Δεν είναι αντί-Χάκετ ο Ουότερς

Ο Σωτήρης Γεωργίου "σκιαγραφεί" την περίπτωση Ουότερς. Τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του, το ερώτημα για τη χρησιμότητά του και το νέο πλάνο που θα κληθεί να εφαρμόσει ο Σφαιρόπουλος, εφόσον αποκτηθεί ο Αμερικανός.

Δεν είναι αντί-Χάκετ ο Ουότερς

Κοντά στον Ντομινίκ Ουότερς ο Ολυμπιακός, λέει το ρεπορτάζ και η ερώτηση είναι: "κάνει ή δεν κάνει;" Αν τον παίρνει (για να πάμε και απευθείας στο επίκαιρο....ψητό) για αντί-Χάκετ, όχι δεν κάνει. Αν τον παίρνει για να γεμίσει την περιφέρεια, δεν είναι κακή λύση.

Αλλά αν πάρει τον Ουότερς τελικά ο Σφαιρόπουλος, θα αναγκαστεί να αλλάξει πλάνο. Ο Ντομινίκ Ουότερς έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τον ερχομό του αρχικά στην Ρόδο και τον Κολοσσό και μετά την προαγωγή του στον Άρη που του έφερε και ένα καλό συμβόλαιο στην Καντού στην Ιταλία, μόλις έπεσαν εκεί τα ρώσικα κεφάλαια. Βασικά για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό ότι ξέρει την ελληνική πραγματικότητα αν και δεν έχει παίξει ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αλλά είναι προτιμότερο από το να φέρεις Αμερικανό χωρίς ευρωπαϊκή θητεία που θέλει 2-3 μήνες προσαρμογής.

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ουότερς μην ξεχνάμε ότι είναι έμπειρος, καθώς έχει 30αρίσει και είναι κοντός με 1.85μ. Στο καμπιονάτο έχει μια πολύ καλή εικόνα με 15π. και 8 ασ. σχεδόν. Κι έτσι, αν αποκτηθεί τελικά, θα δώσει καλή δημιουργία, αφού έχει ντράιβ και καλή πάσα. Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει έναν καλό παίκτη σε καλή τιμή που όμως δεν ξέρουμε αν αντέχει την πίεση σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Πάντως είναι στο πικ της καριέρας του και ορεξάτος, καθώς αν έρθει στους "ερυθρόλευκους" θα έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί σε πρώτο επίπεδο με καλύτερα συμβόλαια απ' ό,τι είχε. Πάντως δεν είναι και ο καλύτερος χειριστής, καθώς κάνει λαθάκια και δεν είναι και καλός αμυντικός. Συνεπώς πάμε στο ζουμί... Ο Ολυμπιακός αν θέλει αντί-Χάκετ θέλει και ψηλό παιδί και παίκτη που να παίζει και στο 1 και στο 2, καθώς ο Ιταλός δεν έχει καθαρή θέση, αλλά πάνω απ όλα θέλει καλό αμυντικό. Και αυτός δεν είναι ο Ουότερς σε καμία περίπτωση και ειδικά με ψηλό παίκτη.

Άρα αν τον πάρει τελικά, καθώς θα ήθελε ένα Γκόρντον που όμως μάλλον δεν είναι καλά ιατρικά, δεν καλύπτει το κενό του Χάκετ, αλλά βάζει ένα καλό σχετικά παίκτη στην περιφέρεια. Και όλα αυτά καθώς καλοί παίκτες ελεύθεροι δεν υπάρχουν, με τα χαρακτηριστικά του Χάκετ είναι και δυσεύρετοι και όσο έχουν ομάδα δεν φεύγουν εκτός αν πληρώσεις ακριβά πολύ. Από Αμερική δεν έχει επίσης καλούς παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Χάκετ και αν πάρεις Αμερικανό ασόδυο προτιμάς τον έμπειρο που ξέρει την Ευρώπη.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΟ

Αν λοιπόν έρθει ο Ουότερς, ο Σφαιρόπουλος θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο του, καθώς θα του μείνει μόνο ο Μάντζαρης σαν καλός αμυντικός. Και θα κάνει αλχημείες δίνοντας στον Παπανικολάου -όπως έχει κάνει ήδη- κοντό αντίπαλο και θα κατεβάζει και τον Λοτζέσκι στο "2" για κάποιο διάστημα. Και θα παίζει -όπως κάνουν πολλές ομάδες- με δύο κοντούς . Και θα πρέπει βασικά. ενώ θα έχει περισσότερη δημιουργία, διείσδυση και σκορ από την περιφέρεια, να καλύψει το κενό του Χάκετ σε ύψος και άμυνα εκ των έσω. Άρα έχει και καλά και αρνητικά η πιθανή απόκτηση Ουότερς, που είναι καλή σχετικά λύση. Όχι όμως για αντί Χάκετ, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις αφού είδαμε πχ και την Μπαρτσελόνα να παίρνει τον Ρένφροε, που σίγουρα δεν είναι καλύτερος από τον Ουότερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λίγα χωρίζουν Ολυμπιακό και Καντού για Ουότερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK