Η εξαιρετική κίνηση του Παναθηναϊκού με Ρίβερς

Ο Κέι Σι Ρίβερς μπαίνει στο μικροσκόπιο του Σωτήρη Γεωργίου. Γιατί είναι μία σχεδόν τέλεια λύση για τον Παναθηναϊκό, τι ακριβώς θα προσφέρει και ποιον πρώην πράσινο θυμίζει έντονα στο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

Η εξαιρετική κίνηση του Παναθηναϊκού με Ρίβερς

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια του Κλαβέρ. Η αλλαγή άλλωστε και στον αριθμό των ξένων του έδωσε το δικαίωμα να πάρει άμεσα μη κοινοτικό παίκτη και έτσι του άνοιξε την αγορά.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που μετά το σοκ με τον Κλαβέρ που είχε συμφωνήσει προφορικά, δεν ανέφερα στο κείμενό μου για την επόμενη μέρα τον K.C. Ρίβερς και έβαλα μόνο κοινοτικούς.

Ο Πεδουλάκης είναι ένας έξυπνος προπονητής στο στήσιμο της ομάδας θέλοντας πάντα παίκτες που να κάνουν πολλές δουλειές και να παίζουν σε δύο θέσεις τουλάχιστον. Από τη στιγμή που το καθεστώς των ξένων άλλαξε και ο Κλαβέρ χάθηκε, το πλάνο άλλαξε.

ΤΟ ΜΠΑΜ

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε πλέον για παίκτη στο "3" ή στο 2-3 και για ψηλό με προτίμηση 4αρι με σουτ. Με την αγορά την αμερικάνικη ανοιχτή ο Πεδουλάκης αμέσως βρήκε την ευκαιρία K.C. Ρίβερς που έκανε μπαμ. Ακριβός παίκτης (κοντά στα 600χιλ) που παίζει στο 2-3 και είναι και καλός αμυντικός με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και μπορεί να δώσει καλό μακρινό σουτ.

Είναι ένας κοντύτερος Μασιούλις που όμως παίζει στο "3" λόγω αθλητικών προσόντων με άνεση και έχει καλύτερο σουτ μακρινό από τον Λιθουανό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρεάλ τον άφησε πέρσι και τον ξαναπήρε φέτος μέσο της σεζόν για να την βοηθήσει να προχωρήσει στα χιαστί τουλάχιστον .Ο K.C. Ρίβερς δεν έκανε ποτέ μπαμ και ντόρο καθώς δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει κάτι σούπερ, αλλά είναι ένας αθλητής που κάνει πολλές δουλειές και δεν μιλάει. Πολλές δουλειές στο παρκέ από την άμυνα μέχρι την επίθεση.

Βαρύς για το ΝΒΑ, ταμάμ για Ευρώπη

Και παίκτης με καλό τρίποντο με ποσοστά πέρσι στο 40%, τριάρι που σουτάρει περισσότερο από μακρυά παρά από κοντά. Αλλωστε ο λόγος που με τόσα σωματικά προσόντα δεν έπαιξε ΝΒΑ και δεν έκανε την καριέρα που ίσως ήθελε, είναι ότι είναι αρκετά βαρύς για το μπάσκετ εκεί και δεν έχει πολλές επιλογές επιθετικά.

Ομως είναι χρυσός ρολίστας, σοβαρός,δεν δημιουργεί πρόβλημα και θα τα δώσει όλα για την ομάδα του. Κολλάει με τον Πεδουλάκη λόγω άμυνας,μπορεί να μαρκάρει καλό αντίπαλο και στο 2 και στο 3 και θα δώσει και 2-3 καλά μακρινά σουτ στο παιχνίδι. Είναι παίκτης του 7,5 που παίζει πάντα 7,5 και δεν χαλάει την ισορροπία της ομάδας του. Τέλεια λύση για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή,θα δέσει μια χαρά με τον Χαραλαμπόπουλο στο 3αρι και δεν χαλάει την εξέλιξη του Έλληνα παίκτη.

Και έτσι μπορεί με προϋποθέσεις να ανεβαίνει και στο 4αρι ο νεαρός Έλληνας διεθνής. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός κινείται πλέον με άνεση για ένα ακόμα παίκτη στην φροντ λάιν, λογικά 4αρι με σουτ για να κλείσει το ρόστερ αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρει τέτοιο αθλητή. Πάντως ξεπέρασε με άνεση το σοκ του Κλαβέρ και αυτό είναι σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε Ρίβερς ο Παναθηναϊκός
Γιατί ο Φοτού θα μπορούσε να έρθει στον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK