Η κριτική και η αντίδραση Σφαιρόπουλου

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου περί άδικης κριτικής, αναρωτιέται πού είναι η φετινή επιτυχία για τον Ολυμπιακό και περιμένει για το τελικό ταμείο.

Η κριτική και η αντίδραση Σφαιρόπουλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για άδικη κριτική ουσιαστικά στον Ολυμπιακό και προφανώς και στον ίδιο, καλύποντας τους παίκτες του μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ομως εδώ έχει κάνει ένα λάθος. Κανείς δεν κριτικάρει άδικα τον Ολυμπιακό, αναφερόμενος βεβαίως στους καλόπιστους σχολιαστές και όχι σαφώς στους εμπαθείς. Ο Ολυμπιακός έιναι μια ομάδα που ζει για να παίρνει τίτλους και έχει μονόδρομο τον πρωταθλητισμό σε όλα τα αθλήματα και συνεπώς, με βάση το αποτέλεσμα, κρίνεσαι σε αυτό το επίπεδο.

Δεν δικαιολογούνται οι ήττες από την Μπάμπεργκ

Και η φετινή χρονιά δεν εξελίσσεται καλά για τους "ερυθρόλευκους". Ξεκίνησαν με ένα χαμένο κύπελλο μετά την ήττα εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα καθαρά. Στην Ευρωλίγκα η ομάδα ακόμα ελπίζει στην πρόκριση, έστω με λίγες πιθανότητες που θα εξαντλήσει, αλλά η πορεία δεν είναι πετυχημένη κι ας έχει απόλυτο δίκιο-σε αυτό- ο προπονητής της ομάδας, ότι είναι δηλαδή στο δυσκολότερο όμιλο, όλων των εποχών, προσθέτω εγώ. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί να χάνεις δύο φορές από την Μπάμπεργκ και να τρως 20 πόντους στο Κάουνας από την ουραγό Ζαλγκίρις. Μπορεί να είναι μέσα στο πρόγραμμα ακόμα και μια 20αρα από την -κακή φέτος- Μπαρτσελόνα, αλλά οι εμφανίσεις της ομάδας και οι ήττες σοκ, δείχνουν ότι η πορεία δεν είναι καλή, πόσο μάλλον αν έρθει και ο αποκλεισμός.

Που είναι η επιτυχία;

Συνεπώς τι μένει, αν πάμε στο αρνητικό σενάριο; Η Ελληνική λίγκα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επικαλέστηκε ότι η ομάδα του έχει μόλις μια ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις και την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Δηλαδή η επιτυχία επ' αυτού που είναι; Εγώ διαφωνώ και μαζί του και με τον Τζόρτζεβιτς για παράδειγμα, αν έχει την ίδια άποψη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επίσης έχει μια ήττα. Ο Ολυμπιακός είναι λογικό εξ αρχής να μοιραστεί τις νίκες με τον "αιώνιο" αντίπαλο και η επιτυχία σε αυτό είναι ότι έχει καθαρά την ισοβαθμία. Όμως οι εμφανίσεις στα άλλα παιχνίδια που είναι όχι απλά φαβορί, αλλά η μέρα με την νύχτα, αν συγκρίνουμε μπάτζετ και ρόστερ, δεν είναι καλές.

Καταρχήν μη βιαζόμαστε, καθώς αν χάσει για παράδειγμα ο Ολυμπιακός στο "Αλεξάνδρειο" από τον Άρη, μάλλον θα χάσει και την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, οπότε πριν απ' αυτούς, η κανονική περίοδος θα χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Αλλά ακόμα και αν μείνουν τα πράματα ως έχουν ο Ολυμπιακός των 10 εκ. ευρώ μπάτζετ είναι επιτυχία να κερδίζει (τα ίδια ισχύουν ασφαλώς και για τον ΠΑΟ ειδικά φέτος) με την τύχη στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ των 400-500 χιλ. ευρώ, ή να περιμένει να χάσει 2 βολές ο Παπαντωνίου για να γλιτώσει το σοκ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ; Μήπως επίσης να ξεχάσουμε ότι νίκησε στο τέλος στο ΣΕΦ τον ...μισό ΠΑΟΚ και ότι ανάλογα στο φινάλε πέρασε από την Κηφισιά, ενώ έχανε στα ημίχρονα με Άρη εντός και Λαύριο εκτός;

Στο τέλος το ταμείο

Ο Ολυμπιακός λοιπόν -με αφορμή και τις δηλώσεις Σφαιρόπουλου- έχει μέχρι τώρα μια κακή σεζόν, κατώτερη των προσδοκιών και βασικά είναι 30-40% χειρότερος σε απόδοση από την ομάδα (σαν εικόνα) που έκλεισε το 2015. Από εκεί και πέρα βέβαια, υπάρχουν δικαιολογίες (όπως οι τραυματισμοί), αλλά και θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος που θα κρίνει το αποτέλεσμα που θα έχει στην Ευρωλίγκα, αλλά και στη λίγκα μας. Γιατί πλέον ο Ολυμπιακός -κακά τα ψέματα- είναι μια ανάσα από τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα και μετά θα έχει μονόδρομο τον εγχώριο τίτλο. Για να σώσει σε αυτή την περίπτωση την σεζόν και να μην κριθεί πλήρως αποτυχημένη, ενώ στις συζητήσεις μπαίνει και το θέμα των αλλαγών των ξένων και δη του Γιανγκ μετά τον τραυματισμό του αλλά και ο αρχικός σχεδιασμός της ομάδας και η απόκτηση του Όντομ.

Η μάχη για τη σωτηρία

Τέλος, χαμός στην ουρά για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α2. Οι 8 νίκες είναι ασφάλεια λογικά, αλλά και οι 7 με ισοβαθμίες ίσως είναι αρκετές . Οι νεοφώτιστοι Καβάλα και Αρκαδικός είναι σε δύσκολη θέση. Η Καβάλα με τις αλλαγές στο ρόστερ απ' όταν ανέλαβε ο Γιατζόγλου είναι άλλη ομάδα και παλεύει, αλλά είναι αμφίβολο αν προλάβει καθώς έχει τον ΠΑΟ μέσα και για να πάει στο 8 θέλει νίκες σε Τρίπολη (τότε ρίχνει τον Αρκαδικό) και Ρόδο (την επόμενη εβδομάδα) και στο φινάλε τον ΠΑΟΚ μέσα.

Ο Αρκαδικός που έχασε την ισοβαθμία με το Λαύριο, θέλει νίκες μέσα με Τρίκαλα (έχει -28 πάντως ήδη) και Καβάλα και στην Αμαλιάδα αφού έχει και την ΑΕΚ εκτός. Ο ντεφορμέ Κόροιβος έμεινε στις 7 νίκες και πρέπει να κερδίσει μέσα τον Αρκαδικό, ενώ έχει και το Λαύριο. Τα Τρίκαλα επίσης στις 7 νίκες έχουν μέσα ΠΑΟΚ και Απόλλωνα και καλές ισοβαθμίες. Μάλιστα με ένα διπλό σε Λαύριο και Τρίπολη καθαρίζουν άνετα. Ενώ το Λαύριο με 7 νίκες είναι και καλύτερο βάση εικόνας, αλλά έχει και μέσα Πάτρα και Τρίκαλα (και έχει την ισοβαθμία με Αρκαδικό) και εκτός ΠΑΟΚ και Κόροιβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ενοχλημένος ο Σφαιρόπουλος με την κριτική: "Ξέρετε σε ποιον όμιλο παίζει ο Ολυμπιακός;"

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός, η ΑΕΚ "χτίζει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK