Ντύνει "Kill Βill" τον Γκριν

Ο ρόλος του νεοαποκτηθέντα Ερικ Γκριν στον Ολυμπιακό της σεζόν 2016-2017 μπαίνει στο μικροσκόπιο του Σωτήρη Γεωργίου. Τι ακριβώς περιμένει από τον Αμερικανό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πόσο θα παίζει μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και ποιος ο τελικός στόχος της μεταγραφής.

Ντύνει "Kill Βill" τον Γκριν

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την αρχή της σεζόν έχει στο μυαλό του πολλά πράγματα για την νέα σεζόν και βασικά για τη διαχείριση του αρχηγού και ηγέτη Βασίλη Σπανούλη που πλησιάζει στα 35 και δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε.

Στα μεγάλα παιχνίδια όμως και στην Ευρωλίγκα που όλες οι αναμετρήσεις πλέον με το νέο σύστημα είναι δύσκολες, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει να λύσει και το βραχνά της επίθεσης όταν είναι έξω από την πεντάδα ο Kill Βill!

Ενας από τους λόγους απόκτησης του Έρικ Γκριν δεν είναι άλλος από το ότι ο νέος Αμερικανός μπορεί να ντυθεί Σπανούλης. Ο Γκριν καλείται να παίξει τον ρόλο του Λαρισαίου σταρ στην σεζόν αυτή και να πάρει τις προσπάθειες του αρχηγού. Οπως είναι ήδη φανερό οι δύο παίκτες δεν θα πάιζουν πολύ ώρα μαζί.

Άλλωστε ο χρόνος συμμετοχής του Σπανούλη θα είναι περίπου στα 20-23' και έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα μοιράζεται το χρόνο αυτό σε μεγάλο βαθμό με τον Γκριν. Δίπλα τους θα έχουν ένα παίκτη καλό αμυντικό όπως ο Χάκετ και ο Μάντζαρης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ

Άλλωστε θα δούμε πολλές φορές το δίδυμο της παλιάς Σιένα με Γκριν και Χάκετ που έγιναν γνωστοί από την χρεοκοπημένη, πλέον, πρώην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Γκριν μάλιστα στο διάστημα που θα είναι στο παρκέ χωρίς τον Σπανούλη θα παίζει ουσιαστικά σαν 2αρι και σκόρερ καθώς θα παίρνει πολλά σουτ αλλά και διεισδύσεις μέσα από τις συνεργασίες της ομάδας.

Σαφώς θα υπάρχουν και διαστήματα που θα παίζουν μαζί όταν η ομάδα κυνηγά σκορ, καθώς ο Σπανούλης σε αυτό το δίδυμο θα είναι στον άσο σαν εξαίρετος πλέον δημιουργός και μιας και δεν θα μπορούν να δωθούν πλέον βοήθειες αφού ποιον εκ των δύο παίρνεις το ρίσκο να αφήσεις ελευθερο;

Αλλά σ' αυτό το δίδυμο η ομάδα θα υστερεί στην άμυνα και έτσι είναι πιθανό να βλέπουμε αυτό το σχήμα με τον Χάκετ στο "3" ή τον Παπανικολάου στο για να κρύβουν τους διαδρόμους. Σε αθλητικά σχήματα γενικά στο 3-5 θα πάιζουν μαζί στην περιφέρεια Σπανούλης-Γκριν. Αλλά το πιο λογικό είναι ότι δεν θα τους βλέπουμε πολλή ώρα μαζί και έτσι ο Γκριν που είναι επιθετικογενής παίκτης θα παίρνει τις προσπάθειες του αρχηγού όταν αυτός είναι εκτός πεντάδας.

Ο νέος Αμερικανός θα... ντύνεται Σπανούλης στο παρκέ με τον Σφαιρόπουλο να περιμένει από αυτόν σκορ και μακρινά σουτ για να ξεμπλοκάρει την ομάδα όπως κάνει χρόνια ο Ελληνας σταρ. Κοινώς το μυστικό στο νέο Ολυμπιακό και το μεγάλο στοίχημα όπως λένε στα αποδυτήρια είναι να βγει μια μικρογραφία του αρχηγού ο Γκριν για να έχει πλέον η ομάδα δύο πόλους απειλής και ειδικά τώρα που ο Σπανούλης δεν μπορεί να κάνει κάθε μέρα τα παλιά του όργια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λιοντάρι ο Μάικλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK