Οι Αγγελόπουλοι έπεσαν στην παγίδα

Ο διευθυντής του Contra.gr Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για την παγίδα στην οποία έπεσαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι συνεχίζοντας τη δημόσια αντιπαράθεση με την πλευρά του Παναθηναϊκού, τον ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου και τις αλλαγές στην ΚΕΔ που δεν πιστεύουν.

Οι Αγγελόπουλοι έπεσαν στην παγίδα
Αγγελόπουλοι INTIME SPORTS

Λίγες μόλις ημέρες πριν από το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν οι δύο "αιώνιοι" έχουν πάρει θέση… "μάχης". Πολύ πριν μιλήσουν μέσα στο παρκέ ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και οι υπόλοιποι σταρ των δύο ομάδων το παιχνίδι… χαρακωμάτων έχει ήδη ξεκινήσει. Το "μορατόριουμ" που φάνηκε να ξεκινάει τη βραδιά της κλήρωσης διαλύθηκε πολύ σύντομα, όπως ακριβώς είχε προβλέψει το Contra.grτην αμέσως επόμενη μέρα. Γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε η αληθινή και ειλικρινής διάθεση για καμία από τις δύο πλευρές να αλλάξει στάση, ακριβώς όπως καθορίζει η πολιτική των δύο αντιπάλων τους τελευταίους μήνες.

Δεν είδαν τη... φάκα οι Αγγελόπουλοι

Οι Αγγελόπουλοι πέρασαν στην επίθεση με τον γνωστό τρόπο τους στη διάρκεια τηςmediadayτου Ολυμπιακού, αποφασισμένοι εξ αρχής να μην δεχτούν τη συγγνώμη της αντίπαλης πλευράς, όπως αυτή εκφράστηκε στη διάρκεια της κλήρωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται μια κόντρα που υπερβαίνει την αντιπαράθεση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και ότι έχουν μετατρέψει την όλη υπόθεση σε μια προσωπική κόντρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Απόδειξη ότι στις τελευταίες δηλώσεις τους απαίτησαν ουσιαστικά μια δική του δημόσια συγγνώμη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο είναι περίπου απίθανο να συμβεί.

Με μια πολύ μικρή διαφορά: Οι Αγγελόπουλοι, συνεχίζοντας με δημόσιο λόγο την αντιπαράθεση αλλά και αποφασισμένοι όπως έδειξαν να συνεχίσουν και τον δικαστικό αγώνα με διάφορες καταγγελίες σε βάρος της αντίπαλης ΚΑΕ, κινδυνεύουν να δεχτούν ένα καίριο επικοινωνιακό πλήγμα. Αλλά και να βρεθούν κατηγορούμενοι για τον δυναμιτισμό του κλίματος. Στην ουσία πέφτουν μόνοι τους σε μια παγίδα που έχει στηθεί όπως αποκάλυψε τοContra.gr από την αντίπαλη πλευρά με "ενορχηστρωτή" τον νομικό σύμβουλο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάκη Μπαλτάκο.

Οι Αγγελόπουλοι έπεσαν στην παγίδα
Μπαλτάκος INTIME SPORTS

Στην ουσία, η "γραμμή" του Παναθηναϊκού είναι να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε δημόσια αντιπαράθεση και κυρίως να λειάνει το προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έχει να κάνει δήλωση ή δημόσια τοποθέτηση από την περασμένη άνοιξη! Με εξαίρεση μια δήλωση του που εμφανίσθηκε στον Τύπο την επόμενη της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ. Ο Μπαλτάκος σκοπεύει να παίξει μέχρι τέλους το παιχνίδι "πίσω από τις κουίντες" και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η μοναδική απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με μια λιτή δήλωση του Μάνου Παπαδόπουλου από την… Κίνα: "Έχουμε άλλες δουλειές, δεν απαντάμε, δεν ασχολούμαστε".

Ο στόχος του Μπαλτάκου

Στην ουσία, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζει το έδαφος με αυτή την τακτική για να κατηγορήσει μελλοντικά τους Αγγελόπουλους για δυναμιτισμό του ήπιου κλίματος και καταστροφή κάθε προσπάθειας για συναίνεση. Έστω και αν δεν είναι πιθανό να αποτελούσε αυτός, η δημιουργία ήπιου κλίματος δηλαδή, τον αληθινό στόχο του Τάκη Μπαλτάκου.

Μετά από τις δηλώσεις των Αγγελόπουλων, στο παιχνίδι μπήκε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, που έχει διακριθεί στη θητεία του για τη λογική των ίσων αποστάσεων. Η δήλωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για παραίτηση των αθλητικών δικαστών του ΕΣΑΚΕ και η άποψη ότι αυτό έγινε επειδή δέχτηκαν πιέσεις από τον νομικό σύμβουλο του Παναθηναϊκού δημιουργεί πλέον θέμα και στο εσωτερικό του ΕΣΑΚΕ, αφού ως… πληροφοριοδότης του προέδρου του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο ομόλογός του στην Ένωση Σωματείων! Μόνο που δεν έγινε ξεκάθαρο από τις δηλώσεις αν ο κύριος Χαλβατζάκης απλά πληροφόρησε τον Ολυμπιακό για την παραίτηση των αθλητικών δικαστών (κάτι που δεν είναι μεμπτό) ή αν πρόσθεσε ότι αυτό έγινε μετά από πιέσεις, κάτι που δημιουργεί τεράστιο θέμα για τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης στον ΕΣΑΚΕ. Απομένει να ξεκαθαριστεί.

Αποτελεί, πάντως, άξιο αναφοράς και έρευνας, πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος τυγχάνει και νομικός με μεγάλη εμπειρία, να έθεσε τέτοιο ζήτημα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η Ένωση Σωματείων στο μπάσκετ δεν είχε και δεν έχει τον παραμικρό λόγο στον διορισμό των αθλητικών δικαστών. Δεν είναι δικές της επιλογές, αλλά τοποθετούνται σε αυτήν τη θέση με απόφαση ανώτερων δικαστικών αρχών της χώρας και μάλιστα επιλέγονται τακτικοί δικαστές.

Οι Αγγελόπουλοι έπεσαν στην παγίδα
ΕΣΑΚΕ INTIME SPORTS

Συμπερασματικά: Ο Ολυμπιακός δείχνει να φοβάται ότι η εμπλοκή Μπαλτάκου θα δημιουργήσει νέες καταστάσεις, τόσο σε δικαστικό επίπεδο, όπου συχνά πυκνά προσφεύγουν για διάφορα θέματα οι "ερυθρόλευκοι", όσο και στο διαιτητικό παρασκήνιο. Έγινε ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν πιστεύει ότι οι αλλαγές στην ΚΕΔ και η αποπομπή του ανθρώπου που αποτελούσεcasusbelliγια τον σύλλογο, του Νίκου Ζαβλανού, έγιναν με καλή πρόθεση, αλλά πραγματοποιήθηκαν για να πέσει "στάχτη στα μάτια" των Αγγελόπουλων. Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν δόθηκε οποιοσδήποτε φανερός ρόλος στον Κώστα Ρήγα που (όπως επίσης έχει αποκαλύψει τοContra.gr) τα βρήκε με τον Βασιλακόπουλο, επιτείνει την ανησυχία των "ερυθρόλευκων". Κι αυτό τους έβγαλε για μια ακόμη φορά στα... κάγκελα.

Από την άλλη πλευρά, πιστός στο πλάνο Μπαλτάκου, ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο... ήσυχος και φυσικά το "δεν ασχολούμαστε" είναι καθαρά για τα… μάτια του κόσμου. Η σεζόν μπορεί να αρχίζει με τους καλύτερους αγωνιστικούς "οιωνούς", αλλά είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή τι θα απομείνει όρθιο όταν οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι θα έχουν ολοκληρώσει τις όψιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους σε κύπελλο και πρωτάθλημα, με δύο αναμετρήσεις μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Το μορατόριουμ, η ικανοποίηση και ο Ρήγας

Κώστας Ρήγας, ο εξ απορρήτων του Γιώργου Βασιλακόπουλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK