Άλλα είναι τα προβλήματα, όχι οι Αμερικανοί

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ντόρο που έγινε με τις αλλαγές που αφορούν στους 6 Αμερικάνους και εξηγεί γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ.

Άλλα είναι τα προβλήματα, όχι οι Αμερικανοί

Μεγάλος ντόρος έγινε πάλι με τον ΕΣΑΚΕ για την μικροπολιτική που υπάρχει και στο μπάσκετ, ασφαλώς όπως και στην κανονική πολιτική. Η γνωστή κόντρα των "αιωνίων" στο προσκήνιο... Ποιόν βολεύει την τάδε στιγμή να έχει 6 Αμερικανούς, ποιόν όχι κτλ... Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πολύς ντόρος για το τίποτα. Αλλού είναι τα πραγματικά προβλήματα. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ομάδες ψηφίζουν... Δεν αλλάζει τα δεδομένα ούτε ο Βασιλακόπουλος, ούτε ο πρόεδρος μιας ομάδας... Αν τώρα μια ομάδα επηρεάζει τις άλλες πάμε πάσο... Αν το πρόβλημα είναι η χρονική περίοδος έχει καλώς...

ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Το θέμα των Αμερικανών που ήταν 4 και θα γίνουν 6 όσες και οι θέσεις ξένων από τον 2ο γύρο, είναι για να περνά η ώρα.....Θα πέργανε αργά ή γρήγορα, το ζητούσαν κατά διαστήματα και οι δύο μεγάλοι. Το θέλουν πλέον και οι μικροί γι αυτό και υπερψηφίστηκε, καθώς βρίσκεις πιο εύκολα Αμερικανό και καλό με 2χιλ. το μήνα παρά Έλληνα. Τώρα αν συνέπεσε να καίγεται περισσότερο ο ΠΑΟ για να περάσει αυτό, δεν μου λέει κάτι. Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες ούτε και θα είχε κάνει π.χ. άλλες κινήσεις ο Ολυμπιακός αν το ήξερε νωρίτερα...

Μικροπολιτικές λοιπόν. Πάμε στο επόμενο, αν είναι καλό ότι έγινε. Αν κοιτάμε την ουσία, έξι είναι και τόσοι παραμένουν οι ξένοι. Αν είναι 4+2 ή έξι Αμερικανοί μπαμ και κάτω δεν μου λέει κάτι. Δηλαδή είδαμε πολλές ομάδες να μην παίρνουν κοινοτικούς για να παίξει Έλληνας και θα χαθεί η θέση τώρα που θα πάρουν Αμερικανάκια; Αν έχουν την δυνατότητα να πάρουν καλό κοινοτικό θα πάρουν. Αν όχι δεν θα πάρουν. Αν έχουν καλό Έλληνα να παίξει θα παίξει . Αν όχι δεν θα παίξει και θα πάρουν Αμερικανό. Άλλωστε με τα μπάτζετ που έχουν οι ομάδες δεν έχουν και πολλές επιλογές, αναφέρομαι στις πλην των "αιωνίων".

ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τώρα αυτό που περνά για τον 2ο γύρο η αλλαγή είναι άλλη ιστορία. Άλλοι λένε καν' το το 2017, άλλοι λένε τώρα και βρήκαν την μέση λύση! Λάθος. Κάν' το τώρα να τελειώνουμε. Τι σημαίνει έκαναν προγραμματισμό οι ομάδες; Αλλάζει κάτι σημαντικό και στο κάτω κάτω δεν έχουν δικαίωμα για τόσες αλλαγές; Και στο κάτω κάτω πόσους άπειρους και άγνωστους μάλιστα Αμερικανούς βλέπουμε να εμφανίζονται με 2-3 πια διαβατήρια;

Το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ και της Α1 είναι αλλού. Βασικά ποιές ομάδες θα παίξουν καν στην Α1 δεν ξέρουμε καλά καλά με ασφάλεια με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν. Δεν ξέρουμε τι χορηγό κεντρικό θα έχουν και με πόσα χρήματα. Δεν βλέπουμε και από την νέα διοίκηση κινήσεις για να αυξήσουν τα έσοδα και το επίπεδο και να διασφαλιστούν οι αθλητές και όσοι εμπλέκονται στα οικονομικά τους. Αυτά είναι τα σημαντικά θέματα και ασφαλώς πως θα παίζουν τα Ελληνόπουλα. Πως θα πάρουν χρόνο; Όμως όταν όλοι οι καλοί Έλληνες παίκτες βρίσκουν πενταπλάσια χρήματα έξω πλην των "αιωνίων" μιλάμε, πως να κάτσουν εδώ με φραγκοδίφραγκα; Αρα το θέμα είναι γενικό και του ΕΣΑΚΕ και των ίδιων βασικά των ομάδων να βρουν έσοδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Από εκεί και πέρα να γίνουμε π.χ. παλιά Τουρκία ή Ρωσία, να παίζουν ντε και καλά δύο Έλληνες στην πεντάδα; Οι ομάδες κακά τα ψέματα είναι ΑΕ και σαν μέλη της Ευρώπης κανονικά έχουν το δικαίωμα να έχουν και 12 ξένους(!) αφού αυτές πληρώνουν και άρα να λέμε και πάλι καλά που έχουμε τις 6 θέσεις καπαρωμένες. Βρέθηκε η κοινή λύση. Από εκεί και πέρα και με 6 Αμερικανούς δεν αλλάζει κάτι. Ούτε θα καταστραφεί το Ελληνικό μπάσκετ. Όποιος θέλει να βάλει Έλληνες θα βάλει.

Το πιο σημαντικό είναι να μην περάσει κανένα μέτρο π.χ. -αν αληθεύει όπως ειπώθηκε από πηγές- ότι θα μεταφέρονται οι ποινές. Και το θέμα με τις δικαστήρια κτλ. Θα πρέπει οι ομάδες να συμφωνήσουν από τώρα τι θα γίνεται στα επεισόδια. Δεν γίνεται πχ να μην μεταφέρονται ποινές στην επόμενη περίοδο γιατί είμαστε Ελλάδα και όταν το ξέρουν αυτό δεν θα τελειώνει καλά καλά παιχνίδι σε τελικούς "αιωνίων" και με την βούλα.

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Ούτε γίνεται να περιμένουμε ως έγινε πολλές φορές φέτος να βγαίνουν αποφάσεις μετά από 2-3 μήνες ή να αλλάζει όλη η φιλοσοφία αποφάσεων (πχ τι έγινε με το Κηφισιά-Λαύριο) ή πως χρεώνεται σε ποινή το ίδιο αδίκημα για κάθε ομάδα κτλ.΄Ή με τις επαναλήψεις στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που ακυρώνονταν αποφάσεις διαιτητών κτλ... Να κάτσουν να τα βρουν από τώρα. Και να βάλουν και το instant replay να μην τρέχουμε πάλι μετά με άλλες επαναλήψεις μετά από καιρό.... Απλά πράματα.

Θέλει λεφτά η τηλεόραση παραπάνω για να έχει παντού τις απαραίτητες κάμερες; Ας τα βρουν με κάποιο τρόπο οι ομάδες. Όπως και στο μάρκετινγκ που είναι άγνωστη λύση... Απλά πράματα. Αυτά μας ενδιαφέρουν,όχι αν παίξουν 4 ή 6 Αμερικανοί και από πότε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Υπερψηφίστηκε η πρόταση για 6 Αμερικανούς στην Α1

News 24/7

24MEDIA NETWORK