Αθώος ή ένοχος;

Ο Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει την αμφιλεγόμενη pole position του Rosberg στο Μονακό.

Αθώος ή ένοχος;

Ήταν από εκείνες τις στιγμές. Που βλέπεις στην TV όσα διαδραματίζονται στο «πεδίο μάχης» και ξαφνικά μένεις παγωτό. «Τι έγινε τώρα εδώ;» αναρωτιέσαι… καλή ερώτηση και με απάντηση 50/50.

Πριν από οκτώ χρόνια, στην ίδια πίστα, πιο προκλητικά όμως, ο Michael Schumacher στερούσε από τον Fernando Alonso την ευκαιρία να προσπαθήσει έστω να του κλέψει την pole position, τραβώντας χειρόφρενο στη Rascasse. Αυτή τη φορά το σκηνικό διαδραματίστηκε στην άλλη πλευρά του Πριγκιπάτου, στην κατηφορική Mirabeau. Ο Nico Rosberg είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στην «πρώτη ζαριά» στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου ενώ είχε τον teammate του (και μεγάλο αντίπαλο) Lewis Hamilton πίσω του.

Κάπου εκεί, κινήσεις (μαϊμού;) πανικού, εμφατικές αλλά ανούσιες τιμονιές και η W05 Hybrid συνεχίζει ευθεία. Βάζει μετά και μία όπισθεν, δένει το γλυκό, ανεμίζουν οι κίτρινες σημαίες, βγαίνει η χοντρή και τελειώνει η παράσταση για σήμερα. Ουδείς μπορούσε να πιέσει στο όριο, ουδείς μπορούσε να εκτοπίσει τον Nico από την pole στην οποία βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το έκανε επίτηδες λοιπόν ή ήταν ένα ατυχές περιστατικό; Τους περισσότερους δεν τους έπεισε, έπεισε όμως τους αγωνοδίκες που πρέπει πάντως να σημειωθεί πως είχαν σκανδαλιστεί αρκετά ώστε να καλέσουν τη Mercedes για να δώσει εξηγήσεις, στοιχεία τηλεμετρίας κτλ. Αφού λοιπόν απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών και το κοντέρ έγραψε κι επίσημα #1, δεν έχουν νόημα οι υποθέσεις.

Είναι αλήθεια πως δεν έχει δώσει ανάλογα δείγματα στο παρελθόν ο 28χρονος. Για πολλά έχει κατηγορηθεί, όχι όμως ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πετύχει το στόχο του. Αν λοιπόν ήταν λάθος, οκ, μάλλον και πολύ τράβηξε η συζήτηση ήδη.

Αν πάλι το έκανε επίτηδες… μία τέτοια επίδειξη αδιαφορίας για κάθε έννοια του fair play, θα αποδείκνυε πως επιτέλους είναι διατεθειμένος να πατήσει επί πτωμάτων για να κατακτήσει τον τίτλο. Πως πρόσθεσε στο ρεπερτόριο του τον απαραίτητο για κάθε (wannabe) πρωταθλητή κωλοπαιδισμό. Πως τα σχόλια του Hamilton για τα χλιδάτα και απροβλημάτιστα παιδικά του χρόνια, του πείραξαν τον εγωισμό.

Στην άλλη πλευρά του φλεγόμενου πλέον γκαράζ της Mercedes, o Lewis άκουγε κάθε εξήγηση-δικαιολογία βερεσέ. Από την πρώτη στιγμή έβγαλε ετυμηγορία και έκρινε τον teammate του ένοχο χωρίς ελαφρυντικά. Παρότι σφίχτηκε να μη ξεστομίσει πράγματα που δεν ήταν πολιτικώς ορθά, η γλώσσα του σώματος του, η σιωπή του σε ερωτήματα, το ύφος του, ούρλιαζαν πως τελείωσαν οι μελιστάλακτες ημέρες στο στρατόπεδο των «ασημί βελών».

«Το απόλυτο contrast ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes»

Όπως θα έλεγαν οι 30 Seconds To Mars… «This is War»! Και η πρώτη μάχη αυτού του δεδομένου πλέον πολέμου, θα διαδραματιστεί στα φρένα για τη St. Devote. Δεν θα πόνταρα πως θα στρίψουν και οι δύο…

Αύριο το τηλεοπτικό μας ραντεβού είναι στις 13.50 στην τηλεόραση του Alpha. Στο Contra.gr «πατάμε γκάζι» στις 14.30 με τη LIVE κάλυψη του Grand Prix του Μονακό, με σχόλια, videos, εικόνες και φυσικά το LIVE TIMING που σας μεταφέρει όλη τη δράση στην πίστα, δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο.

Και στις 21.00, θα τα πούμε μαζί, στο LIVE CHAT του Contra.gr για το Grand Prix του Μονακό!

Διαβάστε ακόμη:

Αμφιλεγόμενη pole ο Rosberg

Το ατύχημα Massa-Ericsson (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK