Τιτάνες διαφορετικού μεγέθους και ιδίου ειδικού βάρους

Λε Μπρον και Κάρι δίνουν άλλο χρώμα στους φετινούς τελικούς και ανεξαρτήτως της τελικής τους έκβασης, θα περάσουν στην ιστορία ως δύο μεγάλοι νικητές. Γράφει ο Ρήγας Δάρδαλης.

Τιτάνες διαφορετικού μεγέθους και ιδίου ειδικού βάρους

Είναι μια μονομαχία «τιτάνων», ασφαλώς διαφορετικού μεγέθους, αλλά πλέον ανάλογου ειδικού βάρους. O Λε Μπρον Τζέιμς και ο Στεφ Κάρι προσφέρουν (ο καθένας με τα σκαμπανεβάσματα του) μια ιστορική παράσταση στους φετινούς τελικούς, κάτι που πιστοποιήθηκε στον έκτο αγώνα της Quicken Loans Arena.

Ο «βασιλιάς» έχει κάνει ένα προσωπικό comeback, το οποίο εφ’ όσον ολοκληρωθεί, θα τον βάλει στην ίδια… πρόταση με τον Μάικλ Τζόρνταν, την ίδια στιγμή που «Στέφανος» μετά από μια… εξωγήινη διετία δείχνει σημάδια κοινού θνητού. Και μάλιστα… Έλληνα.

H «Ελληνίδα» σύζυγος του Στέφανου

Το σκηνικό που είδαμε τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά το τέλος του ματς, παραπέμπει μόνο σε γήπεδα στην χώρα μας. Στο εσωτερικό της «Q», μερικά μέτρα από τα αποδυτήρια των Ουόριορς, η Αίσα Κάρι σύζηγος του Στεφ, έκλαιγε γοερά, έχοντας δίπλα της τον πεθερό της Ντελ και την κουνιάδα της Σιντέλ. Την ίδια στιγμή κρατούσε ένα iphone στα χέρια της και είτε έστελνε μηνύματα, είτε τουίταρε, με την ίδια ταχύτητα που ο άντρας της σουτάρει τα τρίποντα.

Το παραλήρημα της πριν και μετά τον έκτο αγώνα, μπορείτε να το διαβάσετε σε όλα τα Αμερικανικά ΜΜΕ, που φροντίζουν να προβάλλουν κάθε της σχόλίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά αυτό το σκηνικό δεν λέει τίποτα και απλά το αναφέρουμε, για να δείξουμε ότι ακόμα και στην Αμερική που τα πάντα λειτουργούν τυποποιημένα, αποστειρωμένα και με μια (κατά μεγάλο ποσοστά υποκριτική) «πολιτικά ορθή» στάση, υπάρχουν ανθρώπινα ξεσπάσματα.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όπως ανθρώπινη ήταν και η αντίδραση του Κάρι, μετά τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών στο έκτο παιχνίδι. Φυσικά η αντιμετώπιση θα ήταν τελείως διαφορετική στην χώρα μας. Ο φίλαθλος-«αποδέκτης» της μασέλας, θα είχε επιτεθεί μαζί με δέκα ακόμα στον παίκτη, ο Κάρι θα είχε «σταυρωθεί» σαν ένας σεσημασμένος εγκληματίας από τους αντιπάλους του και θα είχε αποθεωθεί από τους φίλους του.

Στην Αμερική λειτουργούν πολύ απλά και σε αυτή την περίπτωση αντρικά και όχι υποκριτικά. Ο Κάρι με το που ηρέμησε πήγε στον φίλαθλο των Καβαλίερς (ο οποίος σημειωτέον ήταν γιος ενός εκ των ιδιοκτητών της ομάδας), του έδωσε το χέρι και το θέμα έληξε εκεί μεταξύ τους. Τώρα το ΝΒΑ θα τον τιμωρήσει με ένα πρόστιμο και η ζωή θα συνεχισθεί…

Μένει να δούμε, πλέον, ποια θα είναι η αντίδραση των δύο σούπερ-σταρ στον ιστορικό έβδομο τελικό της «Oracle Arena». Ο Κάρι μετά από ένα… ράθυμο ξεκίνημα στην σειρά, ανέβασε στροφές με το 38άρι που «τράβηξε» στον 4ο αγώνα και προσπάθησε μόνος του να «κρατήσει» τους «πολεμιστές» στον έκτο.

Η ικανότητα στο σουτ επιβάλλει το στιλ

Η αυτοπεποίθηση του στο σουτ, δεν έχει προηγούμενο στο επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς από την στιγμή που περνάει το κέντρο του παρκέ, ψάχνει απλά πότε θα βρεθεί ένα βήμα πίσω του, ο προσωπικός του «φρουρός». Είτε μετά από σκριν συμπαίκτη του, είτε μετά από δική του τρίπλα, ένα βήμα απόσταση του είναι αρκετό για να εκτελέσει από οποιαδήποτε απόσταση. Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τον Κλέι Τόμπσον, με την μόνη διαφορά ότι του λείπει η ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας και στην διείσδυση που διαθέτει ο διόσκουρος του.

Σε κάθε περίπτωση, όμως και κόντρα στην άποψη αρκετών «δογματικών» του αθλήματος, το μπάσκετ που παίζουν οι Ουόριορς είναι δόκιμο, λόγω αυτού του γεγονότος. Κάρι και Τόμπσον είναι «δολοφόνοι» και η ταχύτητα τους στην εκτέλεση, δικαιολογεί τις «τρελές» επιλογές τους, τόσο από άποψη χρόνου, όσο και από απόστασης.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Στην αντίπερα όχθη, ο Λε Μπρον παίζει το πιο λογικό και… συγκροτημένο μπάσκετ της καριέρας του. Όταν γίνονται αλλαγές και μένει πάνω του περιφερειακός παίκτης, αμέσως προσπαθεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι, παιχνίδι στο οποίο είναι ασυναγώνιστος. Αν στο pick n roll, ο ψηλός των Ουόριορς μείνει πίσω από το σκριν, τότε είτε θα πάρει το σουτ από μέσω απόσταση, είτε θα κυνηγήσει την διείσδυση. Κι αν πάνω του είναι ο Ιγκουοντάλα, θα προσπαθήσει να σουτάρει από την κορυφή, που είναι το αγαπημένο του σημείο πίσω από τα 7,25.

Ήδη με τις back to back 40άρες, του μπήκε σε ένα επίλεκτο κλαμπ παικτών, όπως ο Τζέρι Ουέστ, o Μάικλ Τζόρνταν και ο Σακίλ Ο Νιλ που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο στους τελικούς.

Αν πάρει, όμως, το δακτυλίδι, το κατόρθωμα του θα είναι μοναδικό. Ουδείς άλλος στην ιστορία του πρωταθλήματος, έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, ενώ είχε βρεθεί πίσω με 3-1. Ακόμα, πάντως κι αν ηττηθεί, θα είναι ιεροσυλία, να τον χαρακτηρίσει κάποιος loser…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Καβαλίερς "πάτησαν" τους Γουόριορς και έκαναν το 3-3!
Τάπα και trash talk από τον Λεμπρόν στον Κάρι
Ξέσπασε η σύζυγος Κάρι: "Είναι όλα στημένα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK