Με κενά ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού

Αν και η χρονιά έληξε με τον καλύτερο τρόπο και όλοι στο πράσινο στρατόπεδο, με την αύξηση του μπάτζετ που αποφασίστηκε, άρχισαν όνειρα για ευρωπαϊκό τίτλο, ακολούθησε μια παγωμάρα, με τον κορμό να χαλάει. Μάλλον κάτι δεν κολλάει καλά στον σχεδιασμό Πασκουάλ. Αναλύει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Με κενά ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού συνεχίζεται, αλλά χωρίς να έχει μέχρι στιγμής ενθουσιάσει κανέναν και με πολλά μέτωπα ανοιχτά. Αν και η χρονιά έληξε με τον καλύτερο τρόπο και όλοι στο πράσινο στρατόπεδο με την αύξηση του μπάτζετ που αποφασίστηκε άρχισαν όνειρα για ευρωπαϊκό τίτλο, ακολούθησε μια παγωμάρα και με τον κορμό να χαλάει.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΠΑΓΩΜΑΡΑ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε βασικά με στόχο να αποκτήσει ένα πρωτοκλασάτο Έλληνα περιφερειακό. Και έδωσε 6 και 3,3εκ. αντίστοιχα σε Σλούκα και Μάντζαρη.

Τελικά κανείς δεν ήρθε και έτσι η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει το κόλπο γκρόσο. Και μέσα στην πορεία χάνεται ο Τζέιμς που έκλεισε στο ΝΒΑ και φεύγει και ο Μπουρούσης. Συνεπώς η ομάδα από εκεί που περίμεναν όλοι να κρατήσει τον κορμό της και να αποκτήσει ένα πρωτοκλασάτο Έλληνα στην περιφέρεια και ένα μεγάλο όνομα Αμερικανού, βρίσκεται στο να ψάχνει από την αρχή.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πριν χρόνια μια προσπάθεια Ελληνοποίησης αλλά δεν προχώρησε καθώς τελικά δεν γίνεται να κάνεις και πρωταθλητισμό και να βγάζεις παίκτες. Συνεπώς υπάρχει προβληματισμός επ' αυτού και ειδικά πως θα στελεχωθεί η ομάδα με τους τουλάχιστον έξι Έλληνες για την Ελλάδα.

Οι Καλάθης-Παππάς είναι οι βασικοί, ο Βουγιούκας που αποκτήθηκε ο τρίτος,τέταρτος ο Όγκαστ και υπάρχουν Μποχωρίδης -Χαραλαμπόπουλος που λογικά θα μείνουν εξ ανάγκης. Η ομάδα θα κοιτάξει να πάρει και τον Θανάση Αντετοκούμπο για τον λόγο αυτό (και μαζί και για το μάρκετινγκ ποντάροντας και σε κάποιες παρουσίες του Γιάννη Αντετοκούμπο του ΝΒΑ).

Από Έλληνες έφυγαν Φώτσης, Μπουρούσης. Και ακούγεται και ο Μήτογλου που είναι δύσκολη περίπτωση και όχι πλέον ο Περπέρογλου. Συνεπώς οι "πράσινοι" αναζητούν Έλληνες παίκτες καθώς αν πχ. δοθεί δανεικός ο Χαραλαμπόπουλος θα έχει ξεμείνει από Έλληνες και θα πρέπει να κλείσει εξάδα με τον Θανάση Αντετοκούμπο.

ΠΗΡΕ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΝΤΑΔΑΤΟΥΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις μεταγραφικές του κινήσεις με την απόκτηση τριών παικτών που κανένας δεν προορίζεται για βασικός λογικά. Ο Βουγιούκας βέβαια μπορεί αν δεν έρθει άλλος σέντερ να πάρει το χρίσμα, ενώ ο Όγκαστ θα πάρει χρόνο και είναι εξελίξιμος. Ο Λεκαβίτσιους επίσης είναι ένας ταλαντούχος πόιντ, αλλά σε καμία περίπτωση βασικός παίκτης. Η ομάδα συνεπώς χρειάζεται λύσεις επειγόντως.

Καθώς έμειναν οι δύο Αμερικανοί αρχικά δηλαδή οι Ρίβερς, Γκάμπριελ και μένει και ο Γκιστ λογικά με βάσει το ποστ Γιαννακόπουλου. Όμως ψάχνει παίκτη στην θέση πια του Τζέιμς αλλά περιμένει και το τελικό Οκ του Σίνγκλετον που ψάχνει συμβόλαιο στο ΝΒΑ αν και δεν είναι εύκολο αλλά αν ισχύει η πρόταση της ΤΣΣΚΑ επίσης θα υπάρχει πίεση

ΤΟ ΠΑΖΛ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει λοιπόν τρεις παίκτες, τους Λεκαβίτσιους, Βουγιούκα, Όγκαστ. Έφυγαν Φώτσης,Τζέιμς, Μπουρούσης, Νίκολς, Φελντέιν. Έμειναν και Γκιστ(λογικά), Γκάμπριελ, Ρίβερς, Καλάθης, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος (αν δεν δοθεί δανεικός) και περιμένουν τις εξελίξεις Σίνγκλετον.

Άρα ο νέος Παναθηναϊκός έχει στην περιφέρεια και στο πόιντ Καλάθη, Λεκαβίτσιους και στο 2αρι τον Παππά. Στο 2-3 ο Ρίβερς, στο 3-4 ο Γκάμπριελ, ο Γκιστ και κάπου εκεί και ο Σίνγκλετον (αν δεν αλλάξει κάτι). Και στο σέντερ Βουγιούκας, Όγκαστ.

Συνεπώς δύο ερωτηματικά. Βάζουμε ότι είναι όλα ΟΚ με τον Γκιστ. Αναμένονται οι εξελίξεις με τον Σίνγκλετον με τις πιθανότητες να μείνει. Και έχει και το θέμα με τους νεαρούς Έλληνας και βασικά αν δοθεί δανεικός ο Χαραλαμπόπουλος. Άρα ο ΠΑΟ έχει κενή για ξένο μια θέση και βάζουμε ότι θα πάρει και τον Θανάση.

Το ερώτημα είναι τι θα πάρει. Αν αποκτήσει τον Ουίμς που παίζει στο 2-3 βασικά αναγκαστικά πρέπει να κατεβαίνει ο Παππάς στο πόιντ ειδικά αν υπάρξει τραυματισμός. Και αν πέρσι ακούγαμε για την κούραση του Καλάθη και ότι θέλει μπακ απ, η διαφορά θα είναι ότι θα έχει κλασικό πόιντ φέτος τον Λιθουανό από τον πάγκο αλλά χωρίς να είναι ακόμα έτοιμος ίσως για μεγάλη ομάδα και δεν βάζουμε καν τραυματισμό Καλάθη που αν έρθει ο Λεκαβίτσιους θα είναι βασικός για 25'!

Λογικά αν πάρει τον Θανάση Αντετκούμπο και τον Ουίμς μαζί και με τον Ρίβερς και τον Γκάμπριελ είναι υπερπλήρης στο 3αρι. Και το ερώτημα είναι τι γίνεται στο 4-5 μετά. Που θα έχει Σίνγκλετον, Γκιστ, όταν ανεβαίνει ο Γκάμπριελ στο "4" και στο σέντερ Βουγιούκας-Όγκαστ και πλέον δεν μπορεί να πάρει άλλο Αμερικανό ή ξένο εκεί(πχ κλασικό 4αρι τύπου Ντόελμαν ) αφού έχει ήδη Ρίβερς, Γκιστ, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ,Λεκαβίτσιους και αν δεν αλλάξει κάτι.

Ο Πασκουάλ άλλωστε θέλει να παίζει με κλασικά σέντερ με πλάτη και ψηλά κορμιά. Αλλά βγαίνει σεζόν με Βουγιούκα-Όγκαστ και το ανέβασμα ενός από Γκιστ-Σίνγκλετον; Μάλλον όχι και κάτι δεν κολλάει καλά στον σχεδιασμό Πασκουάλ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK