Τα κέρδη Ολυμπιακού και Άρη

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη στο Παλέ και καταγράφει τα κέρδη για τον νικητή, αλλά και αυτά του ηττημένου, που πάλεψε μέχρι τέλους.

Τα κέρδη Ολυμπιακού και Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Παλέ και κράτησε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ, αν και για ακόμα μια φορά επικαλέστηκε την κλάση και την τύχη του στο φινάλε. Όπως έχει κάνει όμως και ο Παναθηναϊκός φέτος.

Μιας και μιλάμε για Ολυμπιακό, η εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν καλή και κέρδισε με την εμπειρία και το βάθος του στο τέλος, χωρίς να παραβλέπουμε ότι έπαιξε χωρίς Λοτζέσκι, αλλά και Χάντερ. Σημαντικές απώλειες, όμως άλλα τα μεγέθη. Το αποτέλεσμα μετράει και ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του, έχοντας καταφέρει να πάρει τους δύο από τους τρεις "τελικούς" των επτά ημερών. Πρώτα τη Ρεάλ, τη Δευτέρα τον Άρη κι ακολουθεί η Χίμκι.

Πήγε για τη νίκη

Με τη λογική αυτή, ήταν και αναμενόμενο να μην παίξει καλά και να κοιτάξει να πάρει μόνο τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα, από την οποία σε όλες τις διοργανώσεις έχει περάσει μόνο ο Παναθηναϊκός και όχι εύκολα. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν με ανατροπή και τύχη από Πυλαία με τον ΠΑΟΚ, στο τέλος με τον Άρη και με τύχη πρόσφατα από ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ κι έτσι πήραν την 1η θέση στην ισοβαθμία με τους "πράσινους", έχοντας καθαρή επικράτηση στα μεταξύ τους.

Ο Άρης φωνάζει για τη διαιτησία κι έχει δίκιο για το καλάθι του Μακνίλ που έπρεπε να μετρήσει στο 62-62. Ίσως να ήταν άλλο το αποτέλεσμα, αλλά με το "αν" δεν γράφεται ιστορία και με τη λογική αυτή θα έπρεπε να ξαναγίνονται τα μισά παιχνίδια! Όσο για τις βολές, είναι λογικό ο Ολυμπιακός με τους παίκτες κλάσης που έχει να παίρνει περισσότερα φάουλ σε ατομικές προσπάθειες. Οι "αιώνιοι" -κακά τα ψέματα- με τον Άρη θα παίρνουν σφυρίγματα ή "σπόρια", όπως γινόταν κι όταν ο Άρης ήταν "αυτοκράτορας".

Δίκαια ο Ολυμπιακός

Η νίκη του Ολυμπιακού στα σημεία είναι δίκαιη. Ο Άρης, επίσης, μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, καθώς είχε και πάλι μια μεστή και σοβαρή εμφάνιση, είναι μια δουλεμένη ομάδα με ρόλους και κατεύθυνση και παίζει ένα μπάσκετ κλασικό, ελληνικής σχολής, με άμυνα και τακτική. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους "αιώνιους" σε σειρά, αλλά στα παιχνίδια στο Παλέ η "ψαλίδα" έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό.

Ο Άρης, με τον κόσμο πάντα 6ο παίκτη και με τον δουλευταρά Πρίφτη στον πάγκο, θα πρέπει να συνεχίσει με τη σοβαρή διοίκησή του την προσπάθεια πλήρους εξυγίανσης του συλλόγου, για να "καθαρίσει" από τις παλιές "αμαρτίες". Στη συνέχεια, πρέπει να βρει μερικούς ταλαντούχους Έλληνες για να φτιάξει κορμό και να πάρει και ένα δύο καλύτερους ξένους. Πάντως, έχει μπει στο σωστό μονοπάτι και ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

Πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα

Πάμε πάλι στον Ολυμπιακό. Κέρδισε το ματς -όπως είπαμε- με την κλάση και την άμυνα, που κράτησε 13 λεπτά τον Άρη χωρίς δίποντο. Αλλά στην περιφερειακή άμυνα είχε θέμα και δεν το επισημαίνουμε τυχαία. O Άρης είχε 12/28 τρίποντα και η Χίμκι στον... τελικό της Ευρωλίγκας την Πέμπτη είναι ανάλογης κλάσης και στιλ. Ο Ολυμπιακός στο κομμάτι αυτό είχε θέμα, όπως και στο 2ο μέρος με τον Ουάιτ που έβαλε και τους 17 πόντους του.

Το ματς βασικά κρίθηκε στο 62-58, όταν ο Άρης χάνει ελεύθερο τρίποντο και δεν βρήκε λύσεις στα τελευταία 4 λεπτά στην επίθεση. "Καπάκι", έρχεται το μεγάλο τρίποντο (μετά από 0/4) του Παπανικολάου που γράφει το 66-68 στο 1:24 και δίνει αέρα και ψυχολογία στην ομάδα του.

Άλλωστε η εμφάνιση Παπανικολάου που προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο, όπως και ο Ουόρικ, ήταν στα κέρδη της ομάδας. Ο Παπαπέτρου, στάσιμος φέτος, ήταν μέτριος και πάλι, όπως και ο Μιλουτίνοφ, παρά τις ευκαιρίες που παίρνει. Κορυφαίος ήταν ο Σπανούλης, που ήταν άστοχος με 3/10 σουτ όπως με τη Ρεάλ, αλλά είχε 11 ασίστ και καθαρό μυαλό. Ο Μάντζαρης χρεώθηκε με φάουλ νωρίς και δεν φάνηκε.

Να μην ξεχάσουμε και ένα σοβαρό "παιδί "του μπάσκετ, τον Βασίλη Ξανθόπουλο, που είναι από τους καλούς ρολίστες για μεγάλες ομάδες στο πόιντ κι έφτασε στην 8η θέση των καλύτερων πασέρ της λίγκας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης - Ολυμπιακός 70-74

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Χάντερ

Σφαιρόπουλος: "Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό"

Πρίφτης: "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές"

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα στο "Nick Galis Hall"

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK