Οι πονοκέφαλοι του Πεδουλάκη για το ΣΕΦ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έχει να λύσει το γόρδιο δεσμό των Αμερικανών που θα χρησιμοποιήσει. Ποιος είναι ο σίγουρος "κομμένος" και ποια τα δύο σενάρια για να "χτυπήσει" τον πρωταθλητή. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Οι πονοκέφαλοι του Πεδουλάκη για το ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το ΣΕΦ και ασφαλώς για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα αλλά και το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Όμως, κακά τα ψέματα, το ΣΕΦ είναι αυτό που έχει στο μυαλό του και ιδιαίτερα καθώς πρέπει να "κόψει" δύο Αμερικανούς αφού οι 6 πέρασαν από τον 2ο γύρο και μετά. Οπως έχουμε γράψει προ καιρού ο Φελντέιν πρέπει να θεωρείται ο μόνος σίγουρος "κομμένος". Όμως για το ποιός θα είναι ο δεύτερος, ο Πεδουλάκης ακόμα δεν έχει αποφασίσει και έχει μπερδευτεί σε βαθμό σοβαρού πονοκεφάλου...

Αυτό καθώς Τζέιμς, Γκιστ και Σίνγκλετον δεν κόβονται για λόγους ασφαλώς κατανοητούς. Ποιός μένει; Ο Ρίβερς ή ο Νίκολς; Το μεγάλο πρόβλημα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι ότι καθώς δεν έχει καθαρό 3αρι στάρτερ, αφού ο Χαραλαμπόπουλος είναι ακόμα νεαρός και άγουρος, θέλει και τους δύο Αμερικανούς.Τον Ρίβερς για κοντά σχήματα και τον Νίκολς για ψηλά.

Επιπροσθέτως ο πρώτος πάει και στην περιφέρεια στο "2"και ο δεύτερος ανεβαίνει και στο "4" δίνοντας αμφότεροι πολύ ενέργεια σε νευραλγικές θέσεις. Αν "κοπεί" ο Ρίβερς, ο Άρτζι δεν έχει πρόβλημα στις θέσεις 3-5 καθώς θα πάρει ένα 25λεπτο ο Νίκολς και αν χρειαστεί θα ανεβαίνει και στο 4αρι σε περίπτωση που χρειαστεί να ανέβει στο σέντερ ο Γκιστ ή όταν πάρει ανάσες ο τελευταίος και θέλει ενέργεια που δεν διαθέτει ο Φώτσης.

Όμως σε αυτή την περίπτωση θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια. Με δεδομένη την απουσία -πάντα σε αυτό το πλάνο που αναλύουμε-στην περιφέρεια μένουν οι πόιντ γκαρντ Καλάθης-Τζέιμς που προφανώς θα παίξουν και ένα διάστημα μαζί και στο "2"θα πάρει τουλάχιστον ένα 20λεπτο ο Παππάς.

Στο σχήμα αυτό θα χωρέσει λίγο και ο Μποχωρίδης με τα αμυντικά του κυρίως προσόντα. Όμως ο Παππάς δεν είναι καλός αμυντικός και συνεπώς ο Πεδουλάκης χάνει τον καλύτερο αμυντικό του για την περιφέρεια (Ρίβερς) που παίζει στο κλασικό 2-3.

Ελλοχεύει και ο κίνδυνος με τα φάουλ που θα φέρει υπερφόρτωση στους βασικούς ή θα αναγκάσει τον Πεδουλάκη να χρησιμοποιήσει πάνω από 10-15' τον Μποχωρίδη που δεν είναι και πολύ της εμπιστοσύνης μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και Γκριν φέτος. Βέβαια το πιο πιθανό είναι ότι ο 'Αρτζι θα καταφύγει στις αγαπημένες του άμυνες στο πικ εν ρολ με τον Γκιστ να βγαίνει ψηλά έξω.

H εναλλακτική

Πάμε στο άλλο σενάριο τώρα. Μέσα ο Ρίβερς, έξω ο Νίκολς. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανησυχία του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι η κούραση του Γκιστ και τα φάουλ στο σέντερ. Βασικά θα είναι αναγκασμένος να παίξει και τα 40' με τους Μπουρούση-Σίνγκλετον.

Να διαχειριστεί επίσης την κοπωση του Γκιστ που θα πρέπει να βγάλει ένα μεγάλο ματς με τον Φώτση στο "4" και με ειδικές αποστολές και άρα επιπλέον επιβάρυνση, στην άμυνα. Και αν ψιλοβγεί η κατάσταση αυτή που έχει ανησυχία και στα φάουλ του Γκιστ γιατί τότε θα πρέπει να πάιξει πολύ ώρα ο μεγάλος πια Φώτσης,το ερώτημα είναι τι γίνεται στο 3αρι.

Μιας και ακόμα και ο βασικός -στο σενάριο κόβεται ο Νίκολς-Χαραλαμπόπουλος μπορεί να χρειαστεί να ανέβει για ανάσες στο 4αρι. Όμως ο Έλληνας νεαρός θα πάρει γεμάτο 20λεπτο και παραπάνω. Και το κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο Χαραλαμπόπουλος είναι ακόμα φοβισμένος και δεν παίρνει προσπάθειες αν και στο ΣΕΦ πέρσι στους τελικούς έπαιξε καλά.

Από πίσω του θα πάρει ένα 10-15λεπτο ο Ρίβερς για μπακ απ που θα αναγκάσει τον προπονητή του Παναθηναϊκού να πάει και σε χαμηλά σχήματα. Αλλά επίσης χωρίς τον Νίκολς ο Παναθηναϊκός εξασθενεί στο "3" που μην ξεχνάμε έχει την μεγάλη του δύναμη ο Ολυμπιακός με Λοτζέσκι,Παπαπέτρου και Παπανικολάου και που θα ψάχνει τα μις ματς με τον Ρίβερς για να βρει μακρινό σουτ.

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς πονοκεφάλους αμυντικούς ανάλογα με τον ποιόν Αμερικανό από Ρίβερς ή Νίκολς θα κόψει. Και το βέβαιο είναι ότι είναι μια δύσκολη απόφαση, ενώ όποιος από τους δύο Αμερικανούς κερδίσει την συμμετοχή σε ΣΕΦ και 1ο γύρο ειδικά με τον Ολυμπιακό θα είναι πασπαρτού σε δύο θέσεις και θα πάρει τουλάχιστον 27-30' συμμετοχής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η μετάλλαξη και ένας εξάστερος που αρέσει πολύ

News 24/7

24MEDIA NETWORK