Μόνο όσοι θέλουν να παίζουν στην Εθνική

Κατόρθωμα ήταν για τον Σωτήρη Γεωργίου αυτό που πέτυχε σε λίγες μόνο ημέρες η Εθνική ομάδα και βγάζει το καπέλο σε όσους έφεραν το 2/2. Αντιθέτως ψέγει FIBA και Ευρωλίγκα για τα διλήμματα που έβαλαν στους παίκτες.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπράβο στην Εθνική ομάδα που έκανε το καθήκον της σε αυτό το σκέλος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε δύο σημαντικές νίκες σε παιχνίδια που με την σύνθεση που κατέβηκε θα μπορούσαμε κάλλιστα και να χάσει.

Η Ελλάδα (απ)έδειξε ότι έχει φανέλα και πάνω απ' όλα ότι οι παίκτες της, πολλά νεαρά παιδιά αλλά και γερόλυκοι, έχουν όρεξη να την υπηρετούν. Ο στόχος επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Εθνική νίκησε στην Αγγλία, παρά τις αυτοκτονικές τάσεις και τα παιδαριώδη λάθη, ενώ έκανε περίπατο στο δεύτερο με το Ισραήλ στην Κρήτη, ενισχυμένη από το παναθηναϊκό στοιχείο.

ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Στο πρώτο παιχνίδι της κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης, εξαιρουμένου φυσικά του Μπουρούση, και με παιδιά που δεν έχουν τύχη να είναι στην 12αδα υπό άλλες συνθήκες. Παρόλ' αυτά όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κάνοντας κατάθεση ψυχής, παρόλο που γνωρίζουν ότι στην Κίνα δεν πρόκειται να βρεθούν. Άλλοι μάλιστα ήξεραν ότι ούτε στην Κρήτη πρόκειται ν' αγωνιστούν λόγω της ενσωμάτωσης των "πρασίνων".

Χωρίς φιλικό, χωρίς να ξέρει ο ένας τον άλλον και με τις ελάχιστες προπονήσεις η Εθνική βρήκε χημεία που θύμιζε ομάδα διετίας... Καλή η δουλειά από τον Σκουρτόπουλο και τους συνεργάτες του, πάθος, άμυνα αλλά και απρόσμενες λύσεις στην επίθεση από παίκτες που εκτιμούνται ως ρολίστες συνέθεσαν την εικόνα.

Όλοι τους απέδειξαν ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους αντί των φθηνών και αμφιβόλου αξίας Αμερικανών που έρχονται και αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ

Μπράβο στον Μπουρούση που έκανε ταξίδι σχεδόν 60 ωρών από την Κίνα για μόνο ένα ματς, ενώ θα μπορούσε να καθίσει στα... λεφτά του όντας σε ηλικία απόσυρσης εφόσον το ήθελε. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στα 33 του και με τόση ταλαιπωρία στην μπασκετική καριέρα του έπαιζε ως 18άρης δίνοντας τρανό παράδειγμα.

Ο Αθηναίου έδειξε ότι έχει κότσια και μπορεί σε καλύτερη ομάδα ή έστω πρωταγωνιστής στον Άρη, ενώ όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα.

Ο Μαυροειδής π.χ δεν έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ήταν πρώτος μαχητής στην Κρήτη. Ματς στο οποίο ο Θανάσης Αντετοκούμπο ήταν ο ορισμός της ενέργειας!

Το κλίμα που είχε αυτή η ομάδα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και αν κάποιος σταρ δεν θέλει την Εθνική, ας βάλουμε αυτά τα παιδιά που γουστάρουν.

Όσο για τους ακριβοπληρωμένους, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά δεν μπορείς να τους πεις "παράτα το συμβόλαιο ή ριψοκινδυνεψέ το". Άλλο καλοκαίρι, άλλο η μέση της σεζόν. Καλό θα ήταν πάντως να δώσει και ο Ολυμπιακός το "ok" να πάιξουν και οι δικοί του παίκτες όπως αυτοί του Παναθηναϊκού.

BLACK FRIDAY

H περασμένη Παρασκευή πάντως ήταν μια Black Friday Basket με "θύματα" το άθλημα και τους παίκτες που τους έβαλαν διλήμματα χωρίς λόγο. Η FIBA από τη μία και η ηγεσία της Ευρωλίγκα από την άλλη κάνουν παιχνίδια εξουσίας εις βάρος του μπάσκετ.

Θα μπορούσαν να βάλουν νερό στο κρασί τους, θα μπορούσαν να ρωτήσουν παίκτες και ομάδες, θα μπορούσαν να μοιράσουν την τράπουλα στη μέση, αλλά πάνω απ' όλα τους ενδιαφέρει η εξουσία και στο βάθος η κονόμα...

Μ' όλα αυτά το μπασκετάκι είναι στο καλάθι των αχρήστων και χωρίς βούληση. Αν ήθελε η FIBA κάλλιστα θα μπορούσε, αφού δεν έχουμε διοργάνωση το καλοκαίρι, τα δύο παράθυρα να μπουν τον Ιούνιο και να παίζουν οι ομάδες τα έξι ματς σε 20 μέρες, όπως δηλαδή συμβαίνει στο Ευρωμπάσκετ. Θα μπορούσε η Ευρωλίγκα να υποχωρήσει και να κάνει επτά αντί για πέντε διπλές αγωνιστικές.

Όλα τότε θα ήταν καλά!

Όταν όμως κυβερνά η μόστρα, το χρήμα και η εξουσία, ο μόνος χαμένος θα είναι το ίδιο το μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK