Επειγόντως ψηλό γιατί έρχονται κι άλλες... Ζαλγκίρις

Ο Σάρας πήγε να πάρει το... πορτοφόλι του εμμονικού Τσάβι Πασκουάλ, όμως ο Νικ Καλάθης του πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα. Η νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις, ωστόσο, δεν κρύβει τις αδυναμίες που πλέον φωνάζουν με πρώτη και καλύτερη αυτή κάτω από τη ρακέτα. Το σχόλιο του Σωτήρη Γεωργίου.

Επειγόντως ψηλό γιατί έρχονται κι άλλες... Ζαλγκίρις
saras paskoual calathis

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε μια εβδομάδα φλερτάρισε πιο έντονα από ποτέ να φύγει χαμένος από το απόρθητο ΟΑΚΑ! Και κινδύνεψε να κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα χωρίς ντε και καλά να έχει παίξει άσχημα.

Την περασμένη εβδομάδα έχασε για πρώτη φορά στην έδρα του από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ στο τέλος, ενώ στο τέλος έχασε και στην Πόλη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ και με τον ίδιο τρόπο νίκησε, με την τύχη βασικά, την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης της τρομερής Ζαλγκίρις.

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο ΠΑΟ είχε άστρο όπως πήγε το παιχνίδι. Ήταν εξ αρχής φαβορί αν και η φετινή Ζαλγκίρις των μόλις 2,5εκ (μαζί με τον κόουτς) είναι η ομάδα θαύμα με τρομερά διπλά όπως με την Φενέρ και την Μπαρτσελόνα. Κάτι το ΟΑΚΑ, κάτι ότι θα ξεφουσκώσουν λόγω βάθους οι Λιθουανοί που ήρθαν και χωρίς τον Γιανκούνας, κάτι ο κόσμος και ότι ο ΠΑΟ σκοράρει 85π στο στάδιο και όλα έδειχναν ότι σχετικά εύκολα θα καθαρίσει την μπουγάδα.

Η αρχή ανάλογη ήταν. Οι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά με τα τρίποντα του Ντένμον που ξεκίνησε με 4/5(!) στην 1η περίοδο, ο Βουγιούκας έδωσε σε ένα ματς που του πήγαινε πολύτιμους πόντους απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του και ο Πασκουάλ έτριβε τα χέρια του βάζοντας ένα 7λεπτο στο πρώτο μέρος μέχρι και τον Μήτογλου. Καθαρές διαφορές με το καλημέρα (10-3,21-11,29-17) και παράσταση νίκης με περίπατο με το σκορ στο 43-23 στο 16'!

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΣΑΡΑΣ

Από εκεί ξεκινά άλλο έργο. Με σκηνοθεσία Σάρας που αποθεώθηκε και όπως έχουμε πει πολλές φορές θα ξεπεράσει εύκολα τον Ομπράντοβιτς και θα είναι ο προπονητής της 50ετίας! Με μια ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες της θα έπαιζαν σε καμία Καβάλα και Πανιώνιο(!) και με τους Πάνγκος και τον απόντα Γιανκούνας να βρίσκουν απλά θέση στην 12αδα σε καμία καλούτσικη ομάδα της Ευρωλίγκα,ο Σάρας έχει βάλει μια τεράστια υπογραφή του.

Η Ζαλγκίρις όχι μόνο δεν έγινε σκορποχώρι αλλά πίστεψε στο θαύμα. Ροκανίζει γρήγορα (46-37) με ένα 3-14 και με το -10 στα αποδυτήρια κάνει σχέδια ολικής επαναφοράς. Ο Σάρας παίρνει το...πορτοφόλι του Τσάβι που επιμένει σε χαμηλά σχήματα στο "3"που χωρίς τον Θανάση στην άμυνα να κλείνει τις τρύπες, η πράσινη ρακέτα με την κούραση του Γκιστ θυμίζει αεροδιάδρομο. Ο Πασκουάλ παίζει αλλαγές στα πιν εν ρολ και ο Σάρας διαβάζει και τις κτυπάει επιθετικά. Τρομερό διάβασμα από την Ζαλγκίρις και όλες οι μπάλες στην ρακέτα με τους άκομψους ψηλούς τους να βάζουν στα καλάθια όλη την πράσινη φροντ λάιν και να ροκανίζουν για τα καλά.

Ο Πασκουάλ καμία αντίδραση. Ξεχνά τον Ντένμον και ο ΠΑΟ μένει χωρίς τρίποντο στην 3η περίοδο. Χωρίς το τρίποντο έχουμε πει έχει πρόβλημα στο σκορ. Κολλάει λοιπόν και αθόρυβα και στα μουλωχτά η Ζαλγκίρις παίρνει και προβάδισμα με το ίδιο στιλ στην επίθεση. Στο 29' το ταμπλό γράφει 55-58 με την Λιθουανική ομάδα να τρέχει ένα απίστευτο 12-35 σε ένα 13λεπτο! Μέσα στο ΟΑΚΑ!

ΑΣΤΡΟ ΚΑΙ... ΚΑΛΑΘΗΣ

Με όλα αυτά και με μηδαμινή αντίδραση από τον πάγκο το άγχος κυριεύει τους γηπεδούχους που αποκτούν με τον Λεκαβίτσιους βασικά μια μικρή διαφορά 5-7π, αλλά δεν πείθουν. Υπομονετικά η Ζαλγκίρις με τους ψηλούς της ροκανίζει και πάμε σε ένα θρίλερ. Ο ΠΑΟ κέρδισε γιατί είχε άστρο και Καλάθη. Τρία σημεία κομβικά. Μεγάλο τρίποντο του Ρίβερς στο 78-82 στα 55'''. Αν δεν έμπαινε καληνύχτα. Και καπάκι μια χαμένη βολή και μια τελευταία επίθεση της Λιθουανικής ομάδας. Στην παράταση περνά με 83-90 και μένει 3.5 λεπτά χωρίς πόντο από την κόπωση.

Ο ΠΑΟ περνά μπροστά αλλά ο Μιλάνκις στο 91-91 στα 19'' βλέπει την μπάλα να μπαίνει μέσα και να βγαίνει με μαγικό τρόπο από το πράσινο καλάθι σε τρίποντο. Απίστευτη φάση! Και πιο απίστευτο φινάλε. "Βόλτα" Πάνγκος στην πράσινη ρακέτα και καλάθι νίκης από τα 3μ στο άνετο στα 5''(92-93). Επαναφορά (δεν είχε τάιμ άουτ ο ΠΑΟ) και ο Καλάθης εκμεταλλεύεται την κακή άμυνα της Ζαλγκίρις που φοβήθηκε το τρίποντο, διανύει το γήπεδο σε 4'' και σκοράρει με μακρινό λέι απ με την βοήθεια και της τύχης και θαύμα!

Ο ΠΑΟ μένει ζωντανός και γλιτώνει το πισωγύρισμα. Η Ζαλγκίρις φωνάζει για την διαιτησία αλλά ο Παναθηναϊκός απλά πήρε σφυρίγματα έδρας. Ο Καλάθης είχε 1/9δ(!) και έγινε από μοιραίος ήρωας!

ΚΑΙ ΟΙ... ΚΑΜΠΑΝΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά πράματα να προσέξει για την δύσκολη συνέχεια.

-- Δεν επιτρέπεται να δέχεσαι ένα 12-35 στην έδρα σου από μια ομάδα 2,5εκ. Σημαινει ότι...κοιμήθηκες απλά και αυτό βαραίνει βασικά τον προπονητή.

-- Η άμυνα του ΠΑΟ ήταν στο ματς αυτό αλλού. Κανείς δεν λειτούργησε σωστά και τίποτα δεν έγινε όπως έπρεπε. Ανεπίτρεπτο να δέχεσαι από μια ομάδα 2,5εκατ 83π στην κανονική διάρκεια στην έδρα σου και να θες Φάιναλ Φορ και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο καρμπόν. Και δεν μπορείς να χάνεις ουσιαστικά από +20 στην έδρα σου από την Ζαλγκίρις και ας είναι η ευχάριστη έκπληξη. Τότε αν είναι τόσο ομαδάρα πήγαινε πάρε όλους τους παίκτες της (που κοστίζουν200-300χιλ) το καλοκαίρι!

-- Πάλι πρόβλημα στο σκορ όταν δεν μπαίνει το τρίποντο. Οκ, χωρίς το τρίποντο κέρδισε την Μπαρτσελόνα αλλά δεν είναι κάθε μέρα η ίδια. Όταν οι "πράσινοι" δεν έχουν μακρινό σουτ έχουν μετρημένες επιλογές στο σκορ. Απ' όταν δεν σκοράρισαν καθόλου για 13' λεπτά (!) από τα 6.75μ το +20 έγινε -3.Απλά πράματα!

-- Το πρόβλημα στην φροντ λάιν κάνει μπαμ. Ακόμα και με τον Βουγιούκα που ταίριαζε με τα βαριά κορμιά της Λιθουανικής ομάδας, ο ΠΑΟ είχε πρόβλημα και έφαγε στην έδρα του 38π από Καβαλιάουσκας και Γουάιτ που είχαν 13/20δ! Όταν κουράζεται ο Γκιστ η τρύπα στην ρακέτα γίνεται μαύρη τρύπα.

Επειγόντως μεταγραφή!

News 24/7

24MEDIA NETWORK