H προσγείωση για την ΑΕΚ και η ασπίδα "Σφαιρό"

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει και σχολιάζει όσα έγιναν στο ΣΕΦ και οδήγησαν στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων.

H προσγείωση για την ΑΕΚ και η ασπίδα "Σφαιρό"

Ένα παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι πάντα ένα ντέρμπι λόγω παράδοσης και ποδοσφαίρου βασικά. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι παρά την είσοδο του Μάκη Αγγελόπουλου στα διοικητικά της Ένωσης και την ανάδειξή της σε μια σοβαρή ΑΕΚ από παλιά, η απόσταση με τους "αιωνίους" είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα. Κάποιες διάσπαρτες εμφανίσεις της ΑΕΚ στα ματς αυτά δημιούργησαν προσδοκίες μεγάλες στους "κιτρινόμαυρους" ακόμα και για το ματς του Σαββάτου στο ΣΕΦ. Κάτι η ήττα των "ερυθρολεύκων" από την Μακάμπι για την Ευρωλίγκα, κάτι το αήττητο της ΑΕΚ που συνοδεύονταν και από την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έφερναν ...πονηρές σκέψεις στους φιλοξενούμενους του ντέρμπι!

ΚΑΜΙΑ ΠΟΝΗΡΗ ΣΚΕΨΗ

Ασφαλώς για όσους βλέπουμε χωρίς γυαλιά και σωστά, δεν υπήρχε καμία πονηρή σκέψη. Τι βλέπεις με ρώταγαν; 15-20π. χαλαρά απαντούσα και εδώ και στον Sport24radio 103,3 στον διάλογο με ακροατές. Αν στην ΑΕΚ θέλουν κάποιοι να παραμυθιάζουν τον κόσμο, δικαίωμά τους. Εμείς όμως λέμε μόνο αλήθειες. Η ΑΕΚ βρήκε ιδανικές συνθήκες στο άδειο σχεδόν και χωρίς παλμό ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν είχε και τρελά κέφια και τελικά έκανε περίπατο με την διαφορά σταθερά στους 15-20π. και απλά έκοψε στο τέλος και η Ένωση έφυγε με συμπαθητική ήττα.

ΜΕΤΡΙΟ ΜΑΤΣ

Αγωνιστικά είδαμε ένα μέτριο ματς. Ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει κανένα τρελό μπάσκετ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Μακάμπι αλλά δεν ήταν ...φτιαγμένος ψυχολογικά. Η ΑΕΚ ήταν πολλές φορές για λύπηση βάση προσδοκιών. Μια ομάδα που έπαιζε μοιρολατρικό μπάσκετ και έδειχνε ότι αν χάσει με 10π. θα πει και ευχαριστώ... Ο Ζντοβτς κοιτάει πως θα είναι όλα γλυκούλικα γύρω από το όνομά του και προτίμησε μια γλυκιά ήττα παρά να πάει το ματς στην κόντρα και ότι βγει...Προφανώς γιατί ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας του αλλά καλό είναι να το λένε και επισήμως... Η ΑΕΚ κάνει μια σοβαρή προσπάθεια, αλλά απέχει πολλά μίλια και κάτι μύρια από τους "αιώνιους" και σε ποιότητα και βάθος. Με τα 2-3εκ ασφαλώς είναι αποτυχία αν δεν βγει 3η. Ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη έκανε το 15-5, η ΑΕΚ ξεκίνησε με 0/5δ, ο γηπεδούχος έπαιρνε ριμπάουντς και έκανε το 20-7 και 26-16 δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός κόλλησε 4' και έμεινε άποντος και η Ένωση ροκάνισε 26-23. Με τρίποντα των Λοτζέσκι-Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός ξεμπλοκάρισε και πέρασε 36-27 και 41-29 και το 43-34 του ημιχρόνου ήρθε φυσιολογικά.

Ο Ολυμπιακός σοβαρός στην άμυνα και πιο ορεξάτος πήγε το ματς στους 20π.(65-46 στο 30') και τέλος με τον Σπανούλη δημιουργό και τον Λοτζέσκι να δίνει λύσεις απέναντι σε μια μοιρολατρική ΑΕΚ με ενδεικτικό ότι ο τελευταίος έπαιρνε χαλαρά επιθετικά ριμπάουντ μέσα στην ρακέτα της Ένωσης που ήταν άψυχη και άνευρη. Ετσι το σκορ πήγε και στο 74-53 στο 35' και με την ΑΕΚ να κάνει δύο κολλητές πάσες στην κερκίδα σε αιφνιδιασμό, καθώς ήταν σε όλα τα επίπεδα σε άλλο γήπεδο με τους ερυθρόλευκους να έχουν στο σημείο εκείνο 14 επιθετικά ριμπάουντς! Ο Ολυμπιακός ανάσανε κάπως, η ΑΕΚ προσγειώθηκε και πάμε για άλλα...

Ο Σφαιρόπουλος κρατά τα 17 λάθη απέναντι σε μια ομάδα που δεν πίεζε . Πολλά. Έστω και αν ήρθαν όταν το ματς κρίθηκε .Ο Σπανούλης 10 ασίστ σε 22'. Εξάρσεις όλοι,κακός πάλι ο Χάκετ και προβληματίζει το ντεφορμάρισμα διαρκείας. Και ο Γιανγκ κλασικός ...με 3 λάθη σε 11' εκτός τόπου και χρόνου πάλι,είναι μεγάλο στοίχημα αν τον κρατήσει έτσι. Για την ΑΕΚ Ούκιτς και Σάκοτα σκόραραν όταν όλα είχαν τελειώσει.

ΕΛΕΙΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Τι άλλο κρατάμε. Απαράδεκτο για μια ομάδα και διοίκηση που βάζει τόσα χρήματα από την τσέπη της (15εκ. η νέα αύξηση κεφαλαίου) και πάει καλά και έχει καλές τιμές, να βλέπει άδειο ΣΕΦ με το πολύ 3000 κόσμο...Ακόμα την ασπίδα Σφαιρόπουλου στους παίκτες του όταν είπε ότι «όταν η ομάδα κερδίζει θέλω να γράφετε μόνο για τους παίκτες, όταν χάνει να γράφετε μόνο για μένα, ότι φταίω εγώ». Ακόμα τις 11 τάπες του Ολυμπιακού που ισοφάρισαν την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία. Και το σοβαρό -πάλι καλά-διάστρεμμα του Κώστα Βασιλειάδη που κατά χειροκροτήθηκε όταν αποχώρησε τραυματίας στο τέλος πέφτοντας άτσαλα σε προσπάθεια για σουτ... Και την αγάπη του κόσμου όπως φάνηκε,ή την εκτίμηση-ότι θέλετε-,για τον Κωστή Στεφανόπουλο με το ζεστό επίσης χειροκρότημα για την ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας μας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η κορυφή χώρεσε μόνο τον Ολυμπιακό που κατάπιε την ΑΕΚ!
Ασπίδα ο Σφαιρόπουλος για τους παίκτες με ατάκα που "έγραψε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK