Alonso - Vettel: Shut up and drive!

Ο Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει την "κοκορομαχία" Alonso-Vettel στο Silverstone.

Alonso - Vettel: Shut up and drive!

Μπορεί η νίκη να ανήκε ξανά στη Mercedes, μπορεί η πρώτη φετινή ατυχία του Nico Rosberg να χάρισε 25 βαθμούς (ψυχολογικό και όχι μόνο) χρυσάφι στον Lewis Hamilton αλλά αυτό που συζητήθηκε περισσότερο στο χθεσινό live chat με τους αναγνώστες του Contra.gr ήταν η κόντρα του Fernando Alonso με τον Sebastian Vettel.

Όλα ξεκίνησαν μετά το δεύτερο pit stop του Γερμανού, στον 34 γύρο. Ο οδηγός της Red Bull επιστρέφει στην πίστα οριακά μπροστά από τον ομόλογό του στη Ferrari που όμως εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως τα ελαστικά του Vettel δεν είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας, επιτίθεται και στην Copse περνάει. Δείτε το VIDEO ΕΔΩ.

Ένα προσπέρασμα από την εξωτερική (!) σε μία στροφή με τέρμα γκάζι, για το οποίο ο Ισπανός αργότερα δήλωνε υπερήφανος μέσω twitter γράφοντας:

Ταχύτητα ​​= 293km/h

Σχέση στο κιβώτιο = 7

Ρίσκο = Υψηλό

Αδρεναλίνη = Στο τέρμα

Πιθανότητα να το επαναλάβω = μικρή

Όμως αυτό που επίσης μάλλον θα αργήσει να επαναλάβει, είναι η γκρίνια στην οποία επιδόθηκε τόσο αυτός όσο και ο αντίπαλος του για τους γύρους που ακολούθησαν. Βλέπετε, με το που ανέβασαν απόδοση τα Pirelli του Vettel, η RB10 γέμισε τους καθρέφτες της F14 T!

Ακολούθησαν περίπου 13 γύροι που μας κράτησαν σε αγωνία. Ο Γερμανός έπαιζε παθιασμένα επίθεση, ο Ισπανός έπαιζε πεισμωμένα άμυνα! Την ίδια ώρα, εκτός από το να οδηγούν στο όριο και να πατούν 50 κουμπάκια και διακόπτες στο γύρο, είχαν το χρόνο και την όρεξη να κάνουν διαλέξεις γκρίνιας μέσω ασυρμάτου!

Αντικείμενο αυτής ήταν η υπέρβαση των ορίων της πίστας, πράγμα το οποίο όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, έκαναν αμφότεροι πολλές φορές αλλά και τα μπλοκ άουτ του Alonso στις δύο προσπάθειες του Vettel να τον περάσει στη στροφή 6.

Βλέπαμε δύο εκ των κορυφαίων οδηγών αυτής της γενιάς, που ανάμεσα τους έχουν έξι παγκόσμιους τίτλους, να οδηγούν σαν πρωταθλητές αλλά να γκρινιάζουν σαν μικρά παιδιά. Και να ζητούν από τη "μαμά" (τους μηχανικούς αγώνα, Andrea Stella και Guillaume Rocquelin αντίστοιχα) να το πει στον "μπαμπά" (τους αγωνοδίκες) ώστε να καταφέρει ο ένας να τιμωρηθεί ο άλλος.

Αν όμως βάλουμε… mute στα όσα μας άφησε αυτή η μάχη, σίγουρα το θέαμα ήταν συναρπαστικό. Μάλιστα, θα δώσω και κάποια ελαφρυντικά στους δυο οδηγούς, δεδομένης της πίεσης στην οποία βρίσκονταν. Από τη μία ο Vettel, είχε ακολουθήσει λάθος στρατηγική και έχοντας εκκινήσει δεύτερος, ήταν ήδη αρκετά πίσω από τον teammate του Daniel Ricciardo, παρότι ο Αυστραλός είχε εκκινήσει μόλις όγδοος. Συνέχιζε δηλαδή το αρνητικό σερί που τον θέλει, όποτε τερματίζουν και οι δύο Red Bull, να χάνει. Σίγουρα λοιπόν, η αδρεναλίνη και τα νεύρα του, δεν ήταν σύμμαχοι.

Από την άλλη ο Alonso, για έναν ακόμα αγώνα, σε μία ακόμα χρονιά, πάλευε με τα θηρία. Βρισκόταν ψηλότερα στην κατάταξη απ’ ότι κανονικά θα του επέτρεπε το μονοθέσιο που του παρέχει η Ferrari. Χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

"Υστερούσα περίπου δύο δευτερόλεπτα στο γύρο σε πραγματικό ρυθμό. Το να τον κρατήσω λοιπόν πίσω μου επί 13 γύρους, ήταν πολύ καλό για τους τηλεθεατές αλλά και τους σπόνσορες μας, ήξερα όμως πως θα έχανα κάποια στιγμή τη θέση. Αν δεν με περνούσε εκεί, θα με περνούσε στον επόμενο γύρο καθώς δείχναμε να κινούμαστε σε αργή ταχύτητα ενώ εκείνοι ήταν γρήγοροι", τόνισε ο Alonso μετά το τέλος του αγώνα.

Μάλιστα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που αντιμετώπισε και ήταν αθέατα στο κοινό: "Κολλούσε η πίσω αεροτομή μου και μου έλεγαν να προσέχω στις καμπές υψηλής ταχύτητας. Είχαμε προβλήματα με την μπαταρία που αποφορτιζόταν συνεχώς και στο τελευταίο μέρος του αγώνα, μου έλεγαν να κάνω και οικονομία καυσίμου γιατί είχαμε υπερβολική κατανάλωση".

Παρότι όμως αμφότεροι ήταν "ταύροι" στα team radio, μετά το τέλος του αγώνα ήταν ψύχραιμοι. Χαρακτηριστικά και τα σχόλια του Vettel επί του θέματος: "Ήταν λίγο ανόητο που αμφότεροι αρχίσαμε να παραπονιόμαστε, ο κόσμος νομίζω δεν ενδιαφέρεται και τόσο γι’ αυτά. Έλαβα το μήνυμα πως έπρεπε να σεβαστώ τα όρια της πίστας, πως παραπονιόταν γι’ αυτό, έκανα λοιπόν κι εγώ το ίδιο! Δεν ξέρω ποιος παραπονέθηκε περισσότερο τελικά"!

Τουλάχιστον, η εντυπωσιακή τους μάχη που μας κράτησε σε αγωνία επί σειρά γύρων, δεν είχε άδοξο φινάλε με μία σύγκρουση. Και δεδομένου του ευχάριστου κλίματος εκ των υστέρων, έδωσαν ραντεβού για μία νέα, αθλητική μάχη, στη Γερμανία στις 20 Ιουλίου! Ραντεβού τότε λοιπόν!

Διαβάστε ακόμη:

Νικητής στο... σπίτι του ο Hamilton

News 24/7

24MEDIA NETWORK