Παναθηναϊκός από τα παλιά!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού και την εμφατική του νίκη στην Ανδαλουσία κόντρα στη Μάλαγα.

Παναθηναϊκός από τα παλιά!

Η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκός συνεχίζεται και επιβεβαιώνεται με ένα ονειρικό μήνα να τρέχει. Οι "πράσινοι" έχουν μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά. Η εικόνα στο πρώτο μισό του 1ου γύρου άλλαξε άρδην από το παιχνίδι στην Κροατία με την Τσεντεβίτα και την νίκη εκεί με 30 πόντους που έδειξε ότι κάτι διαφοροποιείται.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με την καθαρή νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην δυνατή Εφές. Με την πρεμιέρα του 2ου γύρου ο Παναθηναϊκός έγινε... τριπλός με την έννοια της τριπλής προσθήκης Αμερικανών που ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Ετσι ήρθαν οι μεγάλες νίκες με την Φενέρ και την Πέμπτη το βράδυ στην Ανδαλουσία με την Μάλαγα που βαθμολογικά καλύφθηκε το σοκ με τον Αστέρα μέσα. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στα πλέι οφ εκτός αν αυτοκτονήσει στην συνέχεια.

Θύμιζε ομάδα Ζοτς

Πέρασε με μια αυτοκρατορική εμφάνιση θυμίζοντας ομάδα... Ομπράντοβιτς. Αυτό έχει λογική καθώς ο Παναθηναϊκός έχει άλλη ψυχολογία, άλλη ενέργεια και άμυνα, αθλητικότητα, έκρηξη και ταχύτητα. Κρύβει αδυναμίες πολύ πιο εύκολα, είναι σύγχρονος και προσαρμόζεται σε όλα τα είδη παιχνιδιού. Αυτή είναι και η μαγεία του μπασκετ και δη της Ευρωλίγκα. Όλα αλλάζουν σε ένα-δύο μήνες. Η εικόνα των ομάδων αρχές Γενάρη έφερνε την Μάλαγα καλύτερη και τον ΠΑΟ να γλιτώνει το σοκ στο ΟΑΚΑ με την τύχη στο τέλος και δύο μήνες μετά ο Παναθηναϊκός κάνει περίπατο στην Ανδαλουσία.

Όλα έχουν εξήγηση. Η Μάλαγα είχαμε πει ότι είναι μια ομάδα σοφτ, ικανή για το καλύτερο (έχει κερδίσει στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ) και το χειρότερο. Θέλει όμως πάντα προσοχή με το περίεργο μπάσκετ που παίζει με αιφνιδιασμούς, πολλά επιθετικά ριμπάουντ και ψηλούς να σουτάρουν από μακρυά. Ομως δεν έχει τον ηγέτη, δεν έχει βάθος σε ποιότητα και μαζί με τους τραυματισμούς αποδυναμώθηκε. Μπήκε στο παρκέ με πίεση και άγχος που δεν μπορεί να διαχειριστεί παραδοσιακά. Ηξερε ότι με ήττα έχανε το τρένο. Ερχόταν από άσχημες εμφανίσεις και πρόστιμα μετά την ήττα με την Μούρθια μέσα και φυσικά χωρίς περιφέρεια αφού έχει μείνει μισή. Χωρίς Σμιθ, Νέντοβιτς και Μάρκοβιτς.

Ολα αυτά τα διάβασε ο υπερπλήρης πλέον Παναθηναϊκός και γι αυτό όχι απλά κέρδισε, αλλά έκανε περίπατο. Βέβαια, τον χάλασε το αποτέλεσμα της Πόλης με την ήττα της Εφές από την Κούμπαν του Μπαρτζώκα με την οποία παίζει στην 2η θέση το πλεονέκτημα της έδρας. Κάτι που γίνεται δύσκολο, καθώς λογικά θα το πετύχει μόνο αν κερδίσει με 10 πόντους στο ΟΑΚΑ την ρώσικη ομάδα ή πάρει όλα τα ματς μέχρι τέλους (κάτι, βέβαια, που δεν είναι απίθανο σενάριο). Το σίγουρο είναι ότι πάει για την 3η θέση που μπορεί να την κλειδώσει με διπλό την επόμενη εβδομάδα στο καυτό Βελιγράδι.

Καθένας ήξερε τι να κάνει

Για να επιστρέψουμε στα του ματς της Πέμπτης, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς μπήκε διαβασμένη και αποφασισμένη και το καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Αν ήθελε πήγαινε την διαφορά και στους 30 πόντους! Γι αυτό και κάποια στοιχεία όπως η αστοχία στο τρίποντο (4/14) και τα 13 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν λένε κάτι καθώς το ματς χαλάρωσε.

Από πλευράς απόδοσης ο καθένας είχε τον ρόλο του. Οι διεισδύσεις του Γουίλιαμς δίνουν και άλλα πλέις στον ΠΑΟ, ο Καλάθης φρέσκος είχε με άνεση 10 ασίστ. Ο Γκιστ παίρνει ανάσες από την επιβάρυνση που είχε. Ο Ραντούλιτσα κρύβεται πια με άνεση στην άμυνα. Ο Χέινς τον ρόλο του στην ενέργεια. Ο Παύλοβιτς έχασε την θέση στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αδιάφορος στην Ευρωλίγκα. Ο Γιάνκοβιτς είναι ένα θέμα, καθώς έχει χάσει την θέση του με τα χαμηλά σχήματα του Τζόρτζεβιτς και όχι άδικα μιας και δεν παίζει άμυνα και είναι στάσιμος επιθετικά. Ο Φώτσης με την εμπειρία του. Ο αρχηγός Διαμαντίδης επίσης με την εμπειρία του. Ο Κούζμιτς για το κλασικό του 10λεπτο και κάτι παραπάνω. Ντεφορμέ τελευταία ο Φελντέιν που έχει μπερδευτεί με τις προσθήκες και δεν έπαιξε λεπτό. Ασφαλώς ο ΠΑΟ περιμένει και την ενσωμάτωση του Χάντερ στην φροντ λάιν καθώς δεν μπήκε στην 12αδα στην Μάλαγα.

ΥΓ: Οι εμφανίσεις Εφές και Μπαρτσελόνα που αμφότερες κινδυνεύουν πλέον με αποκλεισμό είναι απόρροια και των προπονητών τους. Ο μεγάλος Ίβκοβιτς δεν έχει καμία σχέση με τον Ντούντα που ξέραμε και η Εφές θυμίζει ομάδα που παίζει μπάσκετ ό,τι της... κατέβει! Διασύρθηκε από την τρομερή Κούμπαν του Μπαρτζώκα που κάνει εξαιρετική δουλειά. Η μεγάλη Μπάρτσα με τον στάσιμο αιώνια πια Πασκουάλ, νομιζει ότι παίζει σε προπόνηση, αλλά το μπάσκετ έχει και άλλα στοιχεία. Ο Ισπανός τεχνικός έχει χάσει φέτος τα αυγά και τα πασχάλια ακόμα και στον σχεδιασμό καθώς πάλι δεν πήρε παίκτη με έκρηξη και ταχύτητα στο 3-4 (σε αντίθεση πχ με τον ΠΑΟ που το είδε) και νομίζει ότι το μπάσκετ παίζεται με κομπιούτερ. Προς το παρόν κάνει μια τραγική 2η φάση σε απόδοση στην Ευρωλιγκα και φλερτάρει με αποκλεισμό-σοκ (κρίμα για Ολυμπιακό που δεν κράτησε την διαφορά στην Βαρκελώνη)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 58-76

Δείτε τα εντυπωσιακά καρφώματα του Γουίλιαμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK