Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τη... χαλάρωση

Ο Λεκαβίτσιους φόρεσε τα παπούτσια του Καλάθη χωρίς φόβο αλλά με... πάθος, η επίθεση που διορθώνει τις ανορθογραφίες στην άμυνα και το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα που αποτελεί κρας τεστ για τον Παναθηναϊκό. Ο Σωτήρης Γεωργίου "διαβάζει" τη νίκη των πράσινων επί της Μακάμπι στο... αήττητο ΟΑΚΑ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - MACCABI TEL AVIV (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
pappas gist EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην έδρα της και πέρασε ένα πονηρό παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο και με μια πολύ πειστική εμφάνιση, καθώς με εξαίρεση ένα δίλεπτο είχε διάρκεια και σοβαρότητα. Όλα αυτά ενώ προ του τζάμπολ υπήρχε ανησυχία μιας και το ματς με την Μακάμπι ήταν στα λεγόμενα πονηρά.

Καθώς η ομάδα του Ισραήλ, με την πολύ βαριά φανέλα, είναι φέτος πολύ καλύτερη από πέρσι και με μια εκρηκτική περιφέρεια, εκεί που ο ΠΑΟ είχε το μεγάλο πρόβλημα με την απουσία του ηγέτη του και κορυφαίου δημιουργού του Καλάθη.

ΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΛΑΘΗ

Το κενό του Καλάθη, που ήταν τελικά σαν να μην έλειψε ποτέ, καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο βασικά με το τον Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός μάλιστα έδειξε πανέτοιμος να πάρει τα ηνία και έκανε τρομερό ξεκίνημα με 8π! Την θέση ακόμα μοιράστηκαν Παππάς βασικά και Ντένμον.

Γενικά όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε θέμα με 17 ασίστ αν και βέβαια προσέχουμε ότι η Μακάμπι δεν είναι ομάδα που πιέζει πολύ και δεν έχει καλή άμυνα ειδικά χώρων για να χρειάζεσαι καλά πόιντ γκαρντ. Συνεπώς το κενό του Καλάθη ήταν σαν να μην υπήρξε και όλοι στον ΠΑΟ πήραν καλό βαθμό

ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με τρομερά ποσοστά στο τρίποντο στο ΟΑΚΑ που είχε 13000 κόσμο και πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Από την αρχή του ματς ο ΠΑΟ ήθελε να σκοράρει απέναντι σε μια σοφτ ομάδα με πολύ Αμερικάνικο μπάσκετ 85-90π και το πέτυχε με άνεση. Αυτή την φορά δεν είχε 15τρ όπως με το Μιλάνο αλλά είχε 11/26 που είναι πάλι εξαιρετικά ποσοστά.

Οι "πράσινοι" δεν είχαν πρόβλημα σε κανένα σημείο στην επίθεση, καθώς είχαν πλουραλισμό και σκορ από όλες τις θέσεις και έτσι δεν προβληματίστηκαν ποτέ. Μάλιστα μόλις ο ΠΑΟ έπαιξε και άμυνα για μερικά λεπτά, εκτόξευσε την διαφορά στους 15π και καθάρισε από νωρίς το ροζ φύλλο αγώνα.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά με τους 8π το Λεκαβίτσιους (13-6) αλλά στο 8' η Μακάμπι με πολύ επιθετικό παιχνίδι και την είσοδο του Κόουλ ισορρόπησε(18-18). Ο ΠΑΟ έπαιρνε όμως εύκολα διαφορές από την επίθεση και με τον Γκιστ κυρίαρχο κάτω από το καλάθι(13π) στο ημίχρονο και τον Ρίβερς καυτό να βάζει 3/3τρ στο α' μέρος, με τα 6/11 συνολικά έκλεισε 49-43. Ήταν φανερό ότι μόλις βελτίωνε την άμυνα θα καθάριζε το άγχος και το πονηρό της αναμέτρησης. Με την άνοδο και του Σίνγκλετον και του Παππά πήγε στο 72-56 στο 31'.

Εκεί οι "πράσινοι" χαλάρωσαν και η μαχητική Μακάμπι επέστρεψε με ένα 2-11(74-67). Τα 2τρ του Ντένμον όμως τελείωσαν τα όνειρα της ομάδας του λαού (83-69 και 86-71 στο 37' με τον Γκάμπριελ-3π). Ο ΠΑΟ πήρε και τα ριμπάουντ (35-27) έχοντας συγκέντρωση και εξαιρετική διαχείριση από τον Πασκουάλ. Ο Γκιστ κορυφαίος(15π,10ρ και 4ας).

Ο Σίνγκλετον 14π-10ρ. Ο Ρίβερς σταθερή αξία (15π με 3/4τρ), ο Παππάς 14π, ο Ντένμον έβαλε τα 2τρ. Ο Λεκαβίτσιους είπαμε εξαιρετικός. Ο Λοτζέσκι άστοχος (1/5σ), τίποτα ο Βουγιούκας, δεν πήρε χρόνο ο Όγκαστ και ο Θανάσης Αντετοκούμπο καλός σε άμυνα και ενέργεια στο ξεκίνημα.

ΠΟΝΗΡΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ο ΠΑΟ έχει σε δύο μέρες ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο καυτό Βελιγράδι. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι σε τρομερή φόρμα και ας συνετρίβη τη Τρίτη στην Πόλη από την Φενέρ σε μια αναμέτρηση που εμφανώς παράτησε το παιχνίδι.

Όμως ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολη αποστολή και επειδή πάει στην πιο σκληρή έδρα της Ευρώπης αλλά και επειδή εκεί θα πρέπει πραγματικά να καλύψει το κενό του Καλάθη ενω θα του λείψει και ο Παππάς. Ο Αστέρας θα παίξει πολύ σκληρή άμυνα στο όριο του φάουλ και θα λείψει η εμπειρία του Καλάθη όπως και η δημιουργία στις άμυνες χώρου των Σέρβων που έχουν και τρομερά ποσοστά στο τρίποντο εδώ και ένα μήνα.

Ματς σημαντικό για τους "πράσινους" και τεστ για πολλούς λόγους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK