Παναθηναϊκός από παλιά! Έκρυψε την μπάλα για δύο περιόδους

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα δεδομένα της σπουδαίας νίκης του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο.

Παναθηναϊκός από παλιά! Έκρυψε την μπάλα για δύο περιόδους

Παναθηναϊκός από τα παλιά εμφανίστηκε στο Μιλάνο και φορώντας αυτός πανάκριβο κοστούμι Αρμάνι, έκοβε κι έραβε στο "Φόρουμ" της ιταλικής πόλης κάνοντας περίπατο με 72-86.

Οι "πράσινοι" έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους και ενθουσίασαν και τους λίγους φίλους τους που βρέθηκαν στην πόλη της μόδας. Και πέτυχαν μια άνετη νίκη σε ένα παιχνίδι από τα πονηρά.

Ο ΠΑΟ βρήκε το Μιλάνο σε κρίση -στην μετά Τζεντίλε εποχή- με την ιταλική ομάδα που αποδοκιμάστηκε να έρχεται από κακές εμφανίσεις και ήττες (5 σερί ), μετατρέποντας το παιχνίδι σε περίπατο με την σοβαροτητά του. Από την αρχή ήταν γνωστό ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί το βάθος του, την κλάση του, να χτυπήσει στο 3-4 που έχει θέμα μπακ απ το Μιλάνο, να διαβάσει τα μις ματς του Καλάθη και να παίξει άμυνα απέναντι σε μια σοφτ και άναρχη ομάδα.

Τα έκανε σχεδόν όλα για δύο περιόδους και έκανε τελικά περίπατο στο πονηρό ματς, είναι σε τροχιά όχι μόνο πρόκρισης αλλά και για δυνατό πλασάρισμα, έχει ξεχάσει την κακή εμφάνιση της Βαρκελώνης και πατάει γερά περιμένοντας την Μπασκόνια την Παρασκευή και ενώ μπροστά του υπάρχει πρόγραμμα Γολγοθάς.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΑΛΑΘΗΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Καλάθης είχε 12π. στην 1η περίοδο κάνοντας ...όργια και κρατώντας ουσιαστικά την ελληνική ομάδα που δεν έπαιξε καλά. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν καλά και με όρεξη και ο Καλάθης με 2τρ. έφερε τον ΠΑΟ στο 9-12 έχοντας όμως πρόβλημα στην λειτουργία του. Και έτσι το Μιλάνο προηγήθηκε με 21-16 στο δεκάλεπτο. Η είσοδος Τζέιμς-Παππά και Μπουρούση άλλαξε τα δεδομένα.

ΚΛΕΙΔΙ Η ΑΜΥΝΑ

Ο ΠΑΟ δέχθηκε μηδέν πόντους για 5' και με ένα 11-0 πέρασε με 21-27 βάζοντας βάσεις. Και με ένα νέο σερί στο 29-30(29-40) με τα τρίποντα Φώτση-Τζέιμς έκλεισε με καλή διαφορά το ημίχρονο. Ξεκίνησε ανάλογα(29-46) και τέλος με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, καθώς το Μιλάνο πέταξε λευκή πετσέτα απογοητευμένο... Οι "πράσινοι" πήγαν και στο 50-76 και απλά χαλάρωσαν στο τέλος μετά από ένα 20λεπτο εξαιρετικού μπάσκετ με αφετηρία την άμυνα. Άλλωστε το +14 είναι τιμητικό για τους Ιταλούς και αδικεί την εμφάνιση του ΠΑΟ που δέχθηκε μόλις 21π στην 2η και 3η περίοδο με επιμέρους σκορ 21-48! Ο ΠΑΟ είχε εντυπωσιακά νούμερα στο τρίποντο με 13/34τρ. και απλά ο Πασκουάλ έχει να προβληματιστεί για τα 15 επιθετικά ριμπάουντς που πήρε το Μιλάνο.

Ο Ισπανός τεχνικός διάβασε καλά το ματς και έδωσε προσπάθειες στον Καλνιέτις που είχε πρόβλημα με ψηλότερο αντίπαλο(4/14σ)και χτύπησε τα αργά πόδια του Ραντούλιτσα που έπαιξε λίγο γι αυτό (13'). .Άλλωστε το Μιλάνο χωρίς τον αρχηγό και σκόρερ Τζεντίλε που πλέον ντύθηκε στα πράσινα,έχει θέμα και στο σκορ και ο Ρέπεσα δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα/

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Καλό κοουτσάρισμα ο Πασκουάλ. Κορυφαίοι οι περιφερειακοί με τον Καλάθη να ψάχνει τα μις ματς και να έχει 16π. (τους 12 στην 1η δύσκολη περίοδο) με 5/6δ., 2/3τρ. και 6ασ. Και έπαιξε και μόλις σε σχέση με ό,τι ξέραμε, 23'. Ο Τζέιμς εξαιρετικός και στον άσο με 19π. (5/7,3/6τρ. και 7ρ.) καθώς του πήγαινε το ματς με σοφτ αντιπάλους. Άστοχος ο Σίνγκλετον(2/8σ.) αλλά 10ρ. Ο Νίκολς αόρατος (0π.). Ο Ρίβερς ο γνωστός Ρίβερς με 12π. (3/7τρ). Ο Φώτσης πήρε χρόνο και βοήθησε αρκετά με δουλειά που δεν φαίνεται. Ο Παππάς έπαιξε 15' αλλά είχε μόλις 4/4β. αν και του πήγαινε το ματς. Σταθερός ο Φελντέιν(10π.), λίγο έπαιξε ο Χαραλαμπόπουλος (3'), τίποτα ο Γκάμπριελ (0/4σ.), θετικός Μπουρούσης(10π.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πραγματικός Παναθηναϊκός! Αλωσε για πλάκα το Μιλάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK