Ο "δράκος" πέταξε το μπαλάκι!

Για να μην ξεχνιόμαστε, το θέμα του προπονητή της Εθνικής μας ομάδας παραμένει ορθάνοιχτο. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Ο "δράκος" πέταξε το μπαλάκι!

Αν και η βέβαια αποπομπή του Φώτη Κατσικάρη έχει πλέον κάποιες ενστάσεις, μάλλον επειδή δεν βρίσκεται εύκολα αντικαταστάτης του, αλλά και επειδή ο ίδιος δεν είναι σε ισπανικό σύλλογο που απαγορεύει η λίγκα συμβόλαιο ταυτόχρονα με εθνικό συγκρότημα και δεν νομίζω ότι θα τον... χαλάσει μια παράλληλη απασχόληση.

ΛΥΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ

Και ασφαλώς μπορεί να μην έχουν προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ, αλλά πότε θα βρούμε κόουτς αν αλλάξουμε; Ένα μήνα πριν το τζάμπολ; Γι' αυτό και το θέμα μπορεί τυπικά να μην βιάζει σε χρονικά απόλυτα όρια, από την άλλη όμως είναι και κάτι που πρέπει να λυθεί και όχι σε μήνες αλλά σύντομα. Ο κόσμος ζητά -σε μεγάλο ποσοστό- την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη που έχει ταυτιστεί για την αγάπη του από όλα τα μετερίζια για την φανέλα με το Εθνόσημο ο οποίος έχει φέρει τις μεγαλύτερες και ουσιαστικά τελευταίες επιτυχίες. Άλλωστε ακόμα και για όσους ο Γιαννάκης δεν είναι σύγχρονος προπονητής, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται σαφώς, αποδείχθηκε ότι στην σημερινή εποχή μετρά ο διαχειριστής, όπως καλή ώρα ο Άτσα Πέτροβιτς στην Κροατία που είναι όνομα για να συσπειρώσει τους παίκτες.

Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ

Ο "δράκος" είναι ο ιδανικός στο κομμάτι αυτό και μπορεί να εμπνεύσει πολλούς. Κανείς δεν ξέρει αν και σε τι βαθμό έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο στα πάντα, αλλά θα πρέπει να μπει πάνω απ όλα το εθνικό συμφέρον. Και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιαννάκης πέταξε το μπαλάκι στην ΕΟΚ, λέγοντας ότι δεν έχει καμία πρόταση. Εκτιμώ ότι ο "δράκος" αναζητά την επιστροφή του, ο κόσμος και οι παίκτες στο σύνολό τους τον θέλουν και μάλλον είναι η καλύτερη λύση για να λειτουργήσει ενωτικά και να προωθήσει τα νέα παιδιά και βασικά να φτιάξει πάλι το κλίμα της ομάδας, μετά τις τελευταίες αποτυχίες.

ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ

Ο Γιαννάκης άλλωστε μπορεί να είναι αποκλειστικός στην Εθνική και χωρίς να θέλει τρελά λεφτά, σε μια εποχή με μικρό μπάτζετ λόγω κρίσης. Από τη στιγμή δε που ο ίδιος έδειξε διαθέσιμος και το κεφάλαιο προπονητής Εθνικής ομάδας είναι ακόμα ανοιχτό, είναι η χρυσή ευκαιρία να πέσουν οι γέφυρες από την ΕΟΚ και να γίνει η επαφή που πιστεύω θα οδηγήσει άμεσα σε συμφωνία. Και αυτό γιατί ο "δράκος" είναι έτοιμος -όπως άφησε να εννοηθεί για την επιστροφή του- ώστε η ομάδα να αποκτήσει ένα τεχνικό κοινής αποδοχής, μια σημαία, έναν άνθρωπο που θα τιμήσει όσο περισσότερο γίνεται και ας μην είναι ο... υπερσύγχρονος προπονητής.

ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ειδάλλως θα χαθεί και αυτή η ευκαιρία να πέσουν τα στεγανά της κόντρας και θα ψάχνουμε πάλι από την αρχή, όχι για έτοιμη και έμπειρη λύση μιας και οι προοπτικές δείχνουν ότι θα πρέπει να πάμε πάλι σε μια επιλογή με πολλά ρίσκα, από την εγχώρια πάντα αγορά, αφού οι ξένοι κοστίζουν και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ακόμα και οι άπειροι σχετικά, δικοί μας νέοι και εξόχως εξελίξιμοι κόουτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK