Χιλιοστά ανάμεσά τους

Ο Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει την πρώτη μέρα του "πολέμου" Hamilton - Rosberg.

Χιλιοστά ανάμεσά τους

Κάποτε ήταν φίλοι. Είναι ακόμα teammates. Όμως αυτό το τριήμερο, πέρα απ' οτιδήποτε άλλο, είναι αντίπαλοι. "Εχθροί" εντός πίστας. Ο θρόνος του πρωταθλητή έχει χώρο μόνο για έναν και σε λιγότερο από 48 ώρες θα ξέρουμε ποιος θα κάθεται εκεί.

Ο Lewis Hamilton έχει σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα (17 πόντων). Μπορεί απλά να ακολουθεί την έτερη W05 Hybrid επί 55 γύρους και τερματίζοντας δεύτερος να πάρει τον τίτλο. Όμως σήμερα, στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (21/11), πρόσθεσε δύο ακόμα λιθαράκια στο οικοδόμημα που χτίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, στην οροφή του οποίου θέλει να βάλει τον προαναφερθέντα θρόνο.

Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος τόσο στο FP1 όσο και στο FP2. Με 133 και μετά 83 χιλιοστά αντίστοιχα, να τον χωρίζουν από τον Rosberg. "Τίποτα δεν είναι αυτή η διαφορά", θα μου πείτε αλλά αν αντικαταστήσετε τους αριθμούς με σκέψεις και συναισθήματα, ίσως σημαίνουν πολλά.

Ο Hamilton έδειξε στον Rosberg που δεν ήρθε για κρουαζιέρα στον Κόλπο. Ήρθε να τρέξει, να πιέσει, να ορίσει αυτός τη μοίρα του. Μεταξύ μας, την Κυριακή (23/11) θεωρώ πως θα πρυτανεύσει η λογική και ο 29χρονος θα αφήσει τον Rosberg να φύγει μπροστά, χωρίς να ρισκάρει. Μέχρι τότε όμως, μέχρι τις στιγμές που το όποιο ρίσκο θα είναι απαγορευτικό, ο Hamilton θέλει να "ξενερώσει" τον Rosberg, δείχνοντας του ότι είναι ταχύτερος. Έστω και για χιλιοστά.

Όλα αυτά σε μία ημέρα όπου οι δύο Mercedes έκαναν 135 απροβλημάτιστους γύρους στη Γιας Μαρίνα, χωρίς τον παραμικρό τεχνικό πονοκέφαλο. Όχι άδικα, θεωρείται πως το μεγαλύτερο άγχος της διοίκησης της γερμανικής ομάδας, αφορά στον τομέα της αξιοπιστίας. Να μη κριθεί ο εμφύλιος των οδηγών τους από μηχανικό πρόβλημα ενός μονοθεσίου. Μέχρι τώρα όλα δουλεύουν ρολόι ενώ αμφότεροι οι μονομάχοι, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έκαναν με το set up της W05 Hybrid, αφήνοντας (επίσης αμφότεροι) ανοιχτό το περιθώριο μικρής βελτίωσης.

Υπογράμμισαν πως έχουν στη διάθεσή τους το καλύτερο "όπλο" που είχαν ποτέ, άφησαν κάθε γκρίνια ή δικαιολογία στην άκρη και δείχνουν να το... "παίρνουν πάνω τους" κι ότι βγει. Όπως ακριβώς θέλουμε εμείς στα αδηφάγα ΜΜΕ, όπως ακριβώς θέλει κι ο κόσμος. Μία μονομαχία καθαρή, χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας ή... τακτικές, μία τελική μάχη που θα κρίνει τον "πόλεμο". Κι ας κερδίσει ο καλύτερος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK