Καυτή "ερυθρόλευκη" εβδομάδα

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την δυάδα παιχνιδιών που "έρχονται" για τον Ολυμπιακό και αναμένεται να κρίνουν πολλά

Καυτή "ερυθρόλευκη" εβδομάδα

Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα έχει μπροστά του ο μπασκετικός Ολυμπιακός. Μια εβδομάδα "φωτιά" με δύο πολύ κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τους φετινούς στόχους.

Οι "ερυθρόλευκοι" την Πέμπτη παίζουν στην Γερμανία με την Μπάμπεργκ σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο στην Ευρωλίγκα, καθώς με ήττα χάνονται. Είχαν γνωρίσει μια ταπεινωτική ήττα σοκ στο ΣΕΦ στον 1ο γύρο που την κουβαλάνε ακόμα και μετά και τις νέες ήττες πάνε στο γραφικό Μπάμπεργκ με μηδενικά περιθώρια. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου για να προκριθεί θέλει ή το απόλυτο -που δεν είναι ανέφικτο πάντως- ή έστω να πάει στις 8 νίκες με 4/5 έχοντας αρκετές ισοβαθμίες. Με ήττα όμως στο Μπάμπεργκ θα κυνηγά πολύ δύσκολα πράματα και θα θέλει μόνο το απόλυτο στην συνέχεια.

Και γι' αυτό το ματς είναι ζωής ή θανάτου αφού μια ήττα θα φέρει και μεγάλη γκρίνια, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το καλό για τον Σφαιρόπουλο ειναι ότι η ομάδα του με την Λαμποράλ έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και έπαιξε την παλιά καλή άμυνα. Παράλληλα, θα μπει και ουσιαστικά πια ο Ουόρικ και θα περιμένει και την επιστροφή Λοτζέσκι.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει από το Μπάμπεργκ θα έχει και ψυχολογία και θα μπορεί να εκτιμηθεί ότι περνά την κρίση που κρατά 1,5-2 μήνες.

Πάντως είναι σαφέστατο ότι οι "ερυθρόλευκοι" κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Όσο φιλότιμη και πονηρή και αν είναι φέτος η Μπάμπεργκ του Ζήση (πρωταθλήτρια σε μια ανερχόμενη λίγκαι με 15 συνεχόμενες νίκες εκεί), δεν παύουμε να μιλάμε για την πιο σκληρή και ανατρεπτική ομάδα της διοργάνωσης τα τελευταία 6-7 χρόνια.

Το ντέρμπι με ΑΕΚ

Ταυτόχρονα όμως ο Ολυμπιακός έχει μετά την Γερμανία μια ακόμα κολλητή εκτός έδρας αναμέτρηση. Αυτή με την ΑΕΚ στο αφιλόξενο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να έχει τις δικές της φιλοδοξίες. Άλλωστε, είχε παλέψει στα ίσα μέχρι τέλους με τον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός έχει την ισοβαθμία με τον ΠΑΟ και κρατά στα χέρια του και το πλεονέκτημα έδρας που συνηθίζεται να αποκαλείται μισό πρωτάθλημα.

Αλλά θα πρέπει να περάσει από την ανεβασμένη ΑΕΚ που έχει και καλό μπάτζετ και καλό προπονητή πια και πολύ κόσμο πάνω απ' όλα. Όπως και να έχει και αυτό το αποτέλεσμα κρίνει πολλά καθώς μια ήττα θα φέρει τους "ερυθρόλευκους" σαν αουτσάιντερ στο φινάλε για το πλεονέκτημα.

Συνεπώς μιλάμε για μια δυάδα εκτός έδρας αγώνων πολύ κρίσιμων και άρα με πίεση στην ομάδα. Παιχνίδια που είναι φαβορί σαφώς ο Ολυμπιακός αλλά είναι στα πονηρά και ειδικά με την ασταθειά του εδώ και 2 μήνες οι αναμετρήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ακόμα πιο πονηρές.

Το θέμα είναι αν θα δούμε τον σοβαρό και πειθαρχημένο στην άμυνα Ολυμπιακό που τότε θα έχει σαφώς το πάνω χέρι. Με την κλασική του ενέργειά του. Και φυσικά το ελληνικό ντέρμπι έχει να κάνει και με την ψυχολογία του Ολυμπιακού από το Μπάμπεργκ. Με ήττα εκεί το ματς στο ΟΑΚΑ θα έιναι ακόμα πιο πιεστικό και δύσκολο. Αν περάσει από το Μπάμπεργκ και ειδικά αν το κάνει με μια πειστική εμφάνιση, θα μπει με άλλο αέρα και στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δίνει το δικαίωμα ο ίδιος με την εικόνα του να θεωρούνται πολύ κρίσιμα και πονηρά τα εκτός έδρας αυτά παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τους στόχους του και την ψυχολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ξέρει: ενέργεια και άμυνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK