Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα με στοχευμένες κινήσεις

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον νέο Ολυμπιακό. Που θα κινηθεί στην αγορά, σε ποιες θέσεις θα κινηθεί και ποιοι φεύγουν.

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα με στοχευμένες κινήσεις

Ο Ολυμπιακός που βρέθηκε σε αναταράξεις στο μέσο της σεζόν σε όλα τα επίπεδα με την μέτρια και αποτυχημένη πορεία στην Ευρωλίγκα, με την κατάκτηση του τίτλου στην πατρίδα μας όχι απλά έσωσε την χρονιά, αλλά και βρέθηκε και σε ηρεμία. Ο τρόπος που ήρθε αυτή τον βοήθησε να ξεκαθαρίσει δεύτερες σκέψεις για την επόμενη μέρα.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος κανονικά στον πάγκο, η ομάδα έχει ισχυρή ελληνική βάση και μέλλον και μια... μεταγραφή έτοιμη: με τον Γιανγκ που έχασε σχεδόν όλη την χρονιά. Φυσικά το πρώτο και μεγάλο μέλημα είναι η παραμονή Σπανούλη που έφερε με την απόδοσή του προσωπικά τον τίτλο στο λιμάνι, αλλά μεγάλωσε και το κασέ του για τη νέα συμφωνία.

Βέβαια, ούτως ή άλλως και οι δύο πλευρές είχαν πρώτη σκέψη την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά όταν τα λεφτά είναι πολλά αλλάζουν μερικές φορές και τα δεδομένα. Αρχικά υπάρχει η φήμη ότι ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει 2-3εκ το μπάτζετ καθώς η σεζόν με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

ΑΥΤΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Από την ομάδα φεύγουν Χάντερ, Στρόμπερι, Ουόρικ, Τσαϊρέλης και λογικά και ο Μιλουτίνοφ αν και έχει αποκτηθεί σε ένα είδος άτυπης συνεργασίας με το Σαν Αντόνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στο ταμείο περίπου 1,5εκ και κάτι και αν γλιτώσουν κάτι από το συμβόλαιο του Σπανούλη, αλλά και από πιθανή αύξηση του μπάτζετ.

Πάμε στο στήσιμο της νέας σεζόν. Πάμε στο σενάριο ότι ο Σπανούλης μένει (που είναι και το πιθανότερο) με τα ίδια ή με λιγότερα χρήματα. Αυτός μαζί με Μάντζαρη και Χάκετ θα είναι η βάση της περιφέρειας. Θα έρθει να προστεθεί ένας καλός Αμερικανός σκόρερ και ίσως μείνει ο Αθηναίου για την πεντάδα της περιφέρειας μιας και στο "2" για λίγο -με επιτυχία όπως είδαμε τέλος της χρονιάς- μπορεί να υπολογίζεται και ο Λοτζέσκι από την υπερφόρτωση στο "3". Εκεί δεν αλλάζει κάτι με τον Λοτζέσκι και τους Παπαπέτρου και Παπανικολάου, με τον πρώτο εκ των δύο να ανεβαίνει και λόγω σουτ με επιτυχία στο "4".

Εκεί που έχουμε τον εξαιρετικό Πρίντεζη που όμως θέλει βοήθεια. Ο Ολυμπιακός στο σέντερ θα έχει τον Γιανγκ, αλλά και φέτος φάνηκε με τους τραυματισμούς έχοντας τρεις ξένους σέντερ(!) ότι μερικές φορές δεν αρκούν και δεν είχε καλό 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη κάνοντας αλχημείες.

ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ

Λογικά φέτος ο Σφαιρόπουλος δεν θα πάθει την ίδια ζημιά να πάρει δύο ίδιους σέντερ (φέτος Γιανγκ-Χάντερ), δηλαδή αθλητικούς και να μην έχει παίκτη να κατεβάσει στο "4". Λογικά οι ξένοι του Ολυμπιακού την νέα σεζόν θα είναι Γιανγκ, Λοτζέσκι, Χάκετ, ένας Αμερικανός περιφερειακός και μετά ένα καλό 5αρι που να παίζει και στο "4" ή θα πάει -πολύ πιθανό σενάριο-σε απόκτηση δύο ψηλών ξένων, που ο ένας θα παίζει και στο "4" (εκεί που θα μπορεί να ανεβαίνει και ο Παπαπέτρου).

Εχω την αίσθηση ότι ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει και μάλλον ο Σφαιρόπουλος, ανάλογα με το τι θα βρει στην αγορά, θα επιλέξει. Μπορεί φυσικά να πάρει ένα 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη (πχ τον Γουάιτ του Αρη) και ένα 5αρι.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμη σε μεγάλο βαθμό ομάδα και με ελληνικό στοιχείο. Εφόσον όλα πάνε καλά με τον Σπανούλη, το ενδιαφέρον του είναι καθαρά οι ξένοι και ίσως κάποιοι Έλληνες σαν επένδυση για το μέλλον από τις μικρότερες Εθνικές.

ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Βέβαια, θέλει καλό παίκτη δίπλα στον Σπανούλη που στην Ευρωλίγκα είχε προβλήματα και δεν είναι αξιόπιστος στο σκορ πλέον σε καθημερινή βάση έχοντας μεγαλώσει και έχοντας να αντιμετωπίσει σύνθετες άμυνες με τον ίδιο άλλωστε να μετατοπίζεται πλέον στον άσο και την δημιουργία βασικά. Συνεπώς ο Ολυμπιακός θέλει παραδοσιακά και καλό σκόρερ σουτέρ -καθαρό που λέμε- αν και υπάρχει ο Λοτζέσκι λίγο πιο πάνω στο "3", αλλά και μπουκαδόρο και χειριστή της μπάλας. Οπότε μην αποκλείουμε να πάρει κι άλλο παίκτη ξένο εκεί αν βρει Έλληνα καλό για την ρακέτα (κάτι δύσκολο).

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος, αλλά ψάχνει συγκεκριμένα και ακριβά πράματα για να μεγαλώσει με αξιοπιστία το ρόστερ του και να κλείσει την τρύπα με τον Χάντερ, αφού δεν χάνει βασικά στελέχη. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν μειώσει 300-500χιλ το νέο του συμβόλαιο ο αρχηγός, το μπάτζετ για τρεις βασικούς ξένους (οι δύο κομβικοί) είναι χωρίς αύξηση του μπάτζετ στα 2εκ το πολύ.

Το πιθανό είναι η διοίκηση να κάνει αύξηση και να πάει η ομάδα για τρεις Αμερικανούς με 3-4εκ! Κάτι που θέλει ψάξιμο, αλλά μπορεί να βρει καλές λύσεις. Συνεπώς με το νούμερο αυτό ο Σφαιρόπουλος θα ψάξει έναν πολύ καλό περιφερειακό που να έχει και σκορ (με ιδανική περίπτωση τον ίδιο ή έναν Ντιλέϊνι...) και μετά δύο ψηλούς που ο ένας ειδικά να μπορεί να παίζει στο "4 "αλλά και στο '5" για να διπλώνουν οι θέσεις. Εναν καλό ακόμα μαζί με τον Γιανγκ.

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Σαφώς όμως παίζει ρόλο εδώ να μην είναι και οι δύο 5αρια γιατί θα γίνει υπερφόρτωση. Η νέα φροντ λάιν θα είναι Πρίντεζης, Γιανγκ, Αγραβάνης και όταν χρειαστεί και Παπαπέτρου στο "4" και οι δύο ξένοι. Άγνωστο αν θα πάρει βαρύ σέντερ, κάτι όμως που δεν του βγήκε σε καλό με την επιλογή Μιλουτίνοφ χωρίς να αποκλείουμε και να μείνει. Οπότε τότε θα εκτιμηθεί ότι ο Σφαιρόπουλος θα τον εμπιστεύεται ένα δεκάλεπτο και θα πάει σε λύση με 5-4αρι.

Μάλλον ο Έλληνας κόουτς θα ξεψαχνίσει με το όχι άσχημο μπάτζετ την αγορά να δει τι καλύτερο υπάρχει και ανάλογα με το τι μπορεί να πάρει θα διαμορφώσει τις μικρές ισορροπίες. Αλλωστε και η περίπτωση Οκάρο Γουάιτ δεν είναι εύκολη και μια επιστροφή, για παράδειγμα, Μπουρούση φαντάζει απίθανη. Παίκτες θα ακούμε κάθε μέρα καθώς ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί-γωνία και όλοι προτείνονται, αλλά ας μην βιαζόμαστε για την επόμενη μέρα στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η φιέστα του πρωταθλήματος
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ: Τα δάκρυα του Πρίντεζη

News 24/7

24MEDIA NETWORK