Μπερδεμένος μετά το σοκ Κλαβέρ ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Γεωργίου προσπαθεί να εντοπίσει τα επόμενα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού μετά το ναυάγιο με τον Βίκτορ Κλαβέρ.

Μπερδεμένος μετά το σοκ Κλαβέρ ο Παναθηναϊκός

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει μέχρι τώρα εξαιρετικές κινήσεις αλλά η συνέχεια θέλει πολλή δουλειά και δύσκολες επιλογές. Καθώς η απώλεια του Κλαβέρ είναι τεράστια αφού ο Ισπανός θα έλυνε πολλά προβλήματα.

Και τη θέση του βασικού στο ""3 και το ανέβασμά του στο "4" έφερνε τη θέση μοιρασμένη σε αυτόν και τον Γκιστ που με τη σειρά του, αν χρειαζόταν, ανέβαινε και στο σέντερ. Το μεγαλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι ενώ έχει δύο θέσεις ξένων ορθάνοιχτες, παρόλα αυτά ψάχνει πλέον μόνο κοινοτικούς και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερα τα πράγματα.

Οι "πράσινοι" θέλουν έναν παίκτη κλασάτο, βασικά στο 3-4 και αυτός δεν φαίνεται να υπάρχει στην αγορά ακόμα και με 1εκ. Συνεπώς, ο Πεδουλάκης μάλλον θα πάει σε λύσεις με ημίμετρα. Δηλαδή να πάρει ένα παίκτη που να παίζει και στο "3" αλλά και ένα ψηλό ακόμα ενώ θέλει βασικά ψηλό με σουτ όπως ο Φώτσης που λόγω ηλικίας δεν θα έχει πάνω από 10 ποιοτικά λεπτά.

Και το ερώτημα είναι που θα τους βρει. Ο Μαρκοϊσβίλι είναι η πιθανότερη επιλογή αλλά δεν είναι και η καλύτερη λύση. Ο παίκτης είναι 2-3 κατά σειρά και αυτό δεν λύνει το πρόβλημα στη θέση "3" που ο Χαραλαμπόπουλος δεν δείχνει ακόμα έτοιμος έχοντας σοβαρά θέματα για να παίξει το μπάσκετ που πρέπει.

Δεν έχει ακόμα δουλέψει σε έκρηξη και ταχύτητα για να αντιμετωπίσει αθλητικά 3αρι αμερικάνικου στιλ αλλά βασικά είναι πολύ διστακτικός στην επίθεση όπου δεν σουτάρει και δεν απειλεί. Για 10-15' μπορεί σταδιακά να ανεβαίνει αλλά θέλει κλασάτο παίκτη δίπλα του εκτός αν βγει το ρίσκο.

Αλλωστε βασικά πρέπει να βρει ο ίδιος το μπασκετικό θράσος να πάιρνει προσπάθειες με όποιο ρίσκο και όχι φοβισμένα που τον είδαμε ακόμα και στην Εθνική με air ball.

Τι θα δώσει ο Θανάσης

Ο Μαρκοϊσβίλι είναι απλά ένας χρήσιμος ρολίστας αλλά η θέση "3" επουδενί καλύπτεται επάξια με τους δύο αυτούς παίκτες. Βέβαια ο Παναθηναϊκός θα περιμένει μάλλον και τον Θανάση Αντετοκούμπο αν δεν βρει συμβόλαιο ΝΒΑ για να βάλει ενέργεια και άμυνα σε μια κομβική θέση.

Αν και πάλι δεν θα έχει το σουτ και το εύκολο σκορ, αν πάρει και τον Θανάση βολεύεται με τους τρεις αυτούς σχετικά καλά. Οχι όμως μόνο με τους δύο.

Το θέμα μετά εντοπίζεται και στη φροντ λάιν. Η τριάδα Μπουρούσης-Σίνγκλετον-Γκιστ είναι εξαιρετική αλλά σε μια τόσο δύσκολη και επίπονη σεζόν θέλει ενίσχυση. Παπαγιάννης δεν υπάρχει, ο Φώτσης μεγάλωσε άρα ο Πεδουλάκης χρειάζεται ένα ψηλό ακόμα βασικά στο 4αρι αφού ο Γκιστ πάει και στο σέντερ ενώ τα 5αρια δύσκολα κατεβαίνουν μια θεση πιο κάτω.

Και κοινοτικό καλό 4αρι δεν βρίσκεται εύκολα. Συνεπώς και εδώ έχει θέμα η ομάδα και θα πρέπει να κάνει καλή επιλογή. Αλλά με λίγες διαθέσιμες λύσεις. Υπάρχουν κάποιοι κοινοτικοί πάντως στην αγορά αλλά έχουν συμβόλαια οι περισσότεροι.

Οι άλλες λύσεις και ο Μαυροκεφαλίδης

Μία λύση επίσης θα ήταν ο Ούγγρος Χάνγκα της Λαμποράλ που κολλάει τέλεια στο 3-2 αλλά έχει συμβόλαιο και πάει ψηλά ενώ η απόκτηση Βουγιούκα δεν λύνει το πρόβλημα καθώς θα έχει υπερφόρτωση στο σέντερ με παίκτες που δεν πάνε πιο κάτω και θα χαλάσει η ισορροπία σε χρόνους.

Αλλωστε, ο Πεδουλάκης θέλει στο παρκέ για τουλάχιστον ένα 20λεπτο αθλητικό σέντερ και συνεπώς δεν θα κατέβαζε έστω και τον όχι τόσο αξιόπιστο για βασικό 4αρι Σίνγκλετον καθώς τότε θα έπρεπε να έπαιζε με τουλάχιστον 10-15΄με βασικό ψηλό τον Βουγιούκα που δεν νομίζω να ταιριάζει στο στιλ του Άρτζι.

Λύσεις υπάρχουν και άλλες αλλά θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να σπάσει συμβόλαια όπως πχ του Λιθουανού Γιανκούνας της Ζαλγκίρις ή του Μέλι της Μπάμπεργκ . Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον την ανάγκη για τουλάχιστον ένα παίκτη ισάξιο της κλάσης Κλαβέρ στο 3-4 ή να πάει στον Μαρκοϊσβίλι αλλά και τον Θανάση Αντετοκούμπο ή και άλλον ακόμα και στην φροντ λάιν να βάλει κοινοτικό 4αρι με σουτ.

Aλλες λύσεις γενικά θα ήταν ο Περπέρογλου αν τον άφηνε -απίθανο όμως- ο Μπαρτζώκας από την Μπάρτσα, ο Πονίτκα για το 3αρι της Ζιελόνα, ο Μπουνγκού της Λιμόζ .Με προϋποθέσεις από τους παίκτες της Ευρωλίγκα και ο Μ.Μπιέλιτσα θα μπορούσε να δυναμώσει τη φροντ λάιν ενώ και μια επιστροφή Μαυροκεφαλίδη θα ήταν ιδανική λύση, μην ξεχνάμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπουρούσης: "Είχα πρόταση από τους Γουόριορς"

News 24/7

24MEDIA NETWORK