Λύση ανάγκης ο Γκάμπριελ, ανησυχία για το "5"

Ο Κένι Γκάμπριελ έφτασε στον Παναθηναϊκό και πλέον είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του. Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί γιατί ο Αμερικανός φόργουορντ δεν είναι Τζέιμς Γκιστ, αλλά μια αναγκαστική επιλογή και αναρωτιέται τι θα συμβεί αν τραυματιστεί κάποιος από τους σέντερ του τριφυλλιού.

Λύση ανάγκης ο Γκάμπριελ, ανησυχία για το "5"

Καλώς τον Κένι Γκάμπριελ λοιπόν. Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Γκιστ για τους τρεις μήνες (ίσως και παραπάνω) που εκτιμάται ότι απουσιάσει ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" έψαξαν και τελικά κατέληξαν στον παίκτη της Λοκομοτίβ Κούμπαν, μια και ο Οκάρο Γουάιτ δεν έφτασε ποτέ κοντά στο "τριλύλλι". Ο Γκάμπριελ μάς είναι γνωστός, αφού τον ανακάλυψαν στην Κρήτη πριν από μερικά χρόνια και τον έφεραν στο Ρέθυμνο (το 2014 μετά από το πέρασμά του από Κύπρο και Ν.Ζηλανδία).

Εδώ αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ (9.1μ.ο) και είχε και 15.9 πόντους. Νούμερα που τον βοήθησαν να μετακομίσει με καλά χρήματα στην δυνατή Καρσίγιακα που πήρε και τον τίτλο! Εφέτος είχε πλησιάσει πολύ στον Ολυμπιακό και λέγεται ότι η δουλειά χάλασε στο οικονομικό, αν και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αλλάξει φιλοσοφία προτιμώντας να στηρίξουν τα Ελληνόπουλα. Ο Γκάμπριελ μετά από δύο καλές σεζόν στην Καρσίγιακα, πήγε στη Ρωσία και την Κούμπαν του Κατσικάρη με καλά χρήματα. Δεν απέδωσε όμως, η ρωσική ομάδα δεν πατούσε καλά και ο ίδιος δεν φάνηκε (5π). Γι' αυτό και μόλις προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ήρθε τρέχοντας στην αγαπημένη του Ελλάδα!

"Λύνει το πρόβλημα;" είναι το ερώτημα. Όχι, καθόλου! Καλός παίκτης τέτοια εποχή δεν βρίσκεται εύκολα ακόμα και με πολλά λεφτά. Γκιστ δεν βρίσκεται πουθενά. Ο Γκάμπριελ είναι μια καλή λύση για τα ονόματα που υπήρχαν στην αγορά και σωστά προτιμήθηκε από Αμερικανούς χωρίς θητεία στην Ευρώπη για να μπει πιο γρήγορα στην νέα ομάδα του και ειδικά έχοντας παίξει στη χώρα μας. Γι' αυτό και στην ουσία σε σχέση με το κενό που αφήνει ο τραυματίας Γκιστ, είναι μια λύση ανάγκης.

Ο Γκάμπριελ είναι ένας παίκτης που δεν έχει πολλές ομοιότητες με αυτόν που θα κληθεί να καλύψει. Είναι σοφτ σε σχέση με τον Γκιστ, επουδενί μαρκάρει έξω από τη ρακέτα, είναι μέτριος αμυντικός. Είναι, πάντως, αθλητικός και καλύτερος δεύτερος -όπως λέμε- ριμπάουντερ. Έχει επίσης καλύτερο σουτ από μακριά, καθώς αν και 4αρι ψηλό, εκτελεί περισσότερο από το τρίποντο με όχι άσχημα ποσοστά.

Γενικά ο Γκάμπριελ θα πάρει ένα 20λεπτο σχεδόν, δεν θα είναι κακός και θα βοηθήσει στο ριμπάουντ, θα βάλει 1-2 τρίποντα ανά ματς, αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα της απουσίας του Γκιστ στην άμυνα. Ειδικά στις αλλαγές στα σκριν, αφού δεν έχει το δυναμισμό και πάθος του Γκιστ.

Από εκεί και πέρα, ο Πασκουάλ πρέπει να βρει λύση και στο θέμα του σέντερ ευχόμενος μην έχει τραυματισμό, καθώς μένουν Μπουρούσης και Σίνγκλετον, με τον πρώτο ντεφορμέ και να μην κολλάει με τον Γκάμπριελ. Αν υπάρξει τραυματισμός, ο Γκάμπριελ είναι πολύ σοφτ για ν' ανέβει στο "5", όπως ο Γκιστ, δεν μπορεί να παίξει τη θέση. Συνεπώς, ο Ισπανός έχει πολλά στο κεφάλι του μιας και του έσκασε η ατυχία να χάνει τη μισή σεζόν ο κορυφαίος αμυντικός της ομάδας, το "γαλλικό κλειδί" και για μένα ο πολυτιμότερος του ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι είπε ο Πασκουάλ για Γκάμπριελ
Έφτασε Αθήνα και ανακοινώθηκε ο Γκάμπριελ

News 24/7

24MEDIA NETWORK