Η απότομη -αλλά λογική-προσγείωση

Ο Σωτήρη Γεωργίου κρίνει αυστηρά μα δίκαια τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Tην ΑΕΚ του απαράδεκτου Ζντοβτς που πρέπει να φύγει... χθες, τον υπερφίαλο Αρη που νόμιζε ότι βρήκε θησαυρό με τον... Γκόρντον αλλά και το μάγκα ΠΑΟΚ ο οποίος αξίζει συγχαρητήρια.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG(Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG(Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Για όσους μας διαβάζουν συστηματικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην 3η σε αξία από τις 4 φετινές μπασκετικές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι ελληνικές ομάδες επιστρέφουν με κατεβασμένα τα κεφάλια. Οι εποχές της φουστανέλας έχουν περάσει, η φανέλα αν δεν έχει και υποστήριξη στο παρκέ δεν αρκεί και έτσι οι ΑΕΚ και Άρης με τα όνειρα κατάκτησης του θεσμού,γύρισαν στην πατρίδα σαν βρεγμένες γάτες.

Ο ΠΑΟΚ είναι μάγκας και ας έφαγε 25 στην Ισπανία. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι ομάδες μας έχουν μικρότερα μπάτζετ -ειδικά ο ΠΑΟΚ -από τους αντιπάλους τους πολλές φορές,δεν είναι και κάποιες σωστά δουλεμένες και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές μας εκτιμήσεις. Αν και υπήρξε ειδικά στην ΑΕΚ νέα ενίσχυση και είχε ρόστερ τίτλου, με τον Ζντβοτς καληνύχτησε. Και έτσι η αισιοδοξία που είχα ότι θα συνέλθουν και θα μιλήσει η φανέλα,πήγε άκλαφτη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Όσοι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι η Μονακό είναι ομαδάρα, ας πάνε να τα πούνε εκεί που τους περνάνε.Και ειδικά όσοι πληρώνονται από την ΚΑΕ για οποιαδήποτε υπηρεσία και για να μην χάσουν την δουλειά τους θα λένε στον πρόεδρο Μάκη Αγγελόπουλο "αποκλείστηκαμε από το μεγαθήριο"! Εννοώντας την ποδοσφαιρική ομάδα όμως!

Λοιπόν πάμε. Σταράτες κουβέντες. Η Μονακό είναι μια απλά καλή γαλλική ομάδα. Αθλητική και στο κασέ της ΑΕΚ και χωρίς να έχει κανένα παικταρά. Και η ΑΕΚ με τη φανέλα και το ακριβό της ρόστερ ήταν για μένα φαβορί. Ο Μάκης Αγγελόπουλος παρά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Άρη, πήρε 4 παίκτες και μάλιστα καλούς για πρώτη φορά ..... Για να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί έχει όνειρα ο πρόεδρος.Και γεύτηκε ένα δίκαιο αποκλεισμό.

Η ΑΕΚ πληρώνει τις αστοχίες της αλλά και τις επιλογές της. Ο Ζντοβτς και οι προηγούμενοι βρίσκουν παίκτη με την 5η! Καλύτερα να κάνει όπως έχω πει κλήρωση ο πρόεδρος από τις προτάσεις.Και πλήρωσε και τον προπονητή της. Ω,ναι.Ο Γιούρι Ζντοβτς που ήρθε με περγαμηνές αλλά δεν κάνει ούτε για την Α2, γυρίζει κανονικά πίσω με το αεροπλάνο αν και η δίοικηση της ΚΑΕ θα έπρεπε να του βγάλει εισιτήριο για Σλοβενία.

Ο Σλοβένος έχει χάσει την μπάλα. Κάκιστες επιλογές, κάκιστες σχέσεις με τους παίκτες του, κάκιστη ψυχολογία που μεταφέρει στους παίκτες, κάκιστο κοουτσάρισμα,μανούρα με όλους. Μακράν ο πιο ανασφαλής προπονητής που κοίταζε να σκοτώνει τους πεθαμένους για να λέει έχουμε ομαδάρα.

Και τον έκανε μεροκάματο ο Λυκογιάννης με τον Κολοσσό και ο Βετούλας με τον ΑΓΟΡ. Χτες πλακώθηκε και με τους διαιτητές. Με το ματς στο 61-51 στο 27' μπήκε στο γήπεδο για να την πέσει στους διαιτητές και άφησε την ομάδα του ξεκρέμαστη...Αν και από μια άποψη καλύτερα. Αλλά ήταν αργά. Σε ματς τελικό τρως 30π στο δεκάλεπτο λες και παίζεις με την Ρεάλ! Το ισορροπεί απλά γιατί έχει καλύτερο ρόστερ(36-36)και πάλι τα ίδια. Μετά το 68-51 κατάθεση και τέλος (91-77 στο 38'). Η ΑΕΚ κανονικά πρέπει να διώξει...χτες τον Σλοβένο και το καλοκαίρι να ξηλώσει τους πάντες από το τμήμα. Μανωλόπουλος μέχρι το καλοκαίρι στο πάγκο και νέος κόουτς και πλάνο μετά.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Οταν λέγαμε για τον Άρη ότι έχει επίσης λάθος πρότζεκτ και δεν μπορεί κάθε μέρα να διαλέγεις Αμερικανούς λαβράκια με 100 και 200χιλ ,απορούσαν. Ο Άρης πέρσι βρήκε λαβράκια.Φέτος όμως τίποτα. Αστοχία και είναι λογικό καθώς κανείς δεν μπορεί να βρίσκει χρυσάφι κάθε μέρα.Και αφού δεν μπορείς να κρατήσεις τους καλούς παίκτες του όταν δεν βρεις ανάλογους με τα λεφτά αυτά,θα πληρώσεις το κόστος.

Ο Άρης δεν βρήκε καλούς παίκτες φέτος, πληρώνει και το λάθος του να του φταίνε όλα και δεν βλέπει τα λάθη του και ότι χάνει τον προσανατολισμό του.Γέλαγα όταν διάβαζα μπαμ με τον Γκόρντον. Ένα παίκτη παροπλισμένο λόγω τραυματισμού που μόνο ο Άρης ανακάλυψε ότι είναι καλά και δεν τον πήρε κανείς άλλος χαμπάρι τόσο καιρό να τον αποκτήσει. Και τώρα που ήρθε και δεν ακούμπησε τον διώχνουν.

Οι αλλαγές Αμερικανών δεν βγήκαν επίσης, ο Γιάνκοβιτς σωστά αποκτήθηκε για την τελευταία του ευκαιρία αλλά την χάνει και αυτή καθώς δεν είναι πλέον για υψηλό επίπεδο. Και ακόμα και με την Βιλερμπάν που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όχι μόνο δεν κέρδισε στο Παλέ αλλά δεν πάλεψε και στην Γαλλία. Αν και ξεκίνησε με +6 ,δέχθηκε ένα απίθανο 26-8 στην 2η περίοδο και βρέθηκε να χάνει και με 30π! Λες και έπαιζε με την Ρεάλ και αυτός.Ή την ΤΣΣΚΑ.Απότομη προσγείωση. Σκορ μηδέν,λύσεις μηδέν αλλά και άμυνα άκλαφτη.Καλοκαίρι επίσης θέλει ξήλωμα καθώς και εκεί έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τη διαιτησία και την Αθήνα εκτός τα δικά τους.Και χάνουν το δάσος...

Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έφαγε 26π στην Τενερίφη. Λογικό. Είχαμε πει εξ αρχής δεν έχει καμία τύχη.Πως να έχει ο ΠΑΟΚ των 200χιλ αγωνιστικό μπάτζετ με την πρωτοπόρο της ισπανικής λίγκας που έχει 3εκ και έριξε 11π χαλαρά στην Ρεάλ την Κυριακή; Και που κέρδισε εδώ με 3π και μπορούσε και 10 ήταν θαύμα.

Είχαμε πει θα είναι κατηφόρα στην ρεβάνς και έτσι έγινε αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει στον ΠΑΟΚ και ας έβαλε 16π στο ημίχρονο. Ας δουν αντίπαλο και τις πραγματικές του δυνατότητες και όχι τα παπατζιλίκια "είμαστε ΠΑΟΚαρα " και κρα κρα.Και τότε θα καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ένα μικρό θαύμα που έφτασε μέχρι εδώ και αξίζει το χειροκροτημά μας. Μάγκας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK