Μπορεί και χωρίς τον Καλάθη!

Το καλό νέο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι πως κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ότι έμαθε να παίζει σε υψηλό επίπεδο χωρίς τον Νικ Καλάθη. Κάτι που στο μέλλον ίσως φανεί... χρήσιμο. Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το "πράσινο"... τρένο και τονίζει πως χρειάζεται επειγόντως μία, αλλά μεγάλη μεταγραφή.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS /  ÊÁËÁÈÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
calathis EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος και από την πολύ δύσκολη έδρα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι και συνεχίζει ακάθεκτος στον δρόμο για το Φάιναλ Φορ, για να βρεθεί στην ίδια πόλη τον Μάιο!

Πέρασε από την πιο σκληρή έδρα της Ευρώπης με το πιο φανατικό κοινό που ήταν και εχθρικό -σε φίλαθλα πάντως πλαίσια- γι αυτόν, λόγω αδελφοποίησης των Σέρβων με τον Ολυμπιακό. Πέρασε και από μια φορμαρισμένη ομάδα χωρίς τον Νικ Καλάθη. Συνεπώς δικαίως γυρίζει με ένα χαμόγελο....να (!) στην Αθήνα.

ΧΤΙΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό μιλώντας για ολόκληρο Παναθηναϊκό να λέμε ότι χτίζει χαρακτήρα, αλλά είναι αλήθεια ότι εδώ και χρόνια εκτός έδρας έχει πρόβλημα .Οι "πράσινοι" μάλιστα ξεκίνησαν προβληματικά και φέτος, αλλά πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην έχοντας μεγάλα συνεχόμενα διπλά με εξαίρεση το Κάουνας.

Συνεπώς η ομάδα δείχνει ότι ξεπερνά το πρόβλημα των εκτός έδρας αναμετρήσεων και σταδιακά αποκτά και την απαραίτητη διάρκεια και συνοχή στην άμυνα. Ο ΠΑΟ πήρε στο Βελιγράδι μια νίκη τετράδας όπως λέμε και με πολλά παράπονα που εκφράστηκαν και διοικητικά για την διαιτησία.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΗ

Το πιο σημαντικό είναι ότι απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στην ανησυχία για το τι θα κάνει χωρίς τον Καλάθη. Χωρίς τον κορυφαίο του δημιουργό(8ας) ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, αλλά πέρασε και από την σκληρή έδρα του Αστέρα. Βρήκε χημεία και ισορροπίες, έβαλε στην εξίσωση και τον Ντένμον που με περισσότερο χρόνο αισθάνθηκε καλύτερα και απέκτησε αυτοπεποίθηση και όλα καλά.

Μάλιστα με ένα σκληρότερο αμυντικά αντίπαλο από την Μακάμπι, με τις κλειστές άμυνες και χώρου, υπήρχε ανησυχία πως θα κυκλοφορήσει η μπάλα και πως θα έρθουν καλά σουτ και δημιουργία. Με τον Παππά αυθημερόν λόγω ίωσης στην Σερβία. Ο ΠΑΟ όμως έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μπορώντας να καλύπτει και σημαντικές απώλειες, όχι βέβαια για καιρό.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ

Ο Παναθηναϊκός αυτή την φορά κέρδισε από την άμυνα. Δεν είχε βέβαια και καμιά ομαδάρα αλλά αν το πάρουμε και αλλιώς αυτός ο μέτριος σε ρόστερ Αστέρας κέρδισε μέσα στην Μαδρίτη με 17τρ(!), έριξε μια 100αρα στην Εφές εντός και πήγε στην Βαλένθια και το γύρισε από -13 στο 35' και καθαρά! Όλα αυτά πρόσφατα. Συνεπώς δεν είναι μικρή δουλειά ότι τον ανάγκασε σε 5/26τρ και αυτό ήταν το κλειδί για να πάει κάτω από τους 75π (με κάτω από 7-8τρ). Ο Πασκουάλ διάβασε πολύ καλά το ματς με τους συνεργάτες του, έβγαζε βοήθειες στους Ρότσεστι και Φελντέιν και προτίμησε να ρισκάρει να χάσει από τον Άντιτς ή τον Μπιέλιτσα που είναι απίθανο.

Ο ΠΑΟ είχε καλή ψυχολογία, συγκέντρωση, διάβασμα, υπομονή, καθαρό μυαλό και κέρδισε ξεκάθαρα από την άμυνα αν και στην επίθεση δεν ήταν κακός με 8/24τρ. Όμως είναι πολύ σημαντικό ότι κέρδισε έχοντας 15 λάθη και 18 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ! Τόσα επιθετικά πήραν οι Σέρβοι που στο σύνολο ήταν μόλις +2 καθότι άστοχοι αυτοί και που δεν τα αξιοποίησαν, καθώς δεν έπιανε πανικό την φροντ λάιν των "πρασίνων" στο πρώτο χαμένο.

Ο ΓΚΙΣΤ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ

Με τρομερό Γκιστ ο ΠΑΟ προηγήθηκε 7-13 με την συγκέντρωση στην άμυνα και έτσι δεν έδωσε δικαίωμα στον Αστέρα να παίξει με την έδρα. Το ματς πήγαινε έτσι μέχρι το σημείο κλειδί στο 22'. Ο Πασκουάλ για πρώτη φορά ξεκίνησε για την άμυνα με τον Θανάση Αντετοκούμπο και στην 3η περίοδο στο 42-44 ο Παναθηναϊκός με 6π μάλιστα του νεαρού, αφήνει 5 ολόκληρα λεπτά (32'-37') τους Σέρβους χωρίς σκορ, κάνει ένα 11-0, πάει στο 42-55 και ουσιαστικά καθαρίζει το ματς.

Πάντως με την πάροδο του χρόνου και την κούραση του Γκιστ ο Αστέρας ροκάνισε και πήγε το ματς στο τρίποντο στο 38' και έχασε και δύο σουτ για την ισοφάριση. Ο ΠΑΟ σκόραρε μόλις 8π σε 9' στην 4η περίοδο και αυτό το σημείο μαζί με τα 18 επιθετικά του Αστέρα (που πάντως είναι ως ένα σημείο δικαιολογημένα από τις αλλαγές στην άμυνα για να μην έχουν πεδίο δράσης Ρότσεστι-Φελντέιν, 3/11σ και 7/18 αντίστοιχα) πρέπει να διορθώσει.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΕΝΤΕΡ

Ο Πασκουάλ πήγε πολύ καλά. Κορυφαίος όλων ο Γκιστ. Πολύ καλός ο Ντένμον με τα 25' και τους 16π. Ο Λεκαβίτσιους μέτριος, ο Παππάς και που πήγε είναι επιτυχία (εξού και τα 0/6σ). Ο Λοτζέσκι σε χαμηλή πτήση. Ο Γκάμπριελ μόνο ένα τρίποντο. Κακός μετά από καιρό ο Ρίβερς που δεν σούταρε καν τρίποντο και είναι είδηση, αλλά και δείγμα ωριμότητας ότι όταν δεν είναι καλά δεν εκβιάζει το σκορ. Έμεινε στους 3π(1/2ς) σε 21'! Ο Σίνγκλετον μέτριος. Ο Βουγιούκας τίποτα. Ο Θανάσης στους κορυφαίους. Και κάτι για το τέλος.

Ο Γκιστ από το καλοκαίρι είχαμε γράψει θα είναι ο βασικός σέντερ του ΠΑΟ. Στο Βελιγράδι έπαιξε 36'! Αν... σκάσει ή έχει τραυματισμό, με τον Βουγιούκα να μην μπορεί στο επίπεδο αυτό και τον Όγκαστ στον κόσμο του, ποιος θα καλύψει το κενό; Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος αφού δεν του βγήκαν Βουγιούκας-Όγκαστ να κινηθεί για παίκτη καθώς παίζει με την... φωτιά(τραυματισμός) σε αυτό το επίπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK