Ο Σφαιρόπουλος θέλει Ολυμπιακό με πιο φρέσκο Σπανούλη

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Ολυμπιακό των φιλικών που έχει πρώτο μέλημα την άμυνα και την προσπάθεια του Σφαιρόπουλου να... ξεκουράζει τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει Ολυμπιακό με πιο φρέσκο Σπανούλη

Το φιλικό με την Καρσίγιακα ήταν ακόμη ένα κομμάτι της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Υπό αυτό το πρίσμα τα συμπεράσματα δεν είναι τα πλέον ασφαλή. Ωστόσο η τουρκική ομάδα, πρωταθλήτρια του 2015, βρίσκεται σ' ένα Α επίπεδο.

Μολονότι δεν έχει την περυσινή και προπέρσινη δυναμική, δεν παύει να είναι ένα ανταγωνιστικό σύνολο με ποιοτικούς Αμερικανούς, όπως ο Πετγουει, από μια πολύ δυνατή λίγκα. Και παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν... περίπατο (μετά την πρώτη περίοδο).

ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Το ζητούμενο σ' ένα ακόμη ματς ήταν η συνολική αμυντική συμπεριφορά. Εκεί οι Πειραιώτες πήραν σχεδόν άριστα.

Αυτό που κράτησε ξεχωριστά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν η καλή απόδοση του πάγκου με τον Γιάννη Αθηναίου να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και τον Μιλουτίνοφ που είναι ο τρίτος στην ιεραρχία σέντερ να προσφέρει πολλές λύσεις.

Ο Σέρβος σέντερ, που βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου μπαίνοντας στη ζυγαριά με τον Καββαδά, έχει μια δεύτερη ευκαιρία και οφείλει ν' αποδείξει ότι δικαίως την κέρδισε. Ότι είναι παίκτης με περγαμηνές και προοπτικές. Όσο λείπει ο Γιανγκ παίρνει πολύ χρόνο και για την ώρα τον εκμεταλλεύεται.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

Αυτό που σίγουρα προβλημάτισε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ήταν το μεγάλο μπλακ άουτ μετά το αρχικό 10-0. Διότι για τα δικά του επίπεδα δέχθηκε ένα "εξωφρενικό" -κι ας είμαστε σε περιόδο προετοιμασίας- 26-4!

Αντέδρασε άμεσα, με μόλις 20 πόντους παθητικό σε δεύτερη και τρίτη περίοδο, "καθαρίζοντας" το παιχνίδι. Εντούτοις είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί.

Σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς ασφαλώς και θα υπάρχουν διακυμάνσεις ή κενά, αφού αναζητούνται σχήματα, συνεργασίες και χημεία στο παρκέ. Ειδικά στην περιφέρεια που ο Σφαιρόπουλος θέλει να παίζει με τον Σπανούλη πιο φρέσκο, καλείται σε αναδιανομή των ρόλων και εκ νέου μοίρασμα του χρόνου με την ενσωμάτωση του Γκριν.

Ο Αμερικάνος γκαρντ είναι ένας καλός παίκτης και δεν αμφισβητείται. Θέλει όμως χρόνο με τους υπολοίπους για να γίνει κομμάτι του συνόλου. Αν πάντως Αθηναίου και Μάντζαρης έχουν μαζί οκτώ εύστοχα τρίποντα, ακόμη και μια κακή βραδιά του δεν θα επηρεάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Βομβάρδισε" την Καρσίγιακα ο Αθηναίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK