Άκυρος ο συναγερμός, αλλά ας μην βιαζόμαστε

Ο Ολυμπιακός έκανε τις νίκες με την Φενέρ και τον Ερυθρό Αστέρα και έτσι λίγες ημέρες μετά το ματς με τον ΠΑΟ, το κλίμα άλλαξε. Η ομάδα έχει όμως θέματα στα μεγάλα ματς. Πρέπει να δούμε πώς θα επιστρέψει ο Σπανούλης, αλλά και να βρουν το δρόμο τους οι Αμερικάνοι. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έκανε τις νίκες με την Φενέρ και τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στην εβδομάδα και έτσι ακριβώς επτά μέρες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ,το κλίμα άλλαξε άρδην και πάλι.

Βεβαίως είμαστε στην Ελλάδα και αγαπάμε την ακροβασία, τον ενθουσιασμό,την απογοήτευση, τα άκρα και όλοι είναι ειδικοί. Η αλήθεια πάντα είναι στην μέση όμως και όλα έχουν την βάση τους και σε αυτή πρέπει να κινούμαστε. Για παράδειγμα λοιπόν μετά το κεντρικό μέρος στο άρθρο μου για την περιδίνηση του Ολυμπιακού, κατέληγα ότι θα επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις αλλά αυτό δεν επιλύει βασικά θέματα στον σχεδιασμό .

ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός πήρε μια παλικαρίσια νίκη από -13 στην 3η περίοδο αν και πήγε να αυτοκτονήσει από +10 στο 38' που πήγε παράταση, μέσα στο άντρο της πρωταθλήτριας Φενέρ του Ομπράντοβιτς που μας προκάλεσε άφθονο γέλιο με την τοποθετησή του για την διαιτησία ξεχνώντας προφανώς ότι αν οι γκρίζοι ήθελαν να χάσει η ομάδα του δεν θα άφηναν πάλι την ομάδα του να γυρίσει τέτοια διαφορά στο φινάλε. Γελάμε κόουτς, σόρρυ...

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι η ομάδα με την πιο βαριά ίσως φανέλα στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια καθώς ανασταίνεται όταν είναι πεθαμένος και κάνει και απίστευτες ανατροπές. Ο περίπατος με τον φίλο του και αδύνατο φέτος Αστέρα στο ΣΕΦ ήταν αναμενόμενος αλλά συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση με πλουραλισμό και 42% στο τρίποντο (9/21).Η αλήθεια λοιπόν είναι απλή.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκανε τις άσχημες εμφανίσεις επιθετικά με την Μπάρτσα και τον Άρη εκτός στο κύπελλο που αγκομάχησε και στην Βαρκελώνη έφαγε 20π. Μετά ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με πολύ άσχημη εικόνα και πρόβλημα στο σκορ. Η γκρίνια μεγάλωσε και για τον Σφαιρόπουλο ακόμα, αλλά η ομάδα απάντησε με τον καλύτερο τρόπο. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός έχει μια ψιλοκακή ήττα στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό που είναι όμως ματς ειδικών συνθηκών . Και έχει την υπέρβαση με την Φενέρ και δικαίως έπιασε κορυφή έχοντας συνολικά λιγότερες απώλειες απ όλες σχεδόν τις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα και δείχνοντας ότι έχει τρομερή πλέον τεχνογνωσία.

Ο ΚΟΟΥΤΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν μπορεί να γκρινιάζει κανείς θα πει δικαίως ο Σφαιρόπουλος και γι' αυτόν και για την ομάδα του αφού θα μας δείξει τις κακές εμφανίσεις της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ, την 30αρα που τρώει η Ρεάλ στην Μπασκόνια και το σοκ με την Χίμκι μέσα,τις ήττες της Φενέρ από την δικιά του ομάδα και στην Μάλαγα αλλά και την ανατροπή από +26 και την ήττα σοκ ολόκληρης Μπαρτσελόνα στο Μπάμπεργκ! Και πολλά ακόμα.

Βεβαίως ο αντίλογος υπενθυμίζει ότι όταν έχουμε τόσο μεγάλα και έμπειρα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Σαφώς είχαμε πει ότι δεν τίθεται για κανένα σοβαρό άνθρωπο άμεσο θέμα Σφαιρόπουλου μετά την ήττα από τον ΠΑΟ.

Από την άλλη όταν χάνεις με τον ίδιο τρόπο 4 κολλητά ματς στην έδρα σου από τον "αιώνιο" αντίπαλο, η πίεση μεγαλώνει καθώς καλώς ή κακώς αυτό το ζευγάρι είναι το μεγάλο κριτήριο σου. Και γι' αυτό υπήρξε η γκρίνια για τον Έλληνα τεχνικό και μαζί για το κακό μπάσκετ μιας εβδομάδας αλλά κυρίως για τις επιλογές του στους ξένους που ήταν κακοί.

Όμως ο Ρόμπερτς ...αναστήθηκε με τα 5/5τρ στην Πόλη και όλοι ηρέμησαν....Ο κόουτς θα θυμήσει και την απουσία του αρχηγού Σπανούλη που δεν έχει παίξει ακόμα αλλά από την άλλη δεν πρέπει να μένουνε και τόσο στην νίκη στην Φενέρ, καθώς στην Ευρωλίγκα η διάρκεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Ρόμπερτς για παράδειγμα και ο κάθε Ρόμπερτς όταν παίρνει σχεδόν 1 εκ. ευρώ δεν το παίρνει να είναι αόρατος 5 ματς και σε ένα να βάζει 5/5τρ. Συνεπώς μην βιαζόμαστε πάλι ότι οι Αμερικανοί βρήκαν πλέον τον δρόμο τους και θα κάνουν...παπάδες και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" θα λύσουν το επιθετικό πρόβλημα και μόλις γυρίσει και ο αρχηγός ....το πήραμε ήδη το τρόπαιο!

Καταρχήν πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα γυρίσει ο Σπανούλης που μην ξεχνάμε είναι αθλητής αγώνων και προπόνησης και άρα μπορεί να χρειαστεί καιρό για να επανέλθει σε καλό σημείο. Ενώ θα μπερδευτεί η χημεία που τρέχει την ομάδα ήδη ένα δίμηνο πλέον. Το σημαντικότερο είναι όμως να μην βιαζόμαστε ότι λύθηκαν από μια νίκη όλα τα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός για μένα παραμένει μια σοβαρή και στιβαρή ομάδα με εξαιρετική άμυνα, αλλά σε μεγάλα παιχνίδια έχει θέματα να λύσει που θα βρει μπροστά του. Όπως ασφαλώς θέματα έχουν και όλες σχεδόν οι μεγάλες ομάδες. Και εκεί κολλάει το περιδίνηση... Μην χαθεί δηλαδή στο κάναμε ένα μεγάλο ματς και μια πατάτα! Στο επίπεδο αυτό στην Ευρωλίγκα κάθε χαμένη λεπτομέρεια.... σκοτώνει!

News 24/7

24MEDIA NETWORK