Άξιος της τύχης του και του προπονητή του ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Γεωργίου ασκεί κριτική στον Παναθηναϊκό για την ήττα του και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς για τη διαχείρισή του.

Άξιος της τύχης του και του προπονητή του ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άξιος της τύχης του (αλλά και του προπονητή του) ήταν ο Παναθηναϊκός στην Βιτόρια. Από την οποία γυρίζει χωρίς ροζ φύλλο στις βαλίτσες του και πλέον κυνηγά να γράψει ιστορία γυρίζοντας σειρά από 2-0 που δεν έχει γίνει ποτέ στα πλέι οφ.

Καταρχάς γίνεται; Αν ο Παναθηναϊκός παίξει σαν Παναθηναϊκός γίνεται. Αν όμως παίζει όπως παίζει μάλλον και στο 5ο ματς στην "Μπουέσα Αρένα" το ίδιο έργο θα δούμε. Σαφώς αν συνέλθει και βασικά ξυπνήσει ο προπονητής του και παίξουν με ψυχή οι παίκτες του όλα γίνονται καθώς σαν ρόστερ η Λαμποράλ δεν είναι καλύτερη και θα έχει σε 5ο ματς αυτή το άγχος.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε μια χρυσή ευκαιρία στα σκουπίδια. Με αντίπαλο μια ομάδα με το μισό μπάτζετ και... μισή. Η Μπασκόνια έπαιξε χωρίς Κοσέρ (11 πόντοι μέσο όρο), Χάνγκα (8π.) και Σενγκέιλα (9π.), συνεπώς ήταν ειδικά για μια ομάδα με μπάτζετ αγωνιστικό 5-6εκ καθαρά μισή!Και μάλιστα στην παράταση περπάταγε κυριολεκτικά και η μπάλα δεν έπιανε καλά καλά στεφάνη.. Και αντί ο Παναθηναϊκός με το τεράστιο βάθος να τρέχει και να την σκάσει και στην κανονική περίοδο και στην παράταση, όπως έπαιζε τις έδινε ανάσες...

Και κρίμα για τον απίστευτο Διαμαντίδη που έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση αν και το παιχνίδι με τα "τρελά" γκαρντ της Μπασκόνια δεν του πήγαινε. Παρόλα αυτά ο αρχηγός στα 36 του ήταν τρομακτικός. Έκανε τα πάντα. Ήταν ο προπονητής στο παρκέ, έπαιζε άμυνα, έπαιρνε ριμπάουντ,έβαζε σκορ,έστειλε το ματς στην παράταση από το πουθενά και έκανε ένα ασύλληπτο ματς από τα παλιά. Κρίμα γιατί μόνος του άξιζε το διπλό αυτό χωρίς καμία βοήθεια σοβαρή.

Από την αρχή είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός για να έχει τύχη πρέπει να πάει το ματς στο βάθος του ρόστερ ειδικά με τις απουσίες της Μπασκόνια που έχει και υπεροπλία στην ποιότητα. Και να δεχθεί μέχρι 10τρ και να βάλει 6-7π για να κερδίσει στους 75π. Τα γράψαμε, τα είπαμε και στον Sport24Radio 103,3 και στην ΕΡΤ καλεσμένοι την Πέμπτη, τα ... ψιλοέκανε αυτά και παραλίγο να κλέψει το ματς και ας μην έκανε τίποτα άλλο όπως στο βαθμό της συγκέντρωσης που ήταν κακός.

Σαν... πρωτάρης ο Σάλε

Ο Τζόρτζεβιτς έχει κάνει απίστευτα πράματα στον πάγκο σαν πρωτάρης που δεν μαθαίνει κιόλας όμως. Ο Σέρβος με εμπειρία μόνο σε εθνικό επίπεδο, βασικά τώρα μαθαίνει. Διορθώνει με καθυστέρηση τα λάθη του αλλά απ ότι φαίνεται έχει μεγάλες εμμονές ενώ και το επιτελείο του στον πάγκο του προφανώς δεν λέει τίποτα. Δεν πιστεύω να μην βλέπουν τα αυτονόητα.

Ο Τζόρτζεβιτς... προτίμησε να παίζει με παίκτη λιγότερο έχοντας μέσα τον Πάβλοβιτς για 15 στα 32 λεπτά (!), σημείο στο οποίο "χρειάστηκε" να κάνει ένα ακόμα λάθος και να χρεωθεί και με τεχνική ποινή για να βγει αναγκαστικά εκτός! Ο Πάβλοβιτς δεν μπορεί να τρέξει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην επίθεση και δεν μπορεί να μαρκάρει κανέναν σχεδόν και όμως ο προπονητής του τον είχε μέσα κανονικά στο μισό του παιχνιδιού και όποιον μάρκαρε τον έκανε ήρωα!

Η απάντηση του Σάσα θα είναι ότι δεν έχει ψηλό άλλο 3αρι για τον Μπέρτανς πχ. Και ΟΚ, συμφωνώ μαζί του ότι και ο Γιάνκοβιτς περπατά στην άμυνα αλλά θα μπορούσε να πάρει έστω ένα δίλεπτο αν και θα ήταν καλύτερο να παίξει με χαμηλό σχήμα χωρίς τον Πάβλοβιτς και άλλωστε από το 32' που έφυγε άλλαξε το ματς (61-53 στο 32').

Θα μπορούσε φυσικά να κατεβάσει τον Γκιστ στο "3" να κυνηγά τον Μπέρτανς στα ψηλά σχήματα της Λαμποράλ και να βάλει τον Φώτση στο "4" κάτι που δεν έκανε ποτέ. Καμία συγκέντρωση.

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε τρίποντα χωρίς κυκλοφορία της μπάλας και στην κανονική περίοδο είχε 7/23 (με τα δύο στο τέλος). Ακόμα είχε πολλές χαζές χαμένες μπάλες και φάσεις (με αποκορύφωμα στην παράταση τον Ουίλιαμς αντί να διαβάζει την φάση του Διαμαντίδη να τον κοιτά και χωρίς κίνηση να πέφτουν ο ένας στον άλλο και να χάνουν την κατοχή).

Με μισό αντίπαλο!

Το χειρότερο λάθος του Τζόρτζεβιτς είναι ότι έπαιζε με μια ομάδα που λόγω απουσιών στο 1-2 είχε μόνο τους Τζέιμς, Άνταμς και Μπλάζιτς. Και αντί να χτυπάει συνέχεια με ατομικές φάσεις και να τους σκάσει στην άμυνα με πίεση συνεχόμενη, έβγαλαν μια χαρά και παράταση!Και φυσικά η ομάδα με μηδέν συγκέντρωση και ψυχολογία. Και στην 3η περίοδο και στην 4η η Μπασκόνια έμπαινε με σκορ από τον ...πάγκο θυμίζοντας Γκόλντεν Στέιτ και με τον Παναθηναϊκό κοιμώμενο!

Και φυσικά κανένα σύστημα από σκριν για τον Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός δεν είναι παίκτης να βάζει μόνος του 25π. Θέλει συστήματα. Αλλιώς θα είναι των 10-12π χαμένος όμως και άντε να πάει σκοτωμένα στους 15.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά με πολύ καλή 1η περίοδο που όμως δεν του έδωσε τίποτα. Αν και η Μπασκόνια είχε 1/10δ (!), ο Κυπελλούχος δεν έπαιζε περιφερειακή άμυνα με τρύπα τον Πάβλοβιτς, έφαγε 4/9 και από 13-21 η Λαμποράλ πέρασε και μπροστά στην συνέχεια και ας μην πέτυχε τρίποντο από το 11' έως το 20' που όμως έβαλε αθόρυβα 17π!

Ο Παναθηναϊκός δούλεψε καλά με τον Κούζμιτς στο διάστημα αυτό και ειδικά αμυντικά πάνω στον Μπουρούση. Όμως μπήκε μουδιασμένα στην 3η περίοδο τρώγοντας τρία αβίαστα τρίποντα και μέσα σε 15' από +8 βρέθηκε στο -9 με 47-38 και μετά όλο κυνήγαγε με τον ήρωα Διαμαντίδη να κρατά μόνος του.

Και με το 68-60 στο 37' λες όλα τελείωσαν. Εκεί έβαλε ...γκολ ο ξεχασμένος και κάκιστος Ουίλιαμς (68-63), η Μπασκόνια είχε σκάσει μόνη χωρίς πίεση και παρά το 70-63 στο 1'40" ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά (70-67).

Άξια απορίας η εμμονή στον Πάβλοβιτς

Τρώει τρίποντο μαχαιριά κακώς στα 28" (73-67) αλλά ο Περάσοβιτς πήγε να αυτοκτονήσει χωρίς να κάνει φάουλ. Ο Χέινς μειώνει άμεσα 73-70,γίνεται λάθος και ο Διαμαντίδης με απίστευτο τρίποντο υπό πίεση ισοφαρίζει στα 8" και... παράταση. Εκεί που η Μπασκόνια ήταν πάλι καλύτερη αλλά έσκασε και ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάει σε νέα παράταση με τον Ραντούλιτσα να αστοχεί στο τέλος με τον Μπουρούση αντίπαλο και τον Παναθηναϊκό να φωνάζει για φάουλ στο 80-78 όλα αυτά.

Ο Παναθηναϊκός κρατά ότι πήρε τα ριμπάουντ και ήταν σίγουρα βελτιωμένος αλλά με μισή ομάδα αντίπαλο που δεν την έσκασε και έπαιξε λάθος με τραγική, για το επίπεδο αυτό, διαχείριση του Τζόρτζεβιτς. Ελπίδα υπάρχει πάντως . Αρκεί να διαβάσει τα ματς σωστά ο Σέρβος. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Διαμαντίδης. Χαμένοι στην ...μετάφραση Ουίλιαμς(δεν μπορεί με το έτσι θέλω στην Ευρώπη,θέλει συστήματα από σκριν), Καλάθης που δεν παίζει καν άμυνα. Κουρασμένος ο Γκιστ. Θετικός ο Κούζμιτς, προσπάθησε και στην άμυνα ο κουρασμένος Ραντούλιτσα που δεν έβαλε πάλι 21π αλλά ήταν πολύ καλός.

Θετικός ο Χέινς που είπαμε ότι του πάνε οι Άνταμς και Τζέιμς. Ο Φώτσης είναι κακώς εκτός ροτέισον αν και ο καλύτερος σουτέρ του. Ο Φελντέιν ντεφορμέ. Ο Χάντερ έπαιξε ελάχιστα, για τον Πάβλοβιτς είναι άξιο απορίας τι κάνει στην ομάδα ενώ τέθηκε ήδη εκτός από την Α1.

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μυθικό τρίποντο του Διαμαντίδη
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 82-78
Τζόρτζεβιτς: "Έχω θέμα με τα σφυρίγματα"
Διαμαντίδης: "Δεν κάναμε καλές επιθέσεις στην παράταση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK