Έμεινε ζωντανός αλλά δεν πείθει!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τη δύσκολη νίκη... βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Εφές.

Έμεινε ζωντανός αλλά δεν πείθει!

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι οδηγήθηκε σε φινάλε θρίλερ. Το αποτέλεσμα των έσωσε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση που θα βρισκόταν αν είχε χάσει στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής από την Εφές. Καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μέτραγε μια 3η κολλητή ήττα, θα πήγαινε στο ΣΕΦ με το ηθικό στο ναδίρ για το νοκ άουτ ματς του κυπέλλου, η αμφισβήτηση θα χτύπαγε κόκκινο και η ομάδα θα ήταν πλέον στην μάχη για την πρόκριση απλά.

Και στα τελευταία μου άρθρα επέμενα ότι κάτι δεν πάει καλά και στην καθημερινή μου εκπομπή στον Sport24radio 103.3 είπα ότι το ματς είναι όχι απλά δύσκολο,αλλά πολύ δύσκολο και 50-50! Και αυτό καθώς δεν του ταιριάζει και πολύ η Εφές αυτού του ΠΑΟ και δεν με πείθει πάνω απ όλα ο ίδιος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ...ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλα νεκρά διαστήματα και έχανε διαφορές. Το ματς με την Εφές θα είχε άγχος και πίεση. Ο κόσμος αυτή την φορά ήταν μαζικά στο πλευρό του αφού τα βρήκαν Θύρα 13-Γιαννακόπουλος και οι συνθήκες ήταν καλές.

Ο ΠΑΟ αντιμετώπιζε μια πονηρή και σοφτ ομάδα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Θα έπρεπε να προστατεύσει το αμυντικό του ριμπάουντ απέναντι στην τρομερή στο επίπεδο αυτό Εφές, να θωρακιστεί στο αμυντικό πικ εν ρολ από τους τρομερούς δημιουργούς των Τούρκων, να βγάλει ενέργεια και να ρίξει μπασκετικό ξύλο. Τα ψιλοέκανε αλλά όχι σε διάρκεια όλα αυτά. Και αυτό καθώς πήρε τα ριμπάουντς (48-37 ), πήρε αυτός τα επιθετικά(15!), αλλά παρόλα αυτά σώθηκε στο τέλος σε μια αμφισβητούμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος με τον Τζεντίλε με 15π σχεδόν όλους στην αρχή να δίνει το στίγμα του.Η Εφές δεν αγαπά την άμυνα και το ματς ταίριαζε στον Ιταλό και τον Γκάμπριελ.

Ο Πασκουάλ ήθελε να κόψει την δημιουργία του Χερτέλ και το κατάφερε στο έπακρο(μια μόλις ασίστ!),διάβασε γενικά καλά το ματς και όλα έδειχναν πρίμα. Για 3 και κάτι λεπτά δεν δέχθηκε πόντο,το 7-9 έγινε 21-13 και 38-25. Όμως το +13 στο 17' εξανεμίστηκε(38-35 στο 21') με ένα 0-10. Και το 46-37 στο 25' έγινε 48-50 στο 29' με ένα 2-13 και πάλι με ένα νεκρό διάστημα στην επίθεση μεγάλο καθώς η Εφές έπαιζε παγίδες και ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις και μπερδευόταν κάνοντας λάθη .Το ματς έγινε θρίλερ,το προβάδισμα άλλαζε χέρια και όλα κρίνονται στα τελευταία δεύτερα. Η Εφές αγκαλιάζει την νίκη με το 67-70 στα 7''. Ο Τζέιμς τρέχει σαν ...τρελός το γήπεδο και εκβιάζει το τρίποντο παίρνοντας φάουλ σε μια αμφισβητούμενη φάση(είναι στο σουτ ή όχι δεν φαίνεται ξεκάθαρα).Βέβαια και ο ΠΑΟ φωνάζει για τις λίγες βολές που είχε εκτελέσει αν και εντός έδρας. Τελικά με διαβουλεύσεις 3β,τις βάζει ο Τζέιμς και παράταση. Έγκλημα της Εφές που δεν κάνει φάουλ στο κέντρο ή δεν αφήνει τον Τζέιμς να σουτάρει χωρίς ισορροπία με την ταχύτητα που είχε. Στην παράταση ο ΠΑΟ έχει την έδρα, την ψυχολογία,η Εφές την απογοήτευση και οι "πράσινοι" έκαναν πάρτι. Όμως τα πολλά νεκρά διαστήματα και πάλι και η κακή διαχείριση σε αυτά από τον πάγκο προβληματίζουν έντονα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός όπως πήγε το ματς και θα είχε μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Και για το επίπεδό του να χάνει πάλι όπως και στο Καζάν διαφορές 13 και 14π είναι ανεπίτρεπτο. Το μυαλό του κολλάει πολλές φορές, είναι προβλέψιμος και στατικός. Η Εφές τον χτύπαγε στο πικ εν ρολ με τον Μπουρούση μέσα που γέμιζε την ρακέτα και ακουμπούσε την μπάλα πάνω του στην επίθεση με αρκετή επιτυχία,αλλά στην άμυνα μαζί με τον Φώτση υπήρχαν φάσεις που οι Τούρκοι έκαναν πάρτι στην ταχύτητα και το τρανζίσιον σε δευτερεύοντες καταστάσεις. Το λάθος του Περάσοβιτς ήταν ότι φοβήθηκε τα σουτ του ΠΑΟ που έχει καλούς σουτέρ μέσης απόστασης και έτσι ψήλωσε σε απόσταση από το καλάθι την άμυνα και έχασε πολλά ριμπάουντς. Και του Πασκουάλ ότι με τον Μπουρούση μέσα έχανε τις διαφορές.

ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ΠΑΟ έχει και άλλα θέματα όμως να λύσει. Πρώτον το ντεφορμάρισμα του κορυφαίου του παίκτη μέχρι πρότινος του Σίνγκλετον που δείχνει έχοντας παίξει και στην Κίνα σερί μην ξεχνάμε το καλοκαίρι,άδειος από δυνάμεις. Σωστά τον έβαλε και στο "4" ο Πασκουάλ όπως έχουμε πει. Μεγάλο θέμα ο Νίκολς που είναι μπερδεμένος,άτολμος ,άχρωμος και άοσμος. Και μεγάλο θέμα και ο Παππάς που δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο και όταν η ομάδα του είχε κολλήσει,του ταίριαζε το ματς ειδικά απέναντι σε ένα Χερτέλ για να το πάει σε μπούκες .Και μέσα σε όλα είναι και το 2ο κολλητό άσχημο-μετά το ΣΕΦ-παιχνίδι του Καλάθη

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ηρεμία σε σχέση με την καταστροφή. Πάει με καλή σχετικά ψυχολογία στο ντέρμπι κυπέλλου πάλι στο ΣΕΦ και θέλει νίκη όχι μόνο γιατί παίζεται ένας τίτλος αλλά βασικά για να μην αισθάνεται ...πελάτης του Σφαιρόπουλου ο Πασκουάλ. Και πλέον έχει μπροστά του ασχέτως του ντέρμπι στην Ελλάδα που θα επηρεάσει ψυχολογικά,μια κρίσιμη τριάδα στην Ευρωλίγκα. Από το ΣΕΦ στην Πόλη για την Φενέρ και μετά Μπαρτσελόνα μέσα και Αστέρας στο Βελγράδι σε εχθρικό κλίμα. Αν χάσει λογικά στην Τουρκία ,τα ματς με Μπάρτσα και Αστέρα είναι κομβικά για να κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση και να ψάξει καλό πλασάρισμα για να αποφύγει βασικά την ΤΣΣΚΑ. Η πίεση μένει και άρα πρέπει να βελτιώσει τα θέματά του

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Κλασικά για τους λόγους που είπαμε,μέτριος βαθμός στον Πασκουάλ.Μέτριος ο Καλάθης με 3/11σ και μόλις 3 ασίστ. Με 1/6σ δεν βλέποταν ο Σίνγκλετον. Συμπαθητικός ο Μπουρούσης αλλά με πρόβλημα στην άμυνα. Ο Ρίβερς τρομερός με 5/10τρ αλλά δεν μας προκαλεί έκπληξη καθώς έχουμε γράψει ότι είναι αδικημένος στην καριέρα του. Ο Τζέιμς έβαλε τις 5 κρίσιμες βολές στο τέλος,πάσαρε στο πρώτο μέρος και σωστά(5ασ),αλλά ήταν άστοχος βασικά.Ο Τζεντίλε ξεκίνησε ορεξάτος και ζεστός αλλά χάθηκε μετά. Ο Γκάμπριελ καλή εμφάνιση. Μέτριος κλασικά ο Φώτσης,ντεφορμέ ο Φελντέιν με λίγο χρόνο(0/2σ). Ο Νίκολς επίσης εκτός τόπου και χρόνου με 1/2σ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πασκουάλ: "Ο Ολυμπιακός όχημα που ρολάρει, εμείς..."
"Μπλέχτηκαν" με τις διαφορές Παναθηναϊκός και Εφές!
Η κατάταξη στην Euroleague μετά την 17η αγωνιστική
Επιβίωσε σε απίστευτο θρίλερ ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK