Έλειπε ο Σπανούλης, χόρευε ο Παππάς!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που κέρδισε δίκαια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, χωρίς όμως να ικανοποιήσει με την εικόνα του απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες...

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο ντέρμπι των τελικών του ΟΑΚΑ έστειλε την μπίλια στο πράσινο. Δικαίως ασφαλώς, καθώς στα σημεία ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος με την έδρα και με τις απουσίες του Ολυμπιακού. Που με την σειρά του, όμως, κρατά τις εντυπώσεις -δεδομένων των ελλείψεων- και παραμένει φαβορί έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Σε ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αλλά δεν πρέπει να είναι και τόσο ευχαριστημένος από την εικόνα του

ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός μάς έχει συνηθίσει να κερδίζει, αλλά συχνά προβληματίζει ακόμα και τότε. Ξεκινά με 3τρ στην έδρα του στο τρίλεπτο και παρά τον αέρα και τον κόσμο, βρίσκεται πίσω στο δεκάλεπτο (17-20). Βρίσκει ένα Ολυμπιακό μισό και αγκομαχά να τον κερδίσει, ενώ θα έπρεπε να κάνει μια νίκη με 10-15π και να έχει και την ψυχολογία για την συνέχεια. Κλασικά έπαιξε και κέρδισε ένα μίνι θρίλερ με τις ατομικές προσπάθειες βασικά των παικτών του (Παππάς), κάποια τυχερά σουτ στην τελευταία περίοδο και με την ομάδα να έχει κακές επιλογές και πάλι στο φινάλε (εκτός της τελευταίας φάσης πάντως)...

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έφυγε περήφανος από το ΟΑΚΑ, καθώς για μια ακόμα φορά έδειξε ότι ξόρκισε για πάντα τα φαντάσματα του σταδίου αυτού. Πήγε μισός (χωρίς Σπανούλη, Λοτζέσκι, Χάκετ), ξεκίνησε άσχημα στην άμυνα (δέχθηκε 3τρ στο 3'), αλλά αντέδρασε σωστά, διάβασε καλά και πάλεψε μέχρι τέλους. Χωρίς τους δύο από τους τρεις κλασικούς του σκόρερ σκόραρε 80π στο ΟΑΚΑ και μάλλον πλήρωσε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ενέργειας με το μικρότερο λόγω απουσιών ροτέισον. Σαφώς, όμως, η ψυχολογία είναι με το μέρος του, αφού φάνηκε ότι μπορεί και χωρίς τον Σπανούλη κι αυτό αφορά και τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα είναι ομάδα και σωστά δουλεμένη και ο Γκριν εξαιρετικός όταν λείπει ο αρχηγός. Έχει πεντακάθαρο ρόλο, χωρίς το άγχος του πάγκου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί. Ξεπέρασε το χειρότερό του παιχνίδι στην πρεμιέρα των τελικών ανώδυνα και έτσι έχει το προβάδισμα. Αφού κέρδισε στο ΣΕΦ με τόσο κακή εικόνα ήταν αναμενόμενο να παίξει καλύτερα στο ΟΑΚΑ και χωρίς τον Σπανούλη, μιας και δεν είχε άγχος. Πλέον έδειξε ότι είναι καλύτερος ως ομάδα, έχει καλύτερη κατεύθυνση, έχει πάντα το πλεονέκτημα της έδρας. Ξέρει τι παίζει και ξέρει να παλεύει και να γυρνά χαμένα παιχνίδια, αλλά και να κερδίζει και στην κακή του μέρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει την ελπίδα του, καθώς μπορεί να είναι συνολικά σαν εικόνα χειρότερος στα δύο παιχνίδια, αλλά από την άλλη, πήρε το ένα και έχασε το άλλο στις λεπτομέρειες και πιο πολύ από λάθη του. Παρόλα αυτά δεν πείθει, καθώς είναι μια ομάδα που παίζει με εκρήξεις και με το ένστικτο. Το καλό για τους "πράσινους" είναι ότι συσπειρώθηκαν σχετικά και δεν είναι με τη "χαλασμένη" ψυχολογία που είχαν μετά το... πούλμαν και την Ευρωλίγκα. Πρέπει, όμως, αν θέλουν τον τίτλο να παίξουν ακόμα καλύτερα και να διαβάσουν καλύτερα το φινάλε.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟ κέρδισε λόγω του βάθους του. Πήρε πόντους και φάσεις από περισσότερους από τους "ερυθρόλευκους" που έχασαν και την δυναμική τους στην άμυνα με το χαμηλότερο ροτέισον λόγω των απουσιών. Το παιχνίδι πήγε σε υψηλό σκορ, καθώς ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο απελευθερωμένα στην επίθεση έχοντας την έλλειψη άγχους (έχοντας και τις απουσίες κανείς δεν θα έλεγε κάτι) και ο ΠΑΟ πήγε σε ατομικές βασικά φάσεις.

* Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά δεν πληγώθηκε από τον Ρίβερς που έμεινε μονοψήφιος, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό δεν τον ωφέλησε, καθώς δέχθηκε πολύ σκορ από άλλους που δεν υπολόγιζε.

* Το ματς έδειχνε συνεχώς πράσινο, αλλά από την άλλη δεν θα πόνταρες και τα λεφτά σου, καθώς ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο ομάδα και ότι μπορεί παρά τα προβλήματα να κλέψει το ματς.

* Ο Πασκουάλ δεν έβαλε αυτή την φορά τον Χαραλαμπόπουλο, κακώς ξέχασε εντελώς τον Φώτση, όμως, που ήταν καλός στο ΣΕΦ και στο τέλος, πάντως, πιστώνεται ότι ακούμπησε την μπάλα στον Μπουρούση για να ελευθερώσει τον Τζέιμς που καθάρισε το ματς με το 80-76 (35'').

* Ο Γκριν σε ρόλο Σπανούλη ήταν τρομερός, καθώς είχε σε μια φάση 5/5τρ και κανείς "πράσινος" δεν μπόρεσε να τον ανακόψει αναδεικνύοντας και πάλι το μεγάλο περιφερειακό ατομικά πρόβλημα του "τριφυλλιού" στην άμυνα.

* Για μια ακόμα φορά ο Καλάθης έδινε παίκτη παραπάνω στον αντίπαλο... Στην επίθεση φοβισμένος και άσφαιρος και μάλιστα με κακή ψυχολογία δεν μπορεί καν να δημιουργήσει...

* Ο παίκτης-κλειδί για την νίκη του ΠΑΟ ήταν ο Γκάμπριελ στην 4η περίοδο με ένα μεγάλο μακρινό τρίποντο,κλέψιμο και λει απ και γενικά πολύτιμη συνεισφορά. Αλλά βασικά ο Παππάς που επιτέλους πήρε τα ντράιβ που έπρεπε και τελείωσε φάσεις, ενώ έβαλε και ένα μεγάλο τρίποντο. Ήταν κι αυτός που έγραψε το 78-71.

* Ο Μπουρούσης πάει πολύ καλά στους τελικούς. Από αυτόν πήρε ο ΠΑΟ μικρές διαφορές στην 3η περίοδο και από αυτόν ξεκίνησε και η κρίσιμη επίθεση στο τέλος. Ακούμπησαν την μπάλα σωστά πάνω του στην ρακέτα.

* Ο ΠΑΟ παρόλα αυτά έφαγε τρίποντο από τον Πρίντεζη για το 78-76 από τα 8μ όπως έφαγε και δύο άλλα νωρίτερα από την ίδια περίπου απόσταση. Και του έμεινε και η μπάλα στο 1'30'' χωρίς να κάνει καν επίθεση. Αυτά τα λάθη πληρώνονται, αλλά ήταν και τυχερός...

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

O Πασκουάλ παίρνει καλό βαθμό σχετικά, αλλά παραμένουν οι συγκεκριμένες αδυναμίες βάση φιλοσοφίας του και προφίλ αγωνιστικού. Ο Ρίβερς έμεινε χαμηλά, αλλά δεν έκανε κατάχρηση. Ο Φελντέιν ξεκίνησε με 2τρ και χάθηκε. Από τους κορυφαίους ο Μπουρούσης. Μέτριος ο Σίνγκλετον. Ο Καλάθης κακός. Ο Τζέιμς με εξάρσεις. Ο Παππάς κορυφαίος .Ο Γκιστ επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Θετικότατος ο Γκάμπριελ.

Ο Σφαιρόπουλος το πάλεψε με τα όπλα που είχε όσο καλύτερα μπορούσε. Ο Γκριν έπαιξε και για τον Σπανούλη και ήταν καταπληκτικός με τρομερά ποσοστά (5/6τρ). Ο Παπανικολάου μέτριος, καθώς ήταν άστοχος από μακρυά και παρά τους 12π. Ο Αγραβάνης μαχητικός. Ο Ουότερς τίποτα. Άστοχος ο Πρίντεζης. Ο Μπιρτς τίποτα. Ο Γιανγκ τίποτα. Μέτριος ο Παπαπέτρου, πάλεψε ο Μάντζαρης, φορτώθηκε με φάουλ ο Μιλουτίνοφ και δεν φάνηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK