έχει να κάνει με τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί. Απαντήσεις δεν έχει να δώσει ούτε στον προπονητή του, ούτε στον κόσμο, παρά μόνο στον εαυτό του. Γιατί με βάση το 10 έχει δείξει μόνο το 6 από το 9 που μπορεί να πιάσει στην συγκεκριμένη κλίμακα που αφορά ένα πρωτοκλασάτο παίκτης της Ευρωλίγκα για μία ομάδα επιπέδου του Παναθηναϊκού.

Την Τρίτη απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Παππάς έπιασε το 8. Αυτό του δίνει αυτόματα το δικαίωμα να διεκδικήσει από τον Πασκουάλ να τον βάλει στο ροτέισον της ομάδας. Είναι στο χέρι του πλέον στα επόμενα παιχνίδια, που θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής, να μην επαναπαυτεί στο 8 και να επιδιώξει να πιάσει το 9, το οποίο μπορεί να το φτάσει.

Και τότε θα θέσει υποψηφιότητα ακόμα και για βασικός στον Παναθηναϊκό. Και να θεωρεί σίγουρο ότι αν κάνει αυτά που πρέπει και τον «αδικήσει» ο Πασκουάλ, ο κόσμος, η διοίκηση και η πλειοψηφία των μπασκετικών δημοσιογράφων, που ξέρουν μπάσκετ και δεν έχουν συμφέροντα, θα πάρουν το μέρος του. Δεν θα τον αδικήσει κανένας.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;

Ο Νίκος Παππάς είναι πλέον 27 ετών. Πρέπει να δείξει ότι έχει ωριμάσει και ότι έχει μάθει από τα λάθη του στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να κατανοήσει ότι για να παίζει θα πρέπει να προσαρμοστεί στα θέλω του προπονητή του, να παίζει άμυνα και έτσι θα κερδίσει και τις ελευθερίες για το εξεζητημένο, το κάτι παραπάνω που θέλει να κάνει στα παιχνίδια. Το οποίο έχει στο μπασκετικό dna του και τον κάνει να ξεχωρίζει, αλλά δεν αρκεί για να τον καθιερώσει βασικό, ούτε να του εξασφαλίσει σταθερό χρόνο συμμετοχής σε μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε το αποτέλεσμα. Η θετική εξέλιξη θα βγάλει κερδισμένο και τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Παππάς απέδειξε ότι τα σέρνει

News 24/7

24MEDIA NETWORK