Η "άνεση" του Ολυμπιακού

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το ματς του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, την... άνεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα δύσκολα ματς που έρχονται.

Η "άνεση" του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ματς που ήθελε και είναι πλέον αρκετά άνετος για τη συνέχεια του καυτού Γενάρη και αφοσιωμένος στα συγκεκριμένα παιχνίδια που θέλει να πάρει για να παραμένει στους στόχους του.

Η νίκη στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό του δίνει την άνεση να μην έχει και την εγχώρια πίεση για τα κλασικά ντέρμπι καθώς κανένας δεν θα πέσει πάνω στην ομάδα ακόμα και αν αποκλειστεί στο Κύπελλο έστω μέσα στο ΣΕΦ σε λίγες μέρες από τον "αιώνιο" αντίπαλο αλλά και αν χάσει στο ΟΑΚΑ στο τέλος του Γενάρη για Stoiximan.gr Basket League.

Άλλωστε για το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ αρκεί να μην χάσει με πάνω από 20 πόντους στο ΟΑΚΑ! Συνεπώς ο Ολυμπιακός ηρέμησε με τις μεγάλες νίκες με Φενέρ και με ΠΑΟ στο ΣΕΦ σε μια εποχή μάλιστα και με προβλήματα και έτσι ο Ιανουάριος του δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσει λίγο ψυχολογικά αλλά και να κάνει και συντήρηση ειδικά με επιβαρυμένους παίκτες χωρίς να ρισκάρει την συμμετοχή τους.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάνε στην Βαρκελώνη για ένα παιχνίδι σημαντικό με την Μπαρτσελόνα στην μάχη της τετράδας, αλλά ξέρουν ότι και να χάσουν δεν χάνεται κάτι. Είναι μια ήττα εντός προγράμματος και έχουν και καλή διαφορά μάλιστα από το ΣΕΦ να προφυλάξουν (59-52).

Γι' αυτό και ξεκουράζεται ο Σπανούλης από τις πονηρές ενοχλήσεις στον προσαγωγό στις οποίες πάντα ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρής υποτροπής. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός πάει με μια σχετική άνεση και χωρίς πίεση για το διπλό στη Βαρκελώνη. Αν του κάτσει, έκανε το κόλπο γκρόσο, αν χάσει, δεν χάνει κάτι....

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στη συνέχεια περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ σε ένα ματς νοκ άουτ για το Κύπελλο που ασφαλώς το θέλει πολύ αλλά και να χάσει πάλι δεν θα... πεθάνει κιόλας έχοντας κάνει το 2/2 στην κορυφαία διοργάνωση και με τον Σφαιρόπουλο να μετρά ήδη 2/2 στα πολύ κρίσιμα ματς με τον Πασκουάλ.

Αυτό που ενδιαφέρει τον Έλληνα προπονητή μέχρι τέλος του μήνα είναι να μην έχει τραυματισμούς, να πάρουν ανάσες και να μην έχουν νέο θέμα οι από τραυματισμό Σπανούλης και Πρίντεζης, να ενσωματώσει τον Γουότερς και να μπει στον σημαντικό και κρίσιμο Φλεβάρη φρέσκος. Στο πλαίσιο αυτό πάει άνετος στην Βαρκελώνη και δεν θα σκάσει ακόμα και με δύο ήττες στα ντέρμπι του μήνα με τον ΠΑΟ καθώς έχει πάρει για τα καλά τον αέρα των "πρασίνων".

Τι θέλει ο Σφαιρόπουλος πρωτίστως μέχρι τέλους του μήνα; Να πάρει το σημαντικό ματς με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα για να έχει και την ισοβαθμία με τους Βάσκους και στην συνέχεια να είναι σοβαρή η ομάδα του με Μιλάνο εκτός και Μπάμπεργκ μέσα αλλά και στο Καζάν στις 2/2.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ... ΠΡΕΠΕΙ

Ματς με "πρέπει" που απαγορεύεται η γκέλα. Και το Μιλάνο μπορεί να έχει 9 συνεχόμενες ήττες αλλά κάποια στιγμή θα κάνει την έκπληξη, η Μπάμπεργκ έχει μόλις μια ήττα από την ελληνική ομάδα μέσα έξω (!) και είναι σε τρομερή φόρμα και στο Καζάν είδαμε πως γκέλαρε και από +14 ο ΠΑΟ.

Ενδιάμεσα πριν το Καζάν είναι το ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την λίγκα μας στις 30/1 με τον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός και ο Σφαιρόπουλος προσπαθούν να αποφορτιστούν, να βγάλουν από το μυαλό τους πλέον τα ντέρμπι "αιωνίων" που σου χαλάνε πολλές φορές το μυαλό και ειδικά έχοντας πάρει αυτά που έπρεπε.

Ταυτόχρονα οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να πάρουν ανάσες και να προφυλάξουν παίκτες από τη δύσκολη συνέχεια. Τον Γενάρη θέλουν να μην γκελάρουν στα ματς που είναι φαβορί καθώς θυμούνται πολύ καλά ότι τέτοια σχεδόν εποχή πέρσι μπήκαν αεράτοι στην 2η φάση και μετά ήρθε η απότομη προσγείωση από τα ματς του... πρέπει!

Και μετά αφού πάνε όλα καλά να παίξουν στον πολύ σημαντικό Φλεβάρη το πλεονέκτημα της έδρας σε ένα πρόγραμμα που δυσκολεύει πολύ στην τελική του ευθεία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οριστικά νοκ-άουτ ο Σπανούλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK