Ένας Άρης εντελώς χαμένος στη... μετάφραση

Ένας Λάσκαρης που θέλει αλλά δεν πληρώνει, κάποιοι Τούρκοι επιχειρηματίες που άγνωστο είναι πόσα χρήματα θα φέρουν, ένας Γιαννάκης που δεν βελτιώνει το σύνολό του και ακριβοί ξένοι που δεν προσφέρουν τίποτα τρώγοντας τη θέση των Ελλήνων. Ο Σωτήρης Γεωργίου προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει στον Άρη.

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Γιαννάκης EUROKINISSI

Συνεχίζει να διογκώνεται ο προβληματισμός στον Άρη σε μια περιπετειώδη σεζόν. Ο "αυτοκράτορας" μένει ζωντανός χάρη στην παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη που και αυτός όμως με τη σειρά του δεν αισθάνεται άνετα όσο περνάει ο καιρός, καθώς υπάρχουν απαιτήσεις.

Είναι σίγουρα η πιο εύθραυστη περίοδος απ' όταν ανέλαβε τα ηνία ο Νίκος Λάσκαρης. Με την προ τριετίας έλευσή του ο Άρης αναθάρρησε και με τον κόσμο να στέκεται πάντα δίπλα για να γίνει μια νέα αρχή χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμό.

Ο στόχος ήταν να συμμαζευτεί η ΚΑΕ, ν' αποπληρώνει τις υποχρεώσεις από το ευεργετικό πτωχευτικό άρθρο για να "καθαρίσει" από παλιές αμαρτίες και να κτιστεί σταδιακά για να επανέλθει στο προσκήνιο σε ορίζοντα 5ετίας.

Ωστόσο τα οικονομικά ζητήματα της οικογένειας Λάσκαρη που εμφανίστηκαν πέρυσι έβαλαν εμπόδια. Μέχρι να διευθετήσει τα των επιχειρήσεών του ο μεγαλομέτοχος, ο Άρης βρέθηκε εγκλωβισμένος και διαρκώς στο περίμενε, όπως οι πιστωτές του και οι παίκτες που τους οφείλονταν χρήματα.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ

Ο Λάσκαρης δεν θέλει να παρατήσει την ομάδα. Πιεσμένος κι αυτός στην δική του ζωή από τα θεματά του, φάνηκε πάντως διατεθειμένος να πωλήσει και τις μετοχές, αν βρεθεί κάποιος σοβαρός επενδυτής. Στο διάστημα αυτό ευελπιστεί ότι θα βρεθεί λύση στα δικά του δεσμευμένα χρήματα, όπως λέει το ρεπορτάζ της υπόθεσης. Όλες όμως αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να προκύψει τελευταία η "εισβολή" των Τούρκων επενδυτών που ήρθε στο γενικότερο μπάσιμο της οικονομίας της γείτονας στην Ελλάδα! Ακόμη και τώρα βέβαια ουδείς γνωρίζει τις ακριβείς προθέσεις τους. Ήδη μπήκε στο συμβούλιο ανθρωπός τους, ακούγεται ότι έρχονται χρήματα με τις χορηγίες και ότι υπήρξε ενδιαφέρον αγοράς των μετοχών.

Δικαιολογημένα ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Προς το παρόν οι Τούρκοι υπάρχουν, έχουν δεσμευτεί πως θα φέρουν χορηγίες και έχουν κάνει επαφές με τον Γιαννάκη. Πόσα λεφτά θα φέρουν όμως για να εξοφληθούν υποχρεώσεις και μην έχει πρόβλημα ο σύλλογος με τους παλιούς πιστωτές ή τη FIBA και πόσα φρέσκα κεφάλαια θα μπουν, είναι άγνωστο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΓΚΡΙΝΙΑ

Η ανησυχία του κόσμου μεγαλώνει όταν βλέπει την ομάδα να παραπαίει στο παρκέ. Η αλήθεια είναι ότι δικαιολογία υπάρχει και έχει να κάνει με το γενικότερο οικονομικό κλίμα ανησυχίας στην ομάδα. Άλλωστε και ο Γιαννάκης μπήκε μπροστά χωρίς εγγυήσεις το καλοκαίρι και στήριξε το σύλλογο φέρνοντας ενότητα. Η κερκίδα όμως αρχίζει να γκρινιάζει και για το αγωνιστικό κομμάτι, διότι το ρόστερ κοστίζει 800 χιλιάρικα χωρίς τα... παρελκόμενα (εφορίες κλπ). Ένα μεγάλο σχετικά μπάτζετ για την Ελλάδα, το 4ο στο πρωτάθλημα.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ

Είναι γνωστό ότι ο Γιαννάκης αγαπά την άμυνα και το πάθος των παικτών του. Ο Άρης έβγαλε πάθος και πάλεψε παιχνίδια, αλλά είναι κάκιστο το μπάσκετ που παίζει επιθετικά. Ο Άρης σε 7 αγωνιστικές έχει τη χειρότερη επίθεση στην Ελλάδα με 413π και μ.ο κάτω από τους 60! Για την ακρίβεια σκοράρει 59π, παίζοντας το χειρότερο μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μόνο παρήγορο ότι διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα.

Τα παράπονα αγγίζουν πλέον και τον "Δράκο" που από τη μία συσπειρώνει το σύλλογο όντας στηλοβάτης, αλλά από την άλλη δεν βοηθάει στην αγωνιστική βελτίωση. Ο Γιαννάκης θα επικαλεστεί με τη σειρά του το άσχημο κλίμα και πάει λέγοντας... Οι οργανωμένοι έχουν χτυπήσει ήδη το καμπανάκι κινδύνου και περιμένουν τις εξελίξεις...

ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΦΡΑΓΜΑ!

Ο Άρης δεν έχει μάθει να χάνει αμαχητί... Και ενώ με τον Γιαννάκη το πάθος της ομάδας έπρεπε να είναι δεδομένο, κάποιες φορές λείπει. Η ομάδα πάλεψε στα ίσα στο κυπελλικό ματς με τον Ολυμπιακό με το... κατενάτσιο στο Παλέ χάνοντας δύσκολα στο τέλος. Την ίδια ώρα, ωστόσο η πορεία στις άλλες διοργανώσεις προκαλεί θλίψη, ιδίως εκτός Παλέ. Στη Θεσσαλονίκη ο Άρης νίκησε Ζιελόνα, Ναντέρ, Αβελίνο κι έχασε από τη Βόννη, χωρίς σε κάποιο εξ αυτών των αγώνων να περάσει τους 70π! Διασύρθηκε με 99-70 στην Τσεχία από την Νίμπουργκ(!), "έφαγε" μια 20αρα στην Πόλη από την Μπεσίκτας και πάλεψε μόνο στην Οστάνδη!

Σε κανένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να πετύχει 71 πόντους. Απίστευτο! Φράγμα κανονικό!

Στην Ελλάδα τον σώνουν οι νίκες στο Παλέ με την ΑΕΚ και η ανατροπή στο Λαύριο. Μέσα σε όλα όμως κρατάμε ότι και στην Ελλάδα δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ τους 71π που είναι το ταβάνι του! Έχασε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αν και πάλεψε εκτός, διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό μέσα και έχει τις "βαριές" ήττες σε Αμαλιάδα (20π από την αρχή) από τον Κόροιβο και Πάτρα (διασυρμός με 70-40 από τον Προμηθέα που ξεχείλισε το ποτήρι)!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΛΑΝΟ ΕΧΕΙ

Ο Γιαννάκης είναι μπερδεμένος. Ήρθε για να κτίσει κάτι νέο με τις υποδομές της ομάδες και τα Ελληνόπουλα και βρέθηκε ο Άρης να έχει 6 ξένους που οι μισοί και βάλε δεν... στρίβουν! Ο Βον έφυγε ήδη, ο Πετγουέι των 3 πόντων μέσο όσο αποτελεί ξένο σώμα μετά το επεισόδιο στην Πάτρα, ο Μπελ έχει 7π, ο Γουίβερ δεν ξέρει τι κάνει στο παρκέ (4.6π) και ο Μοράντ (2,7π) δεν βλέπεται.

Μονάχα ο Μπένσον προσφέρει ασφάλεια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ερωτηματικά για το πώς χάθηκαν παιδιά οπως ο Καββαδάς και ο Δίπλαρος για να παίζουν ξένοι μηδαμινής προσφοράς και πολύ ακριβότεροι.

Ο Άρης δεν έχει πλάνο. Πήρε τον Μποχωρίδη τώρα, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει στο εγγύς μέλλον.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Άρης είναι βυθισμένος σε μιζέρια και εσωστρέφεια. Περιμένει τις εξελίξεις με την υπόθεση Λάσκαρη που μάλλον θα περιμένει πολύ. Περιμένει να δει τα σχέδια των Τούρκων για να κάνει προγραμματισμό και ν' αποφεύγει θέματα ζωτικής σημασίας από παλιά και νέα χρέη. Αγωνιστικά περιμένει ο κόσμος να δει μπάσκετ, να σπάσει το... φράγμα και να παίξει κάτι.

Ο Γιαννάκης έχει ευθύνες πλέον για αλλαγές και οφείλει να αποφασίσει αν η ομάδα θα προωθήσει νέα παιδιά ή θα μαζεύει γυρολόγους Αμερικανούς που στην ουσία "τρώνε" την εξέλιξη των νεαρών του και δεν προσφέρουν τίποτα! Όπως και να 'χει αλλαγές έρχονται, αφού μετά την άφιξη Μποχωρίδη θα έχουμε ακόμα 1-2 αλλαγές και την ομάδα να πρέπει να βρει πάλι χημεία εν μέσω υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK