Καλή κίνηση με Μπιρτς

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και εξηγεί τι μπορεί να προσφέρει στον Σφαιρόπουλο.

Καλή κίνηση με Μπιρτς

Ο Καναδός σέντερ Κεμ Μπιρτς αποκτήθηκε -όπως αναμενόταν- από τον Ολυμπιακό και θα θωρακίσει μαζί με τον Γιανγκ την "ερυθρόλευκη" ρακέτα.

Πλέον εκτιμώ ότι θα αποτελέσει παρελθόν ο Μιλουτίνοφ, καθώς ο Γιανγκ αλλά και ο νέος ξένος είναι ψηλά παιδιά και πιθανότατα ο Σφαιρόπουλος θα δώσει την 3η θέση του σέντερ σε Έλληνα, ώστε να έχει άνεση κινήσεων.

Η επόμενη κίνηση

Από εκεί και πέρα βέβαια μάλλον η επόμενη κίνηση θα είναι να πάρει κάποιον Αμερικανό, όπως δηλαδή περιμένει τον Γουάιτ του Άρη πίσω από τον Πρίντεζη αν και δεν είναι βέβαιο. Είναι όμως μάλλον το πιθανότερο σενάριο. Ο Κεμ Μπιρτς άλλωστε είναι ένα δυναμικό αθλητικό κλασικό 5αρι και δεν μπορεί να παίξει στο "4". To καλό είναι ότι παίζει λίγο και με πλάτη και είναι βασικά δυνατός αμυντικός. Πάντως είναι ένας παίκτης που είναι η κλασική περίπτωση 5αριών που διαλέγει η ελληνική ομάδα. Παίκτης δηλαδή των 500χιλ. δολαρίων που είναι αθλητικότατος. Και μαζί με τον Γιανγκ θα κάνει νομίζω ένα εξαιρετικό δίδυμο σε όλα τα επίπεδα και θα ανεβάσει κλασικά -όπως και όλοι οι προηγούμενοι "ερυθρόλευκοι" σέντερ- το κασέ του με το καλημέρα.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ο Μπιρτς είναι ένα παίκτης που θα μπορούσε να βρει δυνατότερο οικονομικά συμβόλαιο ακόμα και στην Τουρκία, αλλά προτίμησε να ποντάρει στην ανέλιξή του. Ξέροντας ότι πάει σε άκρως μπασκετική ομάδα η οποία βασικά παίζει στην Ευρωλίγκα. Είναι σίγουρο ότι στην Τουρκία και την Ρωσία με τους 10π. και 9ρ. θα μπορούσε να βρει συμβόλαιο πάνω από 800χιλ. Αλλά θα πήγαινε στην άγονη γραμμή, δεν θα έπαιζε Ευρωλίγκα ή δεν θα ήταν σε δυνατό γενικά κλαμπ.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ

Συνεπώς διάλεξε το σωστό γι αυτόν, ποντάροντας ότι στην Ελλάδα θα μπορέσει να ανεβάσει το κασέ του και αν έχει καλά νούμερα, να γυρίσει ακόμα και στην Τουρκία σε 2 χρόνια, σε μεγαλύτερο επίπεδο με διπλά και τριπλά λεφτά. Πάντως θέλει δουλειά σε πολλούς τομείς ακόμα και στις βολές. Άλλωστε δεν έχει κάνει κάτι σημαντικό σε κολλέγιο και βασικά παίζει με τα αθλητικά του προσόντα.

Προσέχουμε ότι δεν σουτάρει καθόλου από μακρυά και ότι έχει πολύ άσχημα (65%) ποσοστά στις ελεύθερες βολές, που θα πρέπει ασφαλώς να βελτιώσει. Δύσκολα θα έχει τα νούμερα της Τουρκίας και της μέτριας Ουτσάκ εδώ, αλλά μην ξεχνάμε ότι στον Ολυμπιακό θα βρει έτοιμες φάσεις από τα δημιουργικά γκαρντ και ειδικά τον Σπανούλη. Και έτσι μπορεί να τελειώσει με τον δυναμισμό του φάσεις και να έχει 8-10π. και 5-6ρ. που είναι καλά νούμερα πλέον για την Ευρωλίγκα και για μεγάλη ομάδα.

ΑΝΤΙ-ΧΑΝΤΕΡ

Άλλωστε ο Ολυμπιακός τον παρακολουθεί καιρό, αφού τον ήθελε και μέσα στην σεζόν, αλλά δεν τον άφησε η Ουτσάκ. Ο Μπιρτς θα πάρει βασικά την θέση του Χάντερ και είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα οικονομικά δεδομένα του Ολυμπιακού πλέον, σε σχέση και με τον ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκλεισε τον Μπιρτς ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK