Run, jump, shoot

O Ρήγας Δάρδαλης γράφει για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος διαθέτει ένα τρίπτυχο που έχει ενθουσιάσει τους Αμερικανούς κι έχει ανεβάσει τις μετοχές του σε τέτοιο σημείο που πλέον να βρίσκεται στην λίστα όλων των ομάδων του ΝΒΑ για τον πρώτο γύρο.

Run, jump, shoot
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σεζόν του μπορεί να μην κύλησε εντυπωσιακά, πλην όμως τα προσόντα του είναι αρκετά για να προκαλέσουν ενθουσιασμό. Ο Γιώργος Παπαγιάννης βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στην Αμερική και τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6) θα μάθει σε ποια ομάδα του ΝΒΑ θα καταλήξουν τα δικαιώματα του. Από την στιγμή που έκανε το ταξίδι, οι μετοχές του είναι σε συνεχή άνοδο, γιατί διαθέτει ένα τρίπτυχο ιδιαίτερα ελκυστικό στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Τα στελέχη του ΝΒΑ, λοιπόν, διαπίστωσαν πως ο 19χρονος σέντερ, μπορεί να τρέξει, να πηδήξει ψηλά και να σουτάρει. Ικανότητες που λίγοι ψηλοί διαθέτουν όχι στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπροστά του μόνο ο Ποέλτλ

Για παράδειγμα ο μοναδικός σέντερ που σίγουρα βρίσκεται πιο ψηλά από αυτόν στην εκτίμηση των στελεχών του ΝΒΑ, είναι ο Αυστριακός Τζέικομπ Ποέλτλ, ο οποίος, ωστόσο, δεν είναι ανάλογα ικανός σουτέρ. Απλά ο παίκτης του πανεπιστημίου της Γιούτα, έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει καλά το Αμερικανικό μπάσκετ, λόγω της διετούς παρουσίας του στο Σολτ Λέικ Σίτι. Επιπροσθέτως έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο, είναι εξίσου κινητικός με τον δικό μας, μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, αλλά δεν είναι ανάλογα ικανός σουτέρ.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αν αναρωτηθεί κανείς που έχει δείξει, ο παίκτης του Παναθηναϊκού ότι μπορεί να απειλήσει παίζοντας με πρόσωπο στο καλάθι, με δεδομένο ότι δεν το έπραξε ούτε στην Α1, ούτε στις "μικρές" Εθνικές ομάδες, η απάντηση είναι απλή. Στις προπονήσεις που έκανε στην Αμερική…

Σανς, Πίστονς, Σέλτικς και Μπουλς τον "ακτινογράφησαν" στις εγκαταστάσεις τους, ενώ στο workout που οργάνωσε ο ατζέντης του Αντρέ Μπακ στη Φιλαδέλφια, οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος έστειλαν εκπρόσωπο για να τον παρακολουθήσει. Ο Παπαγιάννης σούταρε με μεγάλη άνεση (αλλά κι ευστοχία) από μακρινή απόσταση και το στοιχείο αυτό, ενθουσίασε τα στελέχη του ΝΒΑ.

Αν προσθέσει κανείς πως τρέχει πολύ καλά για το ύψος του κι ότι είναι ιδιαίτερα αθλητικός, καταλαβαίνει γιατί το "πακέτο" του, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.

Η "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΖΙΖΙΤΣ

Όταν έφυγε από την Ελλάδα, τα περισσότερα franchises τον είχαν στις λίστες τους για τον δεύτερο γύρο.

Πλέον έχει περάσει σε αυτές του πρώτου και θα "μονομαχήσει" με τον Άντε Ζίζιτς για το ποιος από τους δύο θα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ψηλός που αγωνίζεται στην ήπειρο μας, που θα επιλεγεί στο ντραφτ. Η διευκρίνιση έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Ποέλτλ και ο Ντομάντας Σαμπόνις που θα βρεθούν στην λοταρία, παίζουν στο NCAA.

Ο Ζίζιτς (ο οποίος σημειωτέον είναι ο μικρός αδελφός του Άντρια) πλεονεκτεί στο ότι την σεζόν 2015-16, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τσιμπόνα και ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο κομμάτι της επίθεσης. Όπως και ο Παπαγιάννης, έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει, αλλά στην Αμερική ξέρουν ότι πρέπει να περιμένουν αμφότερους και η επιλογή τους θα βασισθεί στην προοπτική τους, το λεγόμενο upside.

Το σίγουρο είναι πως ο σέντερ του Παναθηναϊκού τα πήγε πολύ καλά στις… οντισιόν του και μπορεί να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη του ντραφτ.

Με το καλό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Παπαγιάννης κάνει... πλάκα από το τρίποντο!
Η ανάλυση των Αμερικανών για τον Παπαγιάννη

News 24/7

24MEDIA NETWORK