ΠΑΟ για πρόκριση, Μπάρτσα για... λύπηση!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη σημαντική νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και καταγράφει τα δεδομένα για τη συνέχεια...

ΠΑΟ για πρόκριση, Μπάρτσα για... λύπηση!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον πρώτο από τους δύο τελικούς της εβδομάδας. Και επειδή το αποτέλεσμα μετράει, αφήνει στην άκρη την κακή εμφάνιση. Και πλέον... κλείδωσε τα πλέι οφ βασικά και πάει την Πέμπτη για την εξάδα στο Βελιγράδι.

Οι "πράσινοι" σε ένα σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ βρήκαν μια Μπαρτσελόνα που έπαιζε... συρτό μπάσκετ και ήταν για 15π. στο χαλαρό. Δεν την σκότωσαν όσο μπορούσαν και παραλίγο να πνιγούν από το άγχος τους και την πίεση στο τέλος. Αλλά ευτυχώς γι' αυτούς έκανε πολλά λάθη και ο Μπαρτζώκας και τελικά το ροζ φύλλο έμεινε στον ΠΑΟ.

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ "ΤΕΛΙΚΟ"

Ο ΠΑΟ έχει αυτή την εβδομάδα δύο "τελικούς". Αν έχασε στο ΟΑΚΑ από την Μπάρτσα. Οι Καταλανοί θα πλησίαζαν στην μια νίκη έχοντας την ισοβαθμία και τα πλέι οφ και δύσκολα θα ήταν για την συνέχεια(χωρίς αυτό να σήμαινε ότι θα είχαν χαθεί σε καμία περίπτωση) αλλά και η 8η θέση θα φάνταζε πιθανή (και άρα ΤΣΣΚΑ). Συνεπώς ο Παναθηναϊκός ήθελε να κερδίσει την Μπάρτσα για να την βάλει στο +3(11-8 νίκες πλέον) και το πέτυχε. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι κλειδώνει βασικά τα πλέι οφ και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία έχοντας στο μυαλό του ότι πρέπει να φύγει από την 8η θέση ταυτόχρονα. Και πλέον έχει ένα ακόμα "τελικό" στο Βελιγράδι την Πέμπτη με τον τρομερό Αστέρα. Αν κερδίσει,η εξάδα είναι ο λογικός στόχος και ότι παραπάνω ευπρόσδεκτο. Αν χάσει θα παλεύει και με τους Σέρβους για να αποφύγει την 8η θέση και να μην μπλέξει σε καμιά περιπέτεια

ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΡΤΣΑ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Κέρδισε αλλά δεν άρεσε στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ. Βρήκε μια άψυχη Μπαρτσελόνα που ο Μπαρτζώκας είναι σαν να κοουτσάρει μια ομάδα που θα έφτιανε το ρόστερ αυτό μόνο με ένα πιστόλι να τον σημαδεύει!Μια ομάδα που παίζει ...συρτό μπάσκετ, με παίκτες νωθρούς και άψυχους ,χωρίς αθλητικά σέντερ και 3-4αρια (πρόβλημα από πέρσι). Ο Μπαρτζώκας βρήκε την ομάδα του Πασκουάλ που την είχε κάνει καλή στο σετ μπάσκετ αλλά όχι αποτελεσματική και γι αυτό έφυγε άλλωστε. Με τα βαριά της συμβόλαια που δεν έσπασε, ο Μπαρτζώκας είχε λίγες επιλογές,δεν έκανε και τις καλύτερες κινήσεις και το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις μια ομάδα που την λυπάσαι...Λογικά τελείωσε η σεζόν στην Ευρωλίγκα και το καλοκαίρι θέλει στα πάντα ξήλωμα. Με όλα αυτά ο ΠΑΟ θα έπρεπε με την έδρα,το πάθος και την ενέργεια και τους Αμερικανούς του, να ρίξει 15π χαλαρά. Δεν το έκανε γιατί δεν έπαιξε καλά και κέρδισε βασικά με την έδρα και την εμπειρία και επειδή βρήκε μια ομάδα που σέρνονταν.

Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ-ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ο ΠΑΟ κέρδισε βασικά γιατί είχε τα τρίποντα(11/30),γιατί η Μπαρτσελόνα είχε 21 λάθη και έτσι δεν περνάς τους 70π, γιατί πάλεψε στα ριμπάουντς που ξεκίνησε άσχημα και γιατί είχε πιο γεμάτη ομάδα και ήταν καλύτερος στα σημεία και στην ενέργεια. Και είναι και σημαντικό ότι κέρδισε χωρίς τον Καλάθη βασικά που έπαιξε 15' και ήταν κακός. Και με τον Πασκουάλ να κερδίζει στην μάχη των πάγκων τον Μπαρτζώκα αφού έπαιξε σχήματα και με τρεις κοντούς,στο τέλος με το δίδυμο που λέμε Σίνγκλετον-Μπουρούση,γιατί ήταν τρομερός και στην άμυνα ο Έλληνας σέντερ,γιατί εμπιστεύθηκε ο Ισπανός τον Παππά, γιατί ο Μπαρτζώκας δεν χτύπαγε τα αργά πόδια του Μπουρούση με πικ εν ρολ. Και ακόμα ο Έλληνας τεχνικός ξέχασε τον Ναβάρο όταν η μπάλα έκαιγε και ειδικά στο τέλος .Και ο Πασκουάλ έκοψε την δημιουργία του Ράις που τον ανάγκασε σε 8 λάθη και σκόραρε 10π στην 3η περίοδο και μόλις 2 στο υπόλοιπο ματς! Όλα αυτά ήταν πολλά για να πάει το ματς στο πράσινο. Ο Πασκουάλ ρισκάρισε με τις βοήθειες στο πάσινγκ γκέιμ του Ράις που τον κράταγε μακρυά και με τον Αμερικανό διστακτικό να σουτάρει από εκεί. Αλλά ήταν σωστή επιλογή καθώς δεν περίμενε ότι θα χάσει από τον Τόμιτς ή τον Φαβεράνι και ξέροντας ότι στα 3-4αρια η Μπάρτσα είναι αργόστροφη

ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με Καλάθη, Τζεντίλε, Φελντέιν, Γκάμπριελ, Μπουρούση και με 2τρ. Το ματς ήταν νευρικό (15-13 στο 10'). Οι "πράσινοι" είχαν ορεξάτο Μπουρούση, αλλά με τον τρόμο Τόμιτς στην ρακέτα έχαναν τα ριμπάουντς και έπαιζαν περιφερειακά. Αν και είχαν 7/12τρ,έχασαν τα ριμπάουντς, αλλά η άμυνα και τα 7 λάθη της Μπάρτσα στο α' μέρος έπαιξαν το ρόλο τους. Η Μπάρτσα με ένα 2-10 έκανε το 22-25 , αλλά εκεί ο ΠΑΟ κτύπησε με ένα 11-2 τους αργούς Περπέρογλου και Βεζένκοφ στο 3-4. Ο ΠΑΟ ξέφυγε 39-29 αλλά η Μπάρτσα επέστρεφε συνέχεια με την εμπειρία και με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να σκοτώσει τους Ισπανούς. Στην 4η περίοδο η Μπάρτσα ξεκίνησε με ένα 1-8 (55-54) αλλά δεν μπόρεσε να περάσει ποτέ καθώς με καλύτερο τον Βεζένκοφ και εκτός πεντάδας τον Ναβάρο δεν κερδίζεις τέτοια ματς. Και έχοντας σε τραγική μέρα και τα δύο σέντερ(Τόμιτς-Φαβεράνι). Ολα κρίθηκαν με τον κακό Ράις που χάνει λέι απ και καπάκι κάνει λάθος στο 69-65 στο 38 'και ο Τζέιμς σαν προπόνηση γράφει το 71-65 και τέλος.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Κορυφαίος "πράσινος" ο Μπουρούσης σε άμυνα και επίθεση με 14π και 11ριμπ και έπαιξε 33' αφού ταίριαζε και με τον Φαβεράνι. Ο Σίνγκλετον από τραυματισμό είχε τα κρίσιμα 3/3τρ σε καλές στιγμές. Ο Παππάς είχε μόλις 2π αλλά με πολύ ώριμο ματς σε 18'. Θετικοί Φελντέιν και Γκάμπριελ. Ο Τζεντίλε παραφωνία με 1/8σ και μάλλον πρέπει να δοκιμαστεί στο "2". Ντεφορμέ και ο Νίκολς, κλασικά ήταν άφαντος. Ο Καλάθης κακός με 2/8σ και 2ας σε 15'. Θετικός απλά ο Ρίβερς με τους 13π (3/8τρ ,ξεκίνησε με 3/5). Ο Τζέιμς καλός επειδή δεν έκανε κατάχρηση και έπαιξε άμυνα και ας είχε μόλις 10π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Παππάς απέδειξε ότι τα... σέρνει!
Η βαθμολογία μετά την 19η αγωνιστική της Euroleague
"Τέλειωσε" την Μπάρτσα και μένει ζωντανός για 4άδα
Το κάρφωμα αλά Αντετοκούνμπο από τον Παππά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK