Φάνηκαν όλες οι αδυναμίες του Ολυμπιακού!

Το πρόβλημα στο σκορ όταν λείπει το τρανζίσιον, οι αόρατοι ξένοι και η εξάρτηση από τους αρχηγούς του, Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για όσα είδε και... δεν είδε από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Κ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Κ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός είχαμε επισημάνει ότι δεν έχει σκοτώσει κανένα θηρίο και έτσι βγήκαν στην επιφάνεια όλες οι αδυναμίες του στην Βαρκελώνη και επήλθε η προσγείωση. Ανώμαλη για την ακρίβεια προσγείωση καθώς ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 4/4 με πονηρούς αντιπάλους και καλά ονόματα που πάντως δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση.

Η Μπαρτσελόνα που προερχόταν από συνεχόμενες ήττες-σοκ σε Ευρωλίγκα και Ισπανία, συνήλθε και ξέσπασε μια μια ακόμα 20αρα σε Ελληνική ομάδα (μετά τον ΠΑΟ) θυμίζοντας τις εποχές της δεκαετίας του '80..

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ο Ολυμπιακός έκανε μια τραγική εμφάνιση και διασύρθηκε στην Βαρκελώνη καθώς ήταν μια ομάδα που μετά το πεντάλεπτο υπήρχαν βασικά μόνο οι φανέλες της στο γήπεδο. Δεν μπορείς παρά να είσαι και ευχαριστημένος, από τη στιγμή μάλιστα που έχεις 2/15τρ και 21 λάθη!

Με τα νούμερα αυτά και με τον Πρίντεζη στους 5π. ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περάσει ποτέ τους 60π. πόσο μάλλον και με τον αρχηγό του, Σπανούλη, εκτός. Ο μοναδικός διψήφιος ήταν ο Παπαπέτρου με 11π και ο Ολυμπιακός δεν πήρε στηρίγματα στην επίθεση από κανέναν, όταν μάλιστα περιμένει φέτος να πάρει πόντους από τους νέους ξένους ακριβώς για να μην έχει εξάρτηση από τους αρχηγούς του, "Σπαν" και "Πρι".

Όλα αυτά ενώ οι "ερυθρόλευκοι"ξεκίνησαν ιδανικά με την αμυνά τους με 2-8 στο 4' αλλά κατέρρευσαν μετά.

ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΜΥΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕ

Ο Ολυμπιακός ήθελε να πάει την Μπαρτσελόνα στους 70π. και να περιμένει να κλέψει το ματς. Αλλά αν δεν μπορείς να σκοράρεις καλά-καλά 50π. λες και και ευχαριστώ πολύ. Μετά το πεντάλεπτο το γήπεδο έγινε κατηφορικό και ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε ποτε.

Λύσεις στην επίθεση δεν υπήρχαν, ο αθλητικός και πρώην ΝΒΑερ Σεραφέν κατάπιε τον Μιλουτίνοβ,ο Πρίντεζης δεν είχε δυνάμεις να πάρει καν προσπάθειες και άλλοι ξένοι ήταν αόρατοι. Στο 13' το σκορ ήταν 23-16 με από 21-18 και μετά μόνο ανέβαινε η διαφορά.

Ο Ολυμπιακός μείωσε πάντως 45-41 στο 28' αλλά στην συνέχεια σκοράρισε 10π. μέχρι τέλους και 5π μέχρι το 35' και έτσι όλα τελείωσαν νωρίς. Ο Στρέλνιεκς έμεινε άποντος, Ρόμπερτς και Τόμπσον μαζί είχαν 12π. και συνολικά ο Ολυμπιακός 11ασ. με τις 4 από το 3αρι του (Παπανικολάου).

Εμφάνιση που θέλει να ξεχάσει ενώ ο Μάντζαρης που επίσης δεν βοήθησε πάντως έπαιξε μόλις 10'..Και όλα αυτά ενώ έρχεται ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα στο Φάληρο.

Κοινώς, φάνηκαν: το πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας στην πίεση, το πρόβλημα στο σκορ όταν λείπει το τρανζίσιον καθώς η Μπάρτσα αλλάζει στιλ πάλι και είναι μετρ του είδους και φυσικά το μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση όταν λείπουν ή δεν είναι καλά οι σταρ Σπανούλης και Πρίντεζης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK