Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Ο Πάνος Σεϊτανίδης αναλύει τις ατυχίες του Lewis Hamilton στις μάχες για pole position.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

«Νομίζω πως φτάνουμε σιγά-σιγά στο σημείο όπου η κατάσταση ξεπερνά τα όρια της κακοτυχίας. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά», ψέλλισε στη μεικτή ζώνη του Hungaroring o Lewis Hamilton, λίγα λεπτά μετά το νέο δράμα στο οποίο πρωταγωνίστησε.

Η συμμετοχή τους στις κατατακτήριες δοκιμές του ενδέκατου γύρου της σεζόν δεν ξεπέρασε τα 5 λεπτά, αφού η Mercedes του ήταν… “on fire”. Κυριολεκτικά. Τα πλάνα όπου περίλυπος απομακρυνόταν και ανά στιγμές σταματούσε, γυρνούσε το βλέμμα να δει την ακινητοποιημένη W05 να «καπνίζει» και συνέχιζε ξανά σκύβοντας το κεφάλι, τα έλεγαν όλα.

Χωρίς τύχη, πρωταθλητής δεν γίνεσαι και αυτό το ξέρει καλά ο Βρετανός. Είτε όσα του συμβαίνουν παραμένουν εντός πλαισίου ατυχίας, είτε όχι. Μόνο μη μου πείτε πάλι θεωρίες συνωμοσίας, πως είναι κόλπο της Mercedes, πως έκαναν σαμποτάζ οι φίλοι του Rosberg και λοιπά κωμικοτραγικά. Μη ξεχνάτε πως ακόμα κι αν ήθελαν να του «πατήσουν φρένο», θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς να καταστρέψουν ένα πανάκριβο στολίδι της αυτοκίνησης. Αφήστε λοιπόν τον Sherlock μέσα σας να πάρει ρεπό σήμερα, δεν «δολοφονήθηκε» η W05 του Hamilton.

Το θέμα όμως είναι πως σήμερα περισσότερο από ποτέ, πληγώθηκε η αυτοπεποίθησή του. Άρχισε να αργοσβήνει η ελπίδα μέσα του. Στην Ουγγαρία είναι πολυνίκης, έχει χοροπηδήσει τέσσερις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, από το πρωί της Παρασκευής έδειχνε στον Nico Rosberg (και τους υπόλοιπους) πως εκεί είναι αφεντικό. Ταχύτερος στο FP1, στο FP2, στο FP3, δεν σκόπευε να ηττηθεί αυτό το τριήμερο. Ηττήθηκε όμως από τις φλόγες που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το πλοίο.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ MERCEDES

Μία ματιά στο πως έχουν εξελιχθεί τα φετινά του Σάββατα λέει πολλά. Pole στην Αυστραλία και τη Μαλαισία, δεύτερος (αλλά νικητής στον αγώνα) στο Μπαχρέιν, pole ξανά σε Κίνα και Ισπανία. Κέρδισε στη Βαρκελώνη και πήρε και κεφάλι στη βαθμολογία. Μόνο που από εκείνο το Σάββατο, 24 Μαΐου, έχει φάει μούντζα. Διπλή. Μαυρογιαλούρος-style!

Στο Μονακό, «θύμα» της στραβοτιμονιάς του Nico, έμεινε δεύτερος και ταύρος από τα νεύρα. Στο Μόντρεαλ υστέρησε ξανά του teammate του, με ένα μπλοκάρισμα πανικού να παίζει το ρόλο του στην ήττα. Στην Αυστρία έκανε ξανά λάθος την κρίσιμη στιγμή, πιο σοβαρό και έμεινε ένατος. Στην Αγγλία έπαιξε κι έχασε αποφασίζοντας να μη κάνει έναν τελευταίο γύρο και εκκίνησε έκτος. Στη Γερμανία, η αστοχία του δισκόφρενου τον έστειλε στον τοίχο και 20ο.

Μόνο στον Καναδά δεν ανέκαμψε αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αρχικά με πρόβλημα στο σύστημα ERS και μετά στα φρένα. Στο Red Bull Ring σκαρφάλωσε γρήγορα, στο Silverstone εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Rosberg από κιβώτιο, στη Γερμανία από την ουρά του grid κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Μόνο που όπως πολύ εύστοχα σημείωσε και ο ίδιος, το Hungaroring δεν είναι Hockenheim. Το να προσπεράσεις είναι δύσκολο και το να πρέπει να προσπεράσεις όλο τον κόσμο, δυσκολότερο. Ουδείς περιμένει από τον Hamilton να κερδίσει, ακόμα και το βάθρο φαντάζει ουτοπία. Όμως αυτό που πρέπει, που οφείλει να προσπεράσει, είναι αυτό το αόρατο τείχος γκαντεμιάς που τον περικυκλώνει, κόβοντάς του ξανά και ξανά τα φτερά.

Σαν Φοίνικας, να αναγεννηθεί από τις στάχτες (της W05) και να επιστρέψει μαχόμενος. Ακόμα κι αν η διαφορά του από τον Rosberg το απόγευμα της Κυριακής είναι στους 39 πόντους (το χειρότερο δυνατό σενάριο: Nico 25 β./Lewis 0 β.), έχει μπροστά του άλλους οκτώ αγώνες. Με τον τελευταίο να χαρίζει διπλούς βαθμούς.

Σε μία σεζόν που οι Mercedes είναι πιο γρήγορες κι από τις σκιές τους, το μόνο που σώνει την παρτίδα είναι αυτή η συναρπαστική μάχη για τον θρόνο ανάμεσα στους δύο οδηγούς της γερμανικής ομάδας. Ο Hamilton το οφείλει σε όλους μας, να συνεχίσει αυτή τη μάχη μέχρι τέλους. Κι ας χάσει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK