Κάτι γίνεται στην ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει όσα μας έχει δείξει η φετινή ΑΕΚ και τις κινήσεις που φανερώνουν ότι κάτι... κινείται στον "κιτρινόμαυρο" πλανήτη.

Κάτι γίνεται στην ΑΕΚ

Κάτι γίνεται λοιπόν στην ΑΕΚ. Η Ένωση πάλεψε και με τον Ολυμπιακό μέχρι τέλους και μάλιστα πλησίασε περισσότερο από τον αντίπαλό της στη νίκη στην πρώτη παράταση, αλλά τελικά, για μια ακόμα φορά, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Πάντως η ταλαιπωρημένη φετινή ΑΕΚ έχει με διαφορά το ακριβότερο μπάτζετ μετά τους "αιωνίους" και δείχνει ότι με τον Μάκη Αγγελόπουλο στη διοίκηση αλλάζει επίπεδο και πλησιάζει το ρετιρέ, αν και η διαφορά παραμένει μεγάλη.

Ταλαιπωρημένη σεζόν, αλλά βρίσκει χημεία

Η ΑΕΚ έχει μια ταλαιπωρημένη σεζόν με την καθυστερημένη αλλαγή προπονητή και με συνεχείς αλλαγές Αμερικανών, αλλά και γενικότερα του ρόστερ της. Παρόλα αυτά, με την έλευση του έμπειρου και ανερχόμενου Ζντοβτς στο πάγκο της , η ομάδα αρχίζει και βρίσκει τη χημεία της, παίζει καλύτερη άμυνα (κάτι που ξεκίνησε και με τον Μανωλόπουλο που ήρθε σαν ασίσταντ του Σάκοτα μεσούσης της σεζόν) και δείχνει καλύτερο χαρακτήρα.

Ωστόσο φαίνεται να χάνει την 3η θέση από τον Άρη αν και έχει μπροστά της τα πλέι οφ, ενώ δεν πήρε κανένα ντέρμπι. Πάλεψε με τον ΠΑΟ τυπικά εντός έδρας για 3,5 περιόδους αλλά δεν άντεξε. Έχασε στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ από +24 και στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη από διψήφιες διαφορές στο 2ο ημίχρονο. Και παραλίγο να κάνει το μπαμ με τον Ολυμπιακό (σε ένα κάθε άλλο παρά αδιάφορο παιχνίδι για τους "ερυθρόλευκους") έχοντας την τύχη στα χέρια της στην 1η παράταση. Τελικά δεν πήρε τίποτα από όλα αυτά τα παιχνίδια και στον αντίποδα μπορεί να πει και κανείς -όχι και πολύ άδικα- ότι είναι αποτυχημένη, αφού χάνει δικά της ματς.

Δικαίωμα να ελπίζει

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν είναι ευχαριστημένη από την συγκομιδή της. Όμως το γεγονός ότι έχασε "δικά" της παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη, άγγιξε το θρίαμβο με τον Ολυμπιακό και πάλεψε με τον ΠΑΟ, παρά την μπερδεμένη της χημεία με τις πολλές αλλαγές, της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να γίνει "βασίλισσα" ξανά.

Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς και θα πρέπει να συνεχίσει ο Αγγελόπουλος να είναι κοντά στην ομάδα και να βάζει το χέρι στην τσέπη, όπως κάνει άλλωστε μέχρι τώρα. Ο ίδιος βέβαια, θέλει να βλέπει -και δικαιολογημένα- περισσότερο κόσμο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μαθαίνει κι αυτός (όπως λέμε στην πιάτσα) όπως έκαναν στην αρχή με τις μπασκετικές τους επενδύσεις όλες οι μεγάλες οικογένειες που μπήκαν στον χώρο. Και ασφαλώς θα πρέπει το καλοκαίρι η ομάδα, έχοντας ήδη προπονητή για το μέλλον, να βάλει τις βάσεις της και να φτιάξει ένα ρόστερ που θα μείνει και θα έχει μόνο προσθαφαιρέσεις κυρίως από τραυματισμούς.

Έχει βάση, πρέπει να... χτίσει

Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ έχει παίκτες για να έχει μια καλή βάση για τη νέα σεζόν. Το πρόβλημά της βασικά ενόψει πλέι οφ είναι ότι της λείπει ένας αθλητικός ψηλός, αν και αυτό δεν φάνηκε καθόλου με τον Ολυμπιακό που κυριάρχησε μάλιστα πλήρως στον τομέα αυτό, ενώ κυρίως θέλει έναν καλό πόιντ γκαρντ, καθώς ο Μπράουν είναι βασικά σκόρερ και ο Τορίν Γκριν λίγο απ' όλα, χωρίς μάλιστα να είναι σε καλή κατάσταση.

Το θέμα είναι ασφαλώς επίσης το που θα παίξει η ΑΕΚ στην Ευρώπη, καθώς... έγειρε στην FIBA και είναι άγνωστο τι έσοδα θα έχει εκεί, ενώ ερώτημα παραμένει το τι προσδοκίες θα έχει ο κόσμος χωρίς Ευρωλίγκα. Γιατί κακά τα ψέματα, κανείς επιχειρηματίας δεν βάζει τα εκατομμύρια του για να παίζει στην άγονη γραμμή και χωρίς κόσμο. Το βέβαιο με όλα αυτά είναι ότι κάτι γίνεται στην ΑΕΚ, μπαίνουν βάσεις κι αν η διοίκηση Αγγελόπουλου έχει την ίδια όρεξη σε 1-2 χρόνια, η ιστορική ομάδα μπορεί να κάνει όνειρα να μπει σφήνα -πράγματι- στους μεγάλους "αιωνίους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τάσος Μαγουλάς: Οι τρεις... Αγγελόπουλοι

Σωτήρης Γεωργίου: Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός, η ΑΕΚ "χτίζει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK