Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ξέρει: ενέργεια και άμυνα

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Ολυμπιακό που εφάρμοσε τέλεια το σχέδιο εξόντωσης της Μπασκόνια βρίσκοντας σκορ στο ανοικτό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ξέρει: ενέργεια και άμυνα

Από την Πέμπτη γράψαμε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει τη (γνωστή) σκληρή άμυνά του, να βγάλει ενέργεια στο παρκέ και να κρατήσει την επιθετική Μπασκόνια στους 70-72 πόντους. Τότε και μόνο δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στον όμιλο - φωτιά.

Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα του Σφαιρόπουλου το βράδυ της Παρασκευής, με ωραία ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, και πηγαίνει για την τελική αντεπίθεσή της με καλό πρόγραμμα στη δική του μάχη. "Καθάρισε" εύκολα τη φορμαρισμένη και επικίνδυνη Μπασκόνια που μπορεί να μην διαθέτει κανένα τρομερό ρόστερ αλλά είχε παρακαταθήκη δύο τεράστια διπλά σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Έφτιαξε το μέλλον του αρκεί να...

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε ένα ματς χωρίς αύριο και κυνηγά την πρόκριση με αξιώσεις, καθώς έχει ένα κάλο πρόγραμμα χωρίς όμως περιθώριο απωλειών. Ακολουθεί τώρα το ματς στο Μπάμπεργκ με την ομάδα του Ζήση να έχει κάνει τη ζημιά στο ΣΕΦ, την οποία οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν ρεφάρει ακόμα. Το βασικό πάντως είναι πως η ελληνική ομάδα, αν προφυλάξει την έδρα της και πάρει ένα μεγάλο διπλό με τη Χίμκι την προτελευταία αγωνιστική μπορεί να φτάσει ακόμη και στις εννέα νίκες προσπερνώντας ομάδες που είναι πιο πάνω της αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχουν ανάλογο πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με τον τρόπο που ξέρει και μπορεί και μόνο με αυτόν θα προχωρήσει. Δηλαδή με την ενέργεια και την άμυνα. Με αυτήν έβγαλε φάσεις στο τρανζίσιον και έβαλε ισχυρές βάσεις με το εντυπωσιακό 16-0 στη δεύτερη περίοδο, όταν το 25-25 έγινε σε ένα τρίλεπτο και κάτι 41-25, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 44-30 και ας είχε μόλις 1/5 τρίποντα.

Στη συνέχεια απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα έκανε συντήρηση και προβλημάτισε λίγο όταν η διαφορά έπεσε από τους 15-20 πόντους (73-65), αλλά ποτέ δεν κινδύνεψε. Βέβαια η διάρκεια είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά το ματς αυτό δεν είναι κριτήριο ανησυχίας, καθώς υπήρχε άνεση και δεν είχε να σκεφτεί τη διαφορά, δεδομένου του διπλού στη Βιτόρια.

Από εδώ και πέρα με καλή ψυχολογία οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν νίκες και εκτός έδρας βρίσκοντας παράλληλα τη χαμένη ταυτότητά του, όπως φάνηκε μετά την 2η αγωνιστική της β' φάσης. Παράλληλα περιμένουν τον Λοτζέσκι και την ενσωμάτωση του Γουόρικ, ο οποίος έπαιξε λίγο, ήταν όμως θετικός διεκδικώντας όλες τις μπάλες από θέση 4 και 5, όντας μαχητικός και αλτικός. Τουλάχιστον εκεί θα βοηθήσει.

Έτρεχε παρά σούταρε

Συνολικά και ενώ κρατάμε και τη μεγάλη παρουσία του κόσμου που παρά το "πάγωμα" από τις τελευταίες εμφανίσεις γέμισε το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κέρδισε, άρεσε και ελπίζει για τη συνέχεια με την καθαρή νίκη του σε ένα πονηρό ματς που είχε πίεση. Γιατί μπορεί να μην τρομάζει η Μπασκόνια, αλλά δεν είναι και λίγο πράμα οι 20 πόντοι διαφορά.

Είναι σίγουρα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός νίκησε παρά τα 4/13 τρίποντα, που δεν είναι καθόλου καλό νούμερο. Το αποτέλεσμα πάντως δείχνει ότι δούλεψε σχεδόν τέλεια στο πλάνο του με την άμυνα και το τρανζίσιον, βρίσκοντας ανοιχτο γήπεδο πολλές φορές. Είχε επίσης ένα θέμα στην αντιμετώπιση του Μπουρούση που είχε 19 πόντους με 8/8 δίποντα και αυτό προβληματίζει.

Στον έλεγχο των παικτών ο Σπανούλης θετικότατος με 14ππόντους από καλά ποσοστά (5/8) και 8ασίστ. Κορυφαίος ο Πρίντεζης. Στο σέντερ Χάντερ, Μιλουτίνοφ και Γουόρικ μοιράστηκαν το χρόνο, χωρίς να κάνουν κάτι τρομερό. Ο Οντομ με ενέργεια και ένα απίθανο κάρφωμα για χάι λάιτ. Θετικός ο Παπαπέτρου. Ενέργεια, αυτό που ξέρουν δηλαλδή Χάκετ και Στρόσμπερι. Ο Μάντζαρης προσπάθησε στην άμυνα και ήταν θετικός, αν και επιθετικά ήταν ξανά "άσφαιρος". Ο Παπανικολάου σταδιακά μπαίνει στην εξίσωση, αλλά του λείπουν παιχνίδια.

Η Μπασκόνια σούταρε περισσότερα τρίποντα από δίποντα με κορυφίο τον Μπουρούση, αλλά της έλειψαν πολλά και βασικά στην άμυνα σε σχέση με όσα ξέραμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 82-68

News 24/7

24MEDIA NETWORK