Με αέρα για Final-4 και αποθέωση Διαμαντίδη

Ο Σωτήρης Γεωργίου δεν μένει στο αποτέλεσμα με την Τσεντεβίτα σε μια βραδιά που ανήκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη και βλέπει τα χιαστί. Τι οφείλει να προβληματίσει τον Τζόρτζεβιτς.

Με αέρα για Final-4 και αποθέωση Διαμαντίδη

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει μια πειστική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην αδιάφορη Τσεντεβίτα για να "καθαρίσει" με πρόκριση και 3η θέση και να γιορτάσει τη βράβευση του αρχηγού από την Ευρωλίγκα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά στο τέλος έφυγε με σκέψεις.

Ο Παναθηναϊκός τσέκαρε το εισιτήριο προτού κερδίσει χάρη στην ήττα της Εφές από τη Φενέρμπαχτσε και εξασφάλισε και την τρίτη θέση που ήθελε αρχικά, επικρατώντας από το ημίχρονο. Τώρα πλέον περιμένει να δει το φινάλε για τη θέση του. Χάνει στην Τουρκία από την Εφές και καταλήγει τρίτος, νικάει και αν χάσει η Λοκομοτίβ Κουμπάν στην Νταρουσάφακα (αδιάφορη) είναι δεύτερος και με πλεονέκτημα. Αν νικήσει η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι τρίτος και ενδεχομένως να βρει την Μπασκόνια, το ιδεατό δηλαδή ζευγάρωμα, αν δεν έχει το μπόνους της έδρας. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός έχει τον αέρα με... υποψία Final-4, καθώς του "κάθονται" οι όμιλοι που θέλει, τα αποτελέσματα που θέλει και το χιαστί που θέλει. Και φυσικά βρήκε και τους παίκτες που ήθελε μέσα στη σεζόν.

Με τον ποθητό αντίπαλο

Αυτός ο αέρας να του πηγαίνουν όλα πρίμα ενώ δείχνουν να του "στραβώνουν" δημιουργεί ενθουσιασμό και ελπίδα καθώς το τρίποντο του Μπερτάνς στο φινάλε στην Βιτόρια τού φέρνει μάλλον ένα ποθητό αντίπαλο που για μένα θα του δίνει και μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Θα δούμε πλέον στο φινάλε πού θα καταλήξει, παρότι η διοργανώτρια δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να παίξουν όλοι μαζί ίδια ώρα και να μην διαλέγουν.

Το σκηνικό στο ΟΑΚΑ ήταν χαρούμενο και εορταστικό, καθώς η Ευρωλίγκα τίμησε και βράβευσε τον Διαμαντίδη, για τον οποίο γέμισε το ΟΑΚΑ για ένα άνοστο και άχρωμο παιχνίδι και μπράβο στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια αδιάφορη ομάδα που όμως την περασμένη αγωνιστική διέλυσε με 30 πόντους την πανάκριβη Φενέρμπαχτσε (δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πως έγινε αυτό) και την προπερασμένη πάλεψε μέχρι τέλους στην Πόλη με την Εφές. Συνεπώς θα έπρεπε να είναι σοβαρός για να μην έχει θέμα, αφού δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα.

Και ήταν σοβαρός και διαβασμένος. Εξαφάνισε στο πρώτο μέρος τον Πούλεν, τον "μπόμπερ" της κροατικής ομάδας κρατώντας τον στο μηδέν, όπως και την ομάδα στο 0/10τρ και κάτω από του 20π! Και επιθετικά χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο με κλεψίματα και αιφνιδιασμούς απέκτησε διαφορές εύκολα (20-5 στο 10' και 42-19 ημίχρονο με 2 του Γκιστ στο τέλος).

Εγκλωβισμός στη ζώνη ενόψει πλέι οφ

Το ματς έγινε τυπική διαδικασία με το σκορ στο 53-24 στο 25' και λογικά όλοι βαρέθηκαν. Και εκεί αρχίζουν οι προβληματισμοί. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα τραγικό οκτάλεπτο. Το 55-28 στο 28' έγινε 58-49 στο 35' με ένα απίστευτο 21-3 . Κοινώς ο Παναθηναϊκός πέτυχε 3 πόντους σε 8', νούμερο απαράδεκτο με γεμάτο γήπεδο και την χειρότερη δυνατή αντίπαλο. "Κόλλησε" στη ζώνη και τα 9/24 τρίποντα δεν έπεισαν, καθώς ήρθαν στο τέλος των ημιχρόνων.

Στο διάστημα αυτό το μεγάλο θέμα είχε να κάνει με κακό πάσινγκ γκέιμ, εξ ου και δεν είχε εύκολο σουτ όταν δεν έτρεχε. Στα χιαστί θα χρειαστεί το σουτ απ' έξω που δεν έχει εδώ και πολύ καιρό παίζοντας πολύ με το τρανζίσιον των Αμερικανών και ακουμπώντας την μπάλα στον Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος ήταν σε κακή βραδιά σε άμυνα και επίθεση (έκπληξη), ενώ ούτε οι ατομικές φάσεις του Ουίλιαμς βγήκαν.

Ακόμα προσέχουμε σίγουρα το θέμα του αμυντικού ριμπάουντ, καθώς ο Παναθηναϊκός έχασε 16, δείγμα κακής λειτουργίας στη συγκέντρωση και στα μπλοκ άουτ.

Πού ήταν ο Γιάνκοβιτς;

Ζήτημα τέλος προκύπτει και με το θέμα της ελληνοποίησης του ρόστερ, καθώς Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης ήταν εκτός 12αδας και το ερώτημα είναι αν δεν παίζουν 5-10' με την Τσεντεβίτα πότε θα παίξουν στην διοργάνωση; Όπως και οι Γιάνκοβιτς που ήταν στην αποστολή, αλλά δεν πήρε καν χρόνο όχι και πολύ άδικα βέβαια βάση εικόνας του, αλλά δεν γίνεται να μην πατάει και παρκέ σε ματς 30 πόντους. Του επηρεάζεις την ψυχολογία εντελώς οπότε μην τον πάρεις καθόλου μαζί.

Αγωνιστικά κανείς δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Ο Γκιστ ήταν άστοχος στα δίποντα (3/11), ο Καλάθης κράτησε την άμυνα (άφησε μαζί με τους συμπαίκτες του τον Πούλεν στο 0/7) αλλά επιθετικά δεν μπόρεσε ξανά να τελειώσει φάσεις, κάτι παράδεκτο για το επίπεδό του. Χάλια ο Ραντούλιτσα, προσπάθησε ο Πάβλοβιτς. Μέτριος πάλι ο Κούζμιτς και τα τρία σέντερ του Παναθηναϊκού είχαν σύνολο 11 πόντους και γι' αυτό ο Τζόρτζεβιτς αναγκάστηκε να ανεβάσει και ένα 5λεπτο τον Γκιστ στο "5". Πρόβλημα μεγάλο οι ψηλοί του στη ζώνη που κρατά για τα χιαστί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα 76-60

ΣΕΝΑΡΙΑ: Με ποιον θα παίξει ο Παναθηναϊκός

Αποθέωση για τον legend Διαμαντίδη: "Μη σταματήσεις αρχηγέ!"

Το τρίποντο και η αποθέωση του Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK